Här kommer lite samlad information med det mesta man behöver veta inför den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2012 samt mina egna betyg och omdömen:

Melodifestivalen 2012, Deltävling 3, Leksand, 18/2:
När? klockan 20:00-21:30
Var? SVT 1, SVT World och SVT Play / svt.se
Till final: De två bidrag som får flest tele-röster går till finalen.
Extrachanser: Trean och fyran går till Andra Chansen.

Startordning “Melodifestivalen 2012”, Deltävling 3:
1. “Youngblood” – Youngblood
Betyg: 2+/5
Låtskrivare: Fredrik Kempe, David Kreuger (se låttexten här)
Schlagerpinglan: Att Youngblood har en eller annan målgrupp ute i stugorna som kommer att rösta på detta är lika säkert som att jag inte tillhör någon av dem. Det är en smart gjord låt som bankar in refrängen i huvudet på en men den är alltför simpel för min smak. Kanske kan ett utomordentligt bra framträdande få mig att ändra åsikt?

2. “I mina drömmar” – Maria BenHajji
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Nanna Svensdóttir, Thomas Cars (se låttexten här)
Schlagerpinglan: Årets Webbjoker är en väldigt vacker ballad på svenska som nästan rör sig i trakten kring de riktigt stora balladerna men bara nästan. Den lär inte ha så mycket att hämta i Melodifestivalen men jag ser fram emot tre stämningsfulla minuter.

3. “Förlåt mig” – Mattias Andréasson
Betyg: 2/5
Låtskrivare: Mattias Andréasson (se låttexten här)
Schlagerpinglan: Svensk text, modern takt, godhjärtat budskap… det skulle ju kunnat bli så bra det här. I stället så får kombinationen av upprepningar och sångstilen utan paus för andning mig att nästan hyperventilera. Nej, detta var inget för mig.

4. “Just A Little Bit” – Love Generation
Betyg: 3/5
Låtskrivare: RedOne, John Mamann, Jean-Claude Sindres, Teddy Sky, Yohanne Simon, Bilal “The Chef” Hajji (se låttexten här)
Schlagerpinglan: Visst, ESC är väldigt mycket om en snygg show men för den skull så kan man inte ta vilken låt som helst och hoppas på det bästa. Detta låter som väldigt många andra moderna låtar utan egen personlighet. Jag tvivlar inte på att de talangfulla tjejerna kommer att imponera på scen men det räcker inte.

5. “Sanningen” – Carolina Wallin Pérez
Betyg: 3+/5
Låtskrivare: Michael Clauss, Martin Bjelke, Carolina Wallin Pérez, F Dread (se låttexten här)
Schlagerpinglan: Mitt första intryck av “Sanningen” var inte speciellt muntert men vid andra lyssningen hände det något. Jag började att uppskatta refrängen med sin härliga takt samt texten som ju är riktigt tankvärd. En dark horse som bara växer och växer.

6. “Lovelight” – Andreas Johnson
Betyg: 4+/5
Låtskrivare: Andreas Johnson, Peter Kvint (se låttexten här)
Schlagerpinglan: Femte gången gillt för Andreas i MF och frågan är om jag inte tycker att detta är hans bästa försök hittills. Det är direkt, glatt, svängigt och låter mycket Andreas Johnson. Min absoluta förhandsfavorit inför kvällen!

7. “Why Am I Crying” – Molly Sandén
Betyg: 4/5
Låtskrivare: Molly Sandén, Aleena Gibson, Windy Wagner
(se låttexten här)
Schlagerpinglan: Alla de som kallat denna självutlämnande ballad för “årets stora ballad” visste tydligen vad de pratade om. Här finns en stor portion känsla och dramatik och kan Molly kombinera det med ett starkt framträdande (vilket hon säkert kan) så kommer låten att lyfta ytterligare några snäpp. En given finalist.

8. “Mirakel” – Björn Ranelid feat. Sara Li
Betyg: 3+/5
Låtskrivare: Fredrik Andersson, Björn Ranelid (se låttexten här)
Schlagerpinglan: Denna mix av härlig schlagertechno och högläsnings-poesi är inte likt något annat jag hört och därför är jag minst sagt nyfiken på slutresultatet. Det kan bli en absurd kalkon men det kan även bli helt fantastiskt. Jag hoppas och tror på det sistnämnda.

Schlagerpinglan: Här ovan har jag endast tagit med länkar till fullversionerna, låt-texterna samt artistpresentationerna från svt.se. Är ni intresserade av ännu mer, som t.ex. hur röstningen går till så hittar ni allt på SVT:s Inför-sida.

Varken första eller andra veckan gick väl tippningen så bra men skam den som ger sig, vi försöker igen:

Till Final: Molly Sandén och Youngblood. Till Andra Chansen: Andreas Johnson och Björn Ranelid feat. Sara Li.

Läs även vad andra som har gett sin syn på veckans bidrag skrivit: Poplight, Hanna Fahl och Anders Nunstedt.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Inför tredje deltävlingen – MF 2012”

 1. Kerstin

  Efter förra veckans medelmåttiga bidrag där inget bidrag fick en fyra eller högre av mig hade jag större förväntningar på kvällens åtta bidrag. Mycket bättre ikväll tycker jag inte det var men något. Här kommer mina betyg.

  1. Youngblood, betyg 3/5. Musiken i början och mellan verserna har solklara likheter med Manboy men inte är det någon kopia. Ganska intetsägande för att komma från Kempe.

  2. I mina drömmar, betyg 2-/5. Jag ska inte göra något större inlägg om webbjokern mer än att jag inte ser dens mening alls. Sången var bristfällig. Tråkigt, tråkigt, tråkigt.

  3. Förlåt mig, betyg 3/5. Mattias sjunger snyggt men det här fångar inte mig riktigt. Jag undrar om inte det låtit bättre med engelsk text.

  4. Just a little bit, betyg 3/5. Bidraget förra året kommer jag knappt ihåg så mycket intryck gjorde den på mig och det här bidraget kommer gå samma öde tillmötes för mig. Kläderna var inte heller någon höjdare.

  5. Sanningen, betyg 1+/5. På tok för tungt och deppigt. Men också väldigt uselt.

  6. Lovelight, betyg 3+/5. Nej detta är ingen Sing for me. Jag vet inte riktigt vad det är förutom väldigt enformigt. Men helt ok ändå.

  7. Why am I crying, betyg 3+/5. Mollys tidigare bidrag var ingen höjdare men detta är inte alls dåligt.

  8. Mirakel, betyg 2+/5. Så kom till slut årets mello snackis. Jag förstod ju genast när det kom ut att han skulle medverka att det inte var sjunga han skulle utan prata sin berömda Ranelidska så själva konceptet var ingen överraskning. Jag sitter faktiskt och skrattar under bidraget och jag undrar är det bra eller dåligt, vill dom att jag ska skratta. Ärligt talat vet jag inte vilket betyg jag ska ge det känns inte som om det tillhör tävlingen men dom fick mig att skratta och det var riktigt kul. Ska bli spännande att se hur det går för det här bidraget.

  Till final: Youngblood och Andreas Johnson
  Till andra chansen: Molly och Ranelid

 2. Jan-Åke

  Mina favoritlåtar ikväll är Just A little Bit och Sanningen. Jag skulle gärna vilja ha I Mina Drömmar och Youngblood vidare till andra chansen.

 3. Kerstin

  Skulle man vänt på mina tips till final och till andra chansen skulle jag haft alla rätt. Lite lustigt men det var faktiskt hela kvällen. Vet faktiskt fortfarande inte vad Ranelids bidrag var förutom väldigt underhållande. God natt alla mello älskare!!

 4. Nisse Hult

  Min favorit var “The beautiful ones” med Suede… -f´låt – “Lovelight” hette den visst, ursäkta….

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se