Schweiz Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervju och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2014. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor.

Land: Schweiz landets ESC-historik
Bidrag: “Hunter Of Stars” videolive-framträdandelåttext
Artist: SEBalter officiell webbplatsyoutubefacebookwikipedia
Startnummer: nr 12 i semifinal 2
Låtskrivare: Sebastiano Paù-Lessi (t&m)
Uttagning: SSR SRG valde ut sitt ESC-bidrag genom “Die Grosse Entscheidungsshow 2014” där 3 bidrag från tysk-språkiga SRF, 2 bidrag från fransk-språkiga RTS och 1 bidrag från italiensk-språkiga RSI kvalat in till finalen efter ett antalfristående uttagningar samt en avgörande juryspelning med 18 tävlande bidrag. I finalen utsågs segraren av 50/50 jury- och teleröster.
Tidigare på schlagerpinglan.se: “Schweiz ESC-bidrag 2014”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska): (Uppdateras när de blir klara.)
(esctoday.com) (eurovisionary.com) eurovision.tv

Extra: Se en intervju med Sebalter av eurovision.tv. Lyssna även på en unplugged version av “Hunter of stars” hemma samt i en show.

Odds: Ej vidare till final & botten-10 (plats 32) av de 37

Schlagerpinglan tror: Inte till final
En låt som är så lättsmält, trallvänlig och som så enkelt fastnar i huvudet borde väl egentligen vara självskriven i finalen? I alla fall när den, som i det här fallet, framförs av en artist som verkligen ser ut att älska att stå på scen och bjuder på sig själv? Jag hoppas att svaret på frågan visar sig vara “ja”, men tyvärr så tror jag att detta är en sådan typisk låt som många sitter och gungar med till men sedan av någon anledning aldrig blir färdig till att rösta på.
Schlagerpinglan tycker: Till final SchweizSchweizSchweizSchweizSchweiz Betyg: 4 / 5
Som sagt, jag hoppas att jag har fel i mitt antagande och att det visar sig att fler än jag tycker att denna medryckande låt förtjänar sin plats i finalen. Från början var jag lite avigt inställd till det enerverande visslandet samt att det var lite väl mycket western-känsla i bidraget, men med tiden lär man sig tydligen att ha överseende med det mesta. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Schweiz 2014: “Hunter Of Stars”, Sebalter”

  1. Christopher

    Har låten som nummer 3 på min lista (efter Finland och Armenien) men dem kommer inte gå till final tyvärr. Känns som en låt som många tycker om men röstar hellre på någon annan.

  2. Johan

    Finns tre saker som kan fälla detta bidrag:

    1. Hur bra engelska kommer han framföra bidraget med när det väl gäller? För när engelskan blir för knackig kan bidraget sjunka riktigt ordentligt.

    2. Det är ett bidrag från Schweiz. Det landet som med undantag för 2005 inte alls lyckats kamma hem några önskvärda placeringar i moderna ESC.

    3. Den glöms helt enkelt bort trots att den är trallvänlig och charmig.

    Jag håller den högt och hoppas verkligen att den lyckas knipa en finalplats! Får bara hoppas att tittarna och juryn håller med mig och att framförandet blir kalas!

  3. Nathalie

    Ytterligare ett av årets bidrag som jag omöjligt kan få in i huvudet. Blir lika överraskad varje gång över hur den låter.
    Jag tycker bidraget är tråkigt, och hoppas ej/tror inte att bidraget tar sig till final!

  4. Gornitzka

    Det här är nog den låt jag vill varna mest för. Även om den kanske är som ni säger en låt många tycker om men inte tillräckligt för att röstas på tror jag att den kan räddas av juryn på det sättet. Den är för övrigt inte helt olik Maltas låt från förra året så jag tror att det kan bli en liten skräll.

  5. Micke

    För att om möjligt undvika missförstånd för det säger jag först något jag sagt mängder med gånger. JAG ÄLSKAR ESC och det mesta runt omkring det. Med detta sagt är det ändå så för mig att det är en företeelse som oftast drar till sig artister och låtskrivare som inte räcker till riktigt “in the real world.” Men jag älskar likt förbannat detta. Har suttit klistrad framför TV sen jag var en liten parvel och har inga planer på att sluta med det. Men sanningen är ändå att jag under alla dessa år endast hittat en enda grupp som jag lyssnat på även utanför ESC och det är Katrina and the Waves. Skulle jag göra en best of lista på allt jag lyssnat på under mitt liv och försökt fått in tre låtar från ESC hade jag fått göra en best of 1000 för att få det möjligt. Varför drar jag upp den här dyngan då?

    För att allt detta kommer upp för mig när jag hör årets schweiziska bidrag. Ok då tycker jag alltså illa om låten då. Eller hur? Definitivt inte utan tvärtom det är ett litet glädjepiller som är svårt att sluta nynna på när man stängt av. Vad är då problemet? Att det här hade kunnat bli sååååååååå jädra bra med en bättre låtskrivare och en bättre artist. Inga missförstånd nu tack låtskrivaren har gjort ett gott jobb och sångaren förvaltar det bra men ändå. Tänk så jädra bra detta hade kunnat bli med några utanför schlagermallen.

    Schlagerpinglan med handen på hjärtat är detta en låt du kommer att lyssna på efter det att ESC slocknat för år 2014? Jag är 100% på din sida när du säger att man har överseende med det mesta men jag kan ändå inte riktigt släppa det riktigt då det verkligen finns något i detta som hade kunnat bli så bra. Grymt charmig låt men jag tror tyvärr inte att den tilltalar vare sig de som röstar mest – kidsen eller de andra de mer mogna.

    Det är egentligen så jädra bra men det räcker inte enda fram i någonting. Vare sig visslandet, banjon, engelskan, handklappen, fiolen eller något annat. Brukar som sagt inte känna så här då jag vet att det är ESC men ändå än en gång. Det kunde ha blivit så jädra bra 🙂 Men tro mig jag tycker ingenting i låten är dåligt och jag kommer att hoppas att det för en gångs skull får en bra placering. Möjligen det land som mer än andra fått för dåliga placeringar år ut och år in med tanke på vilka bra låtar som de oftast har.

    Ja Schlagerpinglan den här låten förtjänar definitivt en plats i finalen.

    Heja Schweiz

  6. Davve

    Den kommer med stor sannolikhet inte gå till final.

  7. Kerstin

    Jag känner lite som Nathalie här att den är faktiskt lite svår att komma ihåg. Den är inte dålig på något sätt men den ger inget bestående intryck. Den är glad och käck som min mamma brukar säga men mer än så är den inte för mig. Jag har andra som jag hellre vill se i en final så därför både hoppas och tror jag att det här inte kommer räcka till någon final för Schweiz i år heller, tyvärr. Betyg 2+/5.

  8. André

    Schweiz är det land jag tyckt mest synd om i ESC. Senaste sju åren har de enligt skickat bra låtar men trots det går de så gott som aldrig till final.

    Jag förstår verkligen inte varför det gått så dåligt för Schweiz som det gjort. Jag har flera gånger hållit de som vinnarkandidater men jag har ju uppenbarligen varit ganska ensam om det i tanke på deras resultat. “Vampires are alive”, “Era stupendo”, “Heighest hights”, “Ill pleut de lior” “Unbreakable” och “You and me”…alla riktigt bra låtar och några av de lyssnar jag på än idag.
    Enda gången de har gått till final senaste sju åren är 2011 vilket ironiskt nog är det bidrag från de jag gillat minst. Just därför kanske det blir finalplats i år för jag är inte så imponerad av den här låten. Den är inte dålig på något sätt alls men inte bra heller. Den är bara för anonym och alldaglig för att den ska ta tag i mig. Låten går in i ena örat och ut genom det andra för mig. Jag skulle dock vara glad för Schweiz skull om de tog sig till final i tanke på hur många gånger jag unnat de en bra placering men mitt grundtips blir ändå att den här låten missar final.

  9. Micke

    “The Highest Hights” med Lovebugs är ett av mina tre favvisbidrag genom alla tider i ESC André. Tyvärr insjuknade ju sångaren dagarna innan tävling. I semifinalen steg han in på scenen förkyld och med hög feber. Han kraxar som jag vet inte vad. Jag intalar mig själv att det var hans sjukdom som fällde bidraget för annars börjar jag undra. En låt jag lyssnar på än idag. För er som inte minns den:

    http://www.youtube.com/watch?v=CseWa_d43ck

  10. André

    Micke: Trots att han vad sjuk tycker jag dock fortfarande de var värda final och fortfarande bättre än mäng andra som var med det året. Det kanske rent ut sagt var FÖR bra 😉

  11. Johan

    @Micke – Kommer ihåg den mycket väl! Tänkte att det äntligen skulle gå bra för Schweiz men då råkade ju som sagt sångaren bli sjuk. De tävlade dessutom i den svagare av semi-finalerna vad jag vill minnas (dock räknas ju ofta 2009 som året då tävlingen blev en sångtävling igen och ett år med överlag mycket hög kvalité). Hoppas nästan på att de får ett nytt försök även om den stora Coldplayrock-hypen kanske är över.

  12. Micke

    Ja du Johan tänk om man hade haft sån här musik i ESC. Som André säger det är för bra musik. Allt matchar ihop från Bas, gitarr, keyboard, röst, vers, refräng and you name it. Sista minuten är så jädra bra så det är nästan löjligt

    http://www.youtube.com/watch?v=OTFFQkdhw6Q

  13. Rickard

    En av de sämre låtarna i år! Ingen final!

  14. Micke

    Betyg:

    7- / 10

  15. Davve

    Låten är inget vidare. Tror landet får vara glada om de inte kommer sist i semin. Schweiz behöver nog tänka igenom vilka låtar de sänder till eurovision.

  16. Max

    Nja…. 😉 Helt OK, men hade inte sett denna som en vinnare. Hellre Sverige, Ryssland eller San Marino.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se