Schlagerpinglan: I vanlig ordning så kommer jag att försöka mig på att gissa vinnaren av Eurovision Song Contest 2013 men då jag i nuläget inte ser någon given vinnare så väntar jag med det tills i morgon. Jag kan i alla fall utan problem ta fram en personlig favorit-topp-tio bland de finalklara bidragen:

Schlagerpinglans topp-tio-favoriter i finalen av Eurovision Song Contest 2013:
1. Ukraina – “Gravity“, Zlata Ognevich
1. Island – “Ég á Líf“, Eyþór Ingi Gunnlaugsson
1. Rumänien – “It’s My Life“, Cezar
1. Irland – “Only Love Survives“, Ryan Dolan
5. Vitryssland – “Solayoh“, Alyona Lanskaya
6. Tyskland – “Glorious“, Cascada
7. Azerbajdzjan – “Hold Me“, Farid Mammadov
8. Danmark – “Only Teardrops“, Emmelie de Forest
9. Ungern – “Kedvesem (Zoohacker Remix)“, ByeAlex
10. Litauen – “Something“, Andrius Pojavis

Schlagerpinglan: Som synes så har jag hela fyra bidrag som jag känner riktigt mycket för och som jag inte kan peta ner från förstaplatsen. Utöver de tio bidragen ovan så finns det ytterligare ett stort antal låtar som jag tycker är väldigt bra, men här har ni i alla fall de jag anser vara snäppet bättre än resten.

När jag tänker efter så är det väl egentligen bara två bidrag i hela finalfältet (Armeniens och Maltas) som jag inte är så förtjust i, men de är inte direkt dåliga de heller, så det finns alla förutsättningar för att denna final blir den bästa på väldigt länge, i alla fall bidragsmässigt. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Schlagerpinglans final-favoriter i ESC 2013”

  1. Kerstin

    Precis min tanke Schlagerpinglan. Jag tänkte göra en gemensam topp tio lista. Jag lägger ihop alla listor och tar fram de tio som fått mest röster och rangordnar dom. Schlagerpinglan har som synes gett sin och här kommer min.

    1. ISLAND
    2. Vitryssland
    3. Belgien
    4. Sverige
    5. Ryssland
    6. Danmark
    7. Litauen
    8. Tyskland
    9. Irland
    10. Azerbajdzjan

  2. Kerstin

    De tre första på min lista är mina absoluta favoriter imorgon och om någon av de tre vann är lyckan total men om Island vinner kommer glädjen inte veta några gränser. Jag tycker dessutom det är dags för en riktigt bra ballad att vinna.

  3. Daniel

    Min lista:

    1. Italien
    2. Norge
    3. Ungern
    4. Holland
    5. Irland
    6. Ryssland
    7. Belgien
    8. Finland
    9. Grekland
    10. Azerbajdzjan

  4. Christopher

    Intressant lista där schlagerpinglan, 7 av 10
    1. Grekland
    2. Sverige
    3. Island
    4. Italien
    5. Ungern
    6. Litauen
    7. Vitryssland
    8. Danmark
    9. Azerbajdzjan
    10. Irland

  5. Micke

    Jag bad Schlagerpinglan för ett tag sedan att förklara vad hon egentligen såg i det rumänska bidraget. Det var inte för att håna utan helt enkelt för att krypa innanför helt enkelt och förstå. Fick svar. Gör samma sak angående det svenska bidraget och vem som helst kan givetvis svara. Jag läser alla svar. Har min tråkiga dag på året idag, vilket alltid infaller 17 maj. Har ett väl betalt jobb den dan varje år men samtidigt extremt tråkigt. Lite vaktaktigt så det är en jädra massa väntande så det är tur Schlagerpinglans blogg finns 🙂 kul med svar. För mig är Sveriges bidrag det absolut tråkigaste i hela finalen men vem vet jag kanske kan bli omvänd 🙂

  6. André

    1. Island
    2. Danmark
    3. Ungern
    4. Norge
    5. Sverige
    6. Azerbajdzan
    7. Italien
    8. Moldavien
    9. Georgien
    10. Belgien

  7. Christopher

    Jadu Micke, det som jag gillar mest med Robins bidrag är att han framför den på scenen på ett riktigt bra sätt, varken för pojkaktigt eller som en tuffing. Sen så lär man ju gilla falsett om man ska tycka om den

  8. Daniela

    Jag inser att det här inlägget främst handlar om personliga favoriter, men jag tänkte ta min officiella vinnartippning på samma gång eftersom jag funderat mycket på den det senaste dygnet. Jag trodde på förhand att min vinnartippning skulle ha klarnat efter den första semifinalen. Jag tänkte nämligen att antingen Ukraina eller Danmak skulle framstå som en så tydlig segerkandidat redan då att min tippning skulle kunna baseras på det. Tyvärr lyckades Ukraina inte få till den 100%-iga scenshow som jag hoppats på, och Danmark föll också lite p.g.a. känslan att Emmelie inte är helt ett med det hon sjunger om. Båda är fortfarande tänkbara vinnarkandidater för mig, men inte så självklara som jag hade trott på förhand. Den som gav mig mest vinnarvibbar i semi 1 var ju Ryssland, men då tror jag åter igen att Rädda världen-temat kommer att dela publiken åtminstone så pass mycket att rösterna inte räcker till seger, så inte heller där vill jag lägga min tippning. Irland steg också mycket för mig under den första semifinalen men känns ändå på något sätt inte heller som den självklara vinnaren. Möjlig, men inte självklar.

    Inte blev det mycket lättare efter den andra semifinalen heller. Där la jag främst till Norge, Azerbajdzjan och Georgien på listan över tänkbara segerkandidater. Och i finalen finns dessutom Storbritannien och Sverige som jag också tycker har klar segerpotential. Då är jag uppe i hela 9 vinnarkandidater som samtidigt också är personliga favoriter för mig. Alla dessa 9 känns för tillfället i princip jämnstarka och hur jag än har vridit och vänt på det har jag inte kunnat skilja ut en av dem som jag vill tippa som vinnare framför de andra.

    Komplicerat? Minst sagt…

    Men sedan började jag tänka. När jag mixar förnuft, känsla och förhandsvibbar hittar jag alltså 9 jämnstarka vinnarkandidater. Och bra så, det tyder ju bara än en gång på att det är ett starkt ESC-år. Men… i mitt hjärta har det ju hela tiden funnits ett bidrag som tävlat i en helt egen klass. Ett bidrag som jag personligen aldrig tvivlat på, och ett bidrag som jag på alla plan tycker mer om än övriga. Varför söker jag då vinnaren bland 9 andra bidrag? För att jag vill försöka tippa rätt vinnare? Jo, delvis det förstås, men å andra sidan, jag har haft fel många gånger förr hur mycket jag än försökt analysera objektivt. Därför lyder min officiella vinnartippning i år:

    1. ISLAND (Jag menar, om inte jag tror på vinst för Eg A Lif, vem ska då göra det?)

    Och nu till det som inlägget egentligen skulle handla om (blev en lång introduktion…). 🙂 Här är alltså mina övriga personliga favoriter:

    2. Sverige
    3. Storbritannien
    4. Ukraina
    5. Danmark
    6. Ryssland
    7. Georgien
    8. Azerbajdzjan
    9. Finland
    10. Irland

  9. Kerstin

    Micke, jag tittade lite på idol när Robin var med, långt ifrån varje avsnitt men så pass många att jag hann bilda mig en uppfattning om Robin. Du ska veta att han var inte min favorit utan det var Moa Lignell. Jag tyckte Robin hade en benägenhet att skrika sönder varje låt med högre toner i. När han sedan dök upp i MF så var det en helt annan Robin, han hade fått mer kontroll över sin röst och sjöng mer med känsla och ett lugn. Jag föll direkt för You men den växte allt mer under tävlingsveckorna. När han sen vann så stod en tårögd pappa och var gripen över sin sons vinst. Låten som Robin varit med och gjort var tillägnad hans pappa men också alla vi som hade trott på honom och röstat. Jag blev lite nyfiken på Robin så jag tog reda på lite om honom. Vilken livshistoria, det hade lätt kunnat gå helt tokigt för den grabben. Jag vet jag skrev någon annanstans här på bloggen att personer som varit med om svåra saker är dom mest intressanta och blir ofta ödmjuka. Robin framstår så för mig. Nu är ju det inte Robin du vill veta varför vi gillar utan låten men för mig påverkar det hur jag upplever en låt, hur artisten är i det fall jag nu vet något om artisten. Men jag gillade You redan från början innan jag visste något om Robin som person. Jag gillar uppbyggnaden av låten och speciellt hur han sjunger You, det där jojkliknande lätet som jag tycker är låtens styrka. Robin har dessutom en bra sångröst som lyfter låten ännu mer och ett bra framträdande. Det är liksom en helhet för mig som gör att det blir bra men refrängen är i särklass bäst.

  10. Micke

    Tack för era svar: Grejen är ju lite att jag har inte den bakgrunden som du har Kerstin. Jag hade inte ens hört talas om Robin innan jag fick reda på att han skulle representera Sverige. Så jag har inte det problemet som jag har med Finland och Österrike där jag älskade ett annat bidrag i deras tävling. Mitt stora problem är egentligen inte heller falsetten även om jag nog gjort klart här att jag har svårt för män som sjunger falsett 🙂 Tycker dock inte det är så utmärkande här. Har mer problem med att jag känner att Robin lever ett liv och hans dansare lever ett annat. Ett annat problem är att för mig är det viktigt att en låt har en text och det var därför jag tyckte så illa om Cypern förra året. Där var det för mycket la la la la la la la medan det här blir för mycket you ou ou ou ou.

    Låter jag gnällig? 🙂 Jag menar inte att det alltid är asviktigt att det måste vara ord hela tiden men jag har inte lyckats ta till med det där jojkandet som du tycker är låtens styrka Kerstin. När jag nu dessutom fått reda på att det fanns ett kanonbidrag i MF (Ulrik) och ett till bra (Yohio) blir det än svårare. Men vem vet flera låtar har överraskat på mig i semifinalerna. Inte minst Makedonien som jag tyckte var helt kass men de fick ihop det nu. Innan gårdagen var Rumänien sämst för mig i semifinalen men inte efter. Kanske Robin kan överraska mig också. Jag har ju inte hört och sett den så mycket som ni andra.

  11. Rickard

    Min lista topp tio just nu:

    1. Italien
    2. Danmark
    3. Ryssland
    4. Frankrike
    5. Azerbajdzjan
    6. Grekland
    7. Ukraina
    8. Georgien
    9. Estland
    10. Spanien

    De givna platserna är 1-8! Därefter är det ett flertal bidrag som slåss om de två sista platserna! I ordning just nu:
    11. Sverige
    12. Tyskland
    13. Malta
    14. Moldavien
    15. Nederländerna

    Och från Estland till Nederländerna är det otroligt jämt!

  12. Mathias

    Mina vänner Norge vinner det här. Den har klart mest hit feeling. Min personliga favorit är vackra Ukraina. Italien, Danmark och Rumänien kommer också vara med där uppe.

  13. Kerstin

    Lägger man samman alla dessa personliga listor så blir resultatet följande:

    1. Island
    2. Danmark
    3. Italien
    4. Sverige
    5. Ungern
    6. Ryssland
    7. Ukraina
    8. Vitryssland
    9. Grekland
    10. Norge

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se