Inför Eurovision 2014: Vecka 9

2014-02-25 (tisdag)
Tisdag 25/2
Polen Polen: TVP avslöjar sin internvalda artist kl. 18:30 CET på TVP 1
(uppges vara Donatan and Cleo “My Slowianie / Slavic Girls“)
Torsdag 27/2
Israel Israel: Internvalda Mei Finegolds tre finalbidrag presenteras
Tyskland Tyskland: “Unser Song für Dänemark” – Klubbspelning (sista finalisten utses)
Fredag 28/2
Irland Irland: Eurosong 2014 – Final (lyssna på bidragen här)
Lördag 1/3
Sverige Sverige: Melodifestivalen 2014 – Andra Chansen (lyssna på bidragen här)
Litauen Litauen: Eurovizija 2014 – Final (lyssna på vinnarlåt och artister här)
Estland Estland: Eesti Laul 2014 – Final (lyssna på bidragen här)
Rumänien Rumänien: Selecţia naţională 2014 – Final (lyssna på bidragen här)
Söndag 2/3
Belgien Belgien: Eurosong 2014 – Semifinal 2 (se startfältet här)
Azerbajdzjan Azerbajdzjan: “Boyuk Sehne” – Final – Landets ESC-representant utses
Frankrike Frankrike: Nationell uttagning – Vinnaren avslöjas (lyssna på låtarna här)

Schlagerpinglan: Förra veckan presenterade Makedonien, Spanien, Lettland och Ungern sina Eurovision-bidrag. Vi fick dessutom lyssna på fullversionerna av finalbidragen i Norge och Rumänien samt små snuttar av Danmarks finalister medan uttagningarna i Sverige, Estland, Litauen och Belgien fortsatte som vanligt.

Denna vecka kommer Irland, Rumänien, Estland, Litauen och Frankrike att presentera sina Eurovision-bidrag medan det även är dags för Andra Chansen i Sverige, en klubbspelning i Tyskland, semifinal i Belgien och presentation av finalbidragen i Israel. Dessutom är Azerbajdzjan redo för finalen av sin talangjakt som lär utse deras Eurovision-artist.

För mer information om ländernas uttagningar, klicka på respektive lands flagga. Resten av ländernas 2014-planer samt länkar till deras samlings-sidor och redan utvalda bidrag, hittar ni här.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Inför Eurovision 2014: Vecka 9”

  1. Christopher

    Då var dem 12. Tycker att dem nya bidragen både är toppen och botten. Min personliga favorit är nu Ungern.
    Här är min top 12 lista.

    1. Ungern (Den här låten kryper sig rätt in i hjärtat. Melodin är väldigt tilltänkt. Vinnarchans kanske?, det finns nog ganska många människor som känner att den går in i hjärtat och andra som känner grovt obehag. Dock är majoriteten på det förstnämna så det skulle inte förvåna mig om det blir Budapest 2015.)

    2. Finland (Väldigt bra av Finland. När det inte fungerar testar man något nytt och lyckas dessutom fint. Låten har inga dåliga rysningar alls. Den hesa rösten passar utmärkt till låten. Final? Ja definitivt! Top 10? Nej, kommer vara i mitten för att ganska många gillar genren men inte tillräckligt mycket.)

    3. Schweiz (Schweiz levererar alltid sedan 2008. Om man bortser från 2011 men i år är inget undantag. Känns väldigt unikt och nytt för ESC som inte alls förstör ESC andan. Men det är ju Schweiz och dem missar finalen tyvärr men det är inte bara landet, finns helt enkelt inte lika många som uppskattar låten. Det kommer bli botten av semin. Hoppas verkligen jag har fel.)

    4. Makedonien (Den här pop låten är faktiskt bra. Jag brukar inte gilla pop men refrängen och framför allt melodin får igång mig. Visst kommer Makedonien ta sig till final och där så tror jag att det blir en mitten placering.)

    5. Italien (En låt med klass, sångaren och låtskrivaren gör vad dem kan med italiensk rock och tar den till en helt ny nivå. Det som gör att låten inte är etta är genren som inte passar ihop med språket. Engelska är bästa språket att sjunga rock på men dem ska inte ändra, Låten är gjord för språket och det är därför många låtar blir mycket sämre när man byter språk på dem då mycket inte passar ihop. Kommer komma högt upp, vinnarchans till och med om man bygger på youtube.)

    6. Vitryssland (Tyckte inte om den från början men efter ett tag så blev den helt ok och nu så växer den ännu mer. Är ganska catchy. Vitrysslands finalchanser har jag svårt att uttala mig om just nu, kommer plocka till sig relativt mycket poäng och med en svag semi kanske kommer till final.)

    7. Albanien (Personligen är låten tråkig och dålig men det är ok att den är tråkig och dålig för att såna låtar håller upp den gamla ESC andan så att ESC inte blir helt hjärndött. Kommer inte ta sig till final.)

    8. Malta (Trevlig låt men har som förra året problemet med glädjen. Inge fel alls att vara glad men dem gör för glatt så att blir lite för mycket men låten är ändå ok. Kommer gå till final hur den placerar sig där vet jag inte, kanske mellan 15-25.)

    9. Spanien (Jag vet inte riktigt… Många verkar gilla den här balladen men jag tycker att den är ganska tråkig och kommer aldrig igång på allvar. Kommer nå top 10 definitivt, kanske top 5.)

    10. Lettland (Man borde inte sjunga att man ska baka en tårta mitt framför 15.000 människor. Men man erkänna att den ändå är lite mysig och sätter sig som klister på hjärnan. Kommer inte gå till final men Lettland kommer troligtvis inte få ännu en jumboplats i sin semi. En liten kul grej är att Lettland har kommit sist i sin semi mer än något annat land men hittills aldrig kommit sist totalt.)

    11. Island (Ja gammalt och rätt så dåligt men det gör inte som Albanien att den är ok är den är dålig. Får inge ESC anda alls. Kommer missa finalen kan man redan säga nu, har en känsla att den inte ens kommer nå 10p i semin.)

    12. Ukraina (Ifall om du gillar Ukrainas låt så rekommenderar jag att du slutar läsa här.
    Hjärndöd smörja som jag får negativa rysningar av. Det är såna här låtar som förstör Eurovision, och det värsta är att den kommer gå långt dels för landet men även att väldigt många gillar sånahära eller liknande låtar. Något positivt kan jag inte hitta förutom att hon är snygg. Kommer gå till final, förhoppningsvis botten men troligtvis runt 5-12 och kommer vara den bidrag efter Italien och Ungern att placera sig högst av dem 12. Tyvärr)

  2. Dennis

    Har inte hunnit lyssna in mig på alla låtarna än men en sak håller jag definitivt med dig om Christopher och det är om låten du har på tolfte plats. Har svårt att tro att jag ska placera någon av de andra lägre när jag hört alla 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se