ESC2014 I dag, måndagen den 17:e mars, var sista dagen för deltagarländerna att lämna in de bidrag de tänker tävla med i Eurovison Song Contest 2014 och därmed är hela startfältet spikat.

Allt som allt är det 37 länder som deltar och 16 av dem tävlar i den första semifinalen den 6:e maj medan 15 länder tävlar i den andra semifinalen den 8:e maj. Tio bidrag från varje semi tar sig sedan vidare till finalen den 10:e maj, dit värdlandet Danmark och The Big Five-länderna redan kvalificerat sig.

Bidragen lämnades in när Heads of delegations (delegationsledarna) på måndagen träffades i Köpenhamn och förutom att de fick tjuvtitta på scenen och de digitala vykort som ska visas innan de tävlande bidragen så fick de ta del av en hel del information, varav en del ses här nedan:

Divese ESC-information:
♥ De preliminära datumen för Eurovision Song Contest 2015 är satta till den 12:e, 14:e och 16:e maj 2015.

♥ Vid en dragning framkom det att värdlandet Danmark kommer att starta som bidrag nummer 23 i finalen den 10:e maj.

Startordningen för de båda semifinalerna kommer att bestämmas av showernas producenter inom de närmaste veckorna. Semifinalsdragningen är dock redan gjord och kan ses här.

Startordningen för finalen kommer att bestämmas av showernas producenter kort efter att alla finalisterna utsetts.

♥ De sista två bidragen, från Österrike och Ryssland, kommer att presenteras i morgon, tisdagen den 18:e mars.
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Så där ja, då fick man en liten uppdatering av läget. Just nu är jag dock mest nyfiken på hur bidragen från Österrike och Ryssland låter. 🙂

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se