Schlagerpinglan: För tillfället vet vi hur 33 av de totalt 37 bidrag som kommer att tävla i Eurovision Song Contest 2014 låter, se hela listan här, men redan i kväll kommer vi att få höra ytterligare två. Det har blivit dags för Azerbajdzjan att avslöja sitt internvalda bidrag och Belgien att utse vinnaren av sin nationella uttagning “Eurosong 2014”. All inför-info hittar ni här nedan, klicka på flaggorna för ytterligare lite mer info.

Azerbajdzjan Azerbajdzjan: Presentation av landets internvalda Eurovision-bidrag
Tid: kl. 17:30 CET – Plats: eurovision.tv
Förutsättningar: I dag presenteras videon till “Start A Fire“, det internvalda bidrag som “Böyük Səhnə 2014”-vinnaren Dilara Kazimova kommer att representera landet med i ESC 2014.

Belgien Belgien: “Eurosong 2014”, Final:
Tid: kl. 20:00 CET – Plats: Eén, eurosong.een.be och eurovision.tv
Förutsättningar: 50/50 tittar- och internationella jurygruppsröster (från Azerbajdzjan, Danmark, Irland, Makedonien, Nederländerna, Spanien och Vitryssland) utser vinnaren.

Tävlande bidrag i Belgiens “Eurosong 2014”:
1. Need You Tonight“, Yass
2. What’s The Time in Tokyo?“, SIL
3. Hero (In Flanders Fields)“, Udo
4. One“, Bandits
5. Nothing is impossible“, Eva Jacobs
6. Mother“, Axel Hirsoux

Schlagerpinglan: Vad gäller Belgien så innehåller startfältet endast två bidrag som faller mig riktigt i smaken och det är den känslofyllda balladen “Mother” och den nostalgidrypande myslåten “One“. Jag håller tummarna för att Bandits till slut vinner men skulle jag gissa så tror jag att det blir Axel Hirsoux får Danmarks-biljetten. Vi får väl se, man kan ju aldrig så noga veta när det är internationella jurygrupper inblandade… eller röstande tittare, för den delen. 😉

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Inför dagens Eurovision-uttagning och presentation”

  1. davve

    Azerbaijans ballad kommer ge både norge och sverige problem. den är väldigt modern och direkt och cool.. inte som våra två ganska mossiga ballader.. blir inte förvånad om azerbaijan återigen kommer topp3 med dilaras ballad….

  2. Johan

    @davve Tjaa, Azerbajdzjan kan ju skicka vilket bidrag som helst och de kommer ändå topp 10. Hör lite etniska instrumentinslag i bakgrunden men annars är den rätt ointressant. Duktig sångerska, tråkig låt.

  3. davve

    tråkig? den har så många olika fina nivåer i musiken och varierar sig… silent storm och undo är monotona och intetsägande tyvärr i jämförelse med Start a fire.

    Bara att lyfta på hatten och säga bra jobbat azerbaijan… detta är en ballad som verkligen kommer fungera i eurovision

  4. Micke

    Kan delvis ge både Dave och Johan rätt om detta. Johan har rätt i att detta land tycks kunna skicka vad som helst och det kommer ändå att få sin topplacering. Jag tror att den här låten är en riktig växare men jag avstår att fälla min “dom” tills jag hört den fler gånger. Känns som att det är en mycket stark sångerska men även där väntar jag tills jag hört henne live. Man har blivit besviken alltför många gånger i ESC och MF när det gäller studioversion och liveversion när det gäller sångröst. Magkänslan är dock positiv till både låt och röst. Personligen brukar jag ha lite svårt för en sorts ballader och det är den typ som bygger på piano. I synnerhet låtar som börjar med pianoslingor. Här fick jag dock inte den känslan trots pianot.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se