Melodifestivalen moderniseras

2012-01-09 (måndag)

Förutom Melodifestivalens startordning så har SVT i dag även presenterat några regelförändringar inför den nya säsongen. De är som följer:

  • Tittarrösterna kommer inte att nollställas under sändningens gång utan de hänger kvar till röstningsomgång två då fem bidrag gör upp om två platser i finalen och två platser i Andra Chansen.
  • Vilken placering de låtar som gått vidare till finalen och Andra Chansen fått kommer inte att avslöjas förrän efter finalen.
  • Duellerna i Andra Chansen kommer att utses genom lottning, d.v.s. fyrorna dras mot treorna. Ingen artist kan möta någon från sin forna deltävling. Vinnaren av duell 1 och 2 möts, liksom vinnarna av duell 3 och 4. De som sedan vinner semifinalduellerna går vidare till Globen.
  • (Källa: svt.se)

    Schlagerpinglan: Regelförändringar är ju alltid bra, så länge det går åt rätt håll och det verkar det ju göra här. 😀

    Att en inringd röst ska gälla hela kvällen samt att placeringarna av final/AC-bidragen ska hållas hemliga är ju sådant som borde varit självklart även andra år, så det är ju två riktigt bra förändringar.

    Däremot finns det endast en duell-förändring som jag skulle känna mig helt nöjd med, d.v.s. den där de avskaffas helt. 😉 Att de nu väljer att lotta fram vilka bidrag som ska mötas gör egentligen ingen större skillnad, det gäller ju fortfarande att man har turen på sin sida. Men men… om duellerna nu tvunget måste vara kvar så är det väl den bästa lösningen.

    Andra bloggar om: ,

    Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


    1. Lämna en kommentar


                     

                     

         





    Musik bloggar Blogglista.se