Svaret på frågan i rubriken är förmodligen omöjlig att få ett helt korrekt svar på men esctoday.com tar i alla fall reda på vad deras läsare tycker. Idag startade de nämligen en undersökning där man ombeds att rösta på det land man önskar tillbaka till tävlingen. Följande 10 länder har vid något tillfälle deltagit i Eurovision Song Contest men av någon anledning inte tävlat i Malmö 2013 och är därför med i omröstningen:

ESC-länder som ej var med i Eurovision Song Contest 2013:

  • Marocko (senast med 1980)
  • Monaco (senast med 2006)
  • Bosnien och Hercegovina (senast med 2012)
  • Luxemburg (senast med 1993)
  • Polen (senast med 2011)
  • Portugal (senast med 2012)
  • Slovakien (senast med 2012)
  • Turkiet (senast med 2012)
  • Tjeckien (senast med 2009)
  • Andorra (senast med 2009)
  • (Källa: esctoday.com)

    Schlagerpinglan: Själv tycker jag att det är en väldigt intressant fråga som dock är svår att svara på. Jag ser gärna att de flesta av länderna kommer tillbaka och vill inte bara utse en favorit.

    Får jag däremot välja fem så blir det lite lättare: Bosnien och Hercegovina, Polen, Andorra, Luxemburg och Turkiet men även Portugal och Monaco hade varit skoj att få tillbaka… för att inte tala om hur intressant det hade varit att få höra nästa försök av Marocko, Tjeckien och Slovakien. 😀

    Nej, jag kan inte ge något riktigt bra svar själv men jag återkommer förmodligen när omröstningen fått fram sitt resultat. I väntan på det kan ni ju själva gå in på esctoday.com och rösta/se ställningen.

    Andra bloggar om:

    Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


    2 kommentarer till “Vilket Eurovision-lands comeback är mest efterlängtad?”

    1. Micke

      Fyra av dessa länder får mer än gärna komma tillbaka för mig. I synnerhet om de hamnar där som jag vill ha dem igen. Givetvis är även de andra välkomna tillbaka,

      1. Bosnien och Hercegovina: Varför? (Mycket enkelt svar. De är ett av de länder som nästan alltid levererar. Att de drog sig ur 2013 var det årets största nederlag. De måste helt enkelt tillbaka igen)

      2. Turkiet: Varför? (För att de på 80-talet och 90-talet var det land som var största anledningen för mig att titta. De regerade fram till att de vann 2003. Därefter har de lämnat sina rötter och sökt sig till mer tra-la-la musik. Tendenser fanns dock att de började hitta tillbaka. Hoppas på det)

      3. Luxemburg: Varför? (bredvid Italien det land som genom åren verkligen kunnat leverera klockrena ballader med genomslagskraft. Tar de den färjan igen är de mer än välkomna tillbaka)

      4. Portugal: Varför? (Ett land som kör sin stil utan att sälja sig på något sätt trots att de aldrig vunnit och trots att jag inte alltid gillar deras låtar finner bara vägen in i mitt hjärta. Välkomna tillbaka och mina tummar får ni alltid)

    2. Schlagerpinglan

      @Micke, Kan bara instämma, vissa länder vill man ha tillbaka för att de levererar högklassiga låtar medan andra länder kanske inte bidrar med lika “bra” bidrag men likväl har något genuint att komma med.

    1. Lämna en kommentar


                     

                     

         





    Musik bloggar Blogglista.se