I kväll avgör Cypern vilken av de tre på förhand presenterade låtarna som internvalda Ivi Adamou ska representera landet med i Eurovision Song Contest 2012. Det är alltså dags för final av “A Song For Ivi“. Beslutet delas av en jury och tittarröster 50/50.

Länkar till de tävlande låtarnas promo-videor samt mina egna betyg och omdömen hittar ni här nedan.

Cyperns ESC-uttagning, Final, 25/1 2012:
När? klockan 20:00 CET
Var? cybc.com.cy: High quality och Low quality

Startfältet “A Song For Ivi”, Final:
1. “Call the police” – Ivi Adamou
Betyg: 4/5
Låtskrivare: Lene Dissing, Jakob Glæsner, Mikko Tamminen
Schlagerpinglan: Min favoritlåt sedan första genomlyssningen! En modern låt som verkligen sätter sig och som man bara vill lyssna på om och om igen. Jag är dock inte helt övertygad om att Ivi är rätt artist för låten men det lär ju visa sig.

2. “La la love” – Ivi Adamou
Betyg: 4/5
Låtskrivare: Alex Papaconstantinou, Björn Djupström, Alexandra Zakka, Viktor Svensson
Schlagerpinglan: Ett glädjepiller med en lätt-trallad refräng, även den med en förmåga att sätta sig direkt. Trots att jag föredrar “Call the police” så ger promo-videorna en hint om att “La la love” passar Ivis artiststil bättre. Vi får väl se.

3. “You don’t belong here” – Ivi Adamou
Betyg: 3+/5
Låtskrivare: Niklas Jarl, Alexander Schöld, Sharon Vaugh
Schlagerpinglan: Denna klassiska rockballad har, som väntat, växt till sig rejält sedan första lyssningen och är även den ett fullvärdigt ESC-alternativ.

Schlagerpinglan: Cypern har tagit hjälp utifrån i år och de nordiska låtskrivarna har verkligen gjort ett bra jobb, då alla tre låtarna håller hög kvalité. Egentligen är det lite synd, då jag gärna ser mer inhemsk musik i tävlingen. Men, men… nu får vi i alla fall ett riktigt bra bidrag i ESC 2012, återstår bara att se vilket som passar Ivi bäst.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Inför Cyperns “A Song For Ivi””

  1. Rickard

    Fast det är ju svenskar som ligger bakom det! Det är ju nästan en garant för länder att nå framgång i tävlingen! Det enda landet som det inte verkar fungera på är……Sverige (undantaget förra året) 😛

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se