Eurovision 2014: Blandade nyheter

2014-01-29 (onsdag)

Här följer lite blandade smånyheter med anknytning till Eurovision Song Contest 2014:

Portugal
Portugal
10 låtskrivare klara för “Festival da Cançao 2014”
TV-bolaget RTP har presenterat namnen på de 10 låtskrivare som de bjudit in till Portugals nationella ESC-uttagning “Festival da Cançao 2014“. Låtskrivarna har nu i uppdrag att få fram vars ett bidrag och välja ut en artist till semifinalen den 8:e mars. De 5 bästa går sedan vidare till finalen den 15:e mars. Listan över kompositörerna hittar ni här. (Källa: esctoday.com)

Malta
Malta
Ukrainas och Schweiz vinnare gästar MESC 2014
TV-bolaget PBS har bekräftat att Maria Yaremchuk kommer att gästa semifinalen av Maltas ESC-uttagning den 7:e februari och framföra Ukrainas 2014-bidrag “Tick-Tock“. Dessutom kommer den/de som vinner Schweiz nationella final nu på lördag att framföra sitt lands ESC-bidrag i Maltas final den 8:e februari. (Källa: esctoday.com)

Montenegro
Montenegro
Montenegros Eurovision-bidrag håller på att spelas in
Internvalda Sergej Ćetković har avslöjat att han för tillfället håller på att spela in Montenegros ESC-2014-bidrag i Belgrad tillsammans med Marko Milatović och Vladan Popović och att arbetet går fint. Slutresultatet beräknas vara klart att presenteras i mitten av februari. (Källa: escwebs.net)

SanMarino
San Marino
San Marinos bidrag presenteras den 14:e mars
San Marinos internvalda tredje-gången-gillt-artist, Valentina Monetta, har meddelat att hon och Ralph Siegel, i jakten på San Marinos nästa Eurovision-bidrag, i nuläget väljer mellan tre låtar. Vilken låt de till slut fastnar för planeras att avslöjas den 14:e mars. (Källa: oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Det är trevlig att läsa att det verkar gå framåt på alla fronter. Det jag blev mest nyfiken på är helt klart Maria Yaremchuks framträdande i Maltas semifinal nästa vecka. Frågan är om de hunnit förändra något i bidraget och/eller scenshowen och om det i så fall är till det bättre eller ej. 🙂

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision 2014: Blandade nyheter”

  1. Rickard

    Intressant med Maltas final! Där får man ju chansen att ta tempen på hela tre bidrag till årets esc! Spännande! Och San Marina kör på samma kort i år igen! Stackars Valentina får väl hålla på tills landet vinner ESC till slut! Hittills har det enligt mig varit en gigantisk flopp och en riktigt bra låt (som dock borde förblivit en ballad HELA låten). Vad ska hon och Ralf Siegel hitta på i år? Känns som allt kan hända när de två är i farten! 🙂

  2. Schlagerpinglan

    @Rickard, Hade jag inte redan haft prio ett på Maltas uttagning så hade jag haft det nu för är det något bidrag jag är nyfiken på vad gäller hur de förändrar det efter uttagningen så är det Ukrainas. Det kommer att bli riktigt intressant. 🙂

    Personligen så tyckte jag att förra årets Monetta-låt var riktigt bra tack vare blandningen av ballad och uptempo, men frågan är om det inte gått bättre för den om den valt en av riktningarna. Vad de två hittar på till 2014 vågar jag inte ens spekulera i men är väldigt nyfiken och önskar duon all lycka till.

  3. davve

    Nu är man förhoppnings full att valentina ska hitta ett extra bra bidrag till årets tävling. annars blir det svårt att ta sig vidare tyvärr för henne återigen. och ett tredje misslyckande vore ju nästan tragiskt på riktigt.

  4. Schlagerpinglan

    @davve, Ja, man kan ju misslyckas en gång och kanske två… men när man börjar komma upp i tre missar på raken så börjar det bli något olustigt över det. Jag håller alla tummar jag kan för att de ska hitta ett riktigt kanonbidrag.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se