Armenien Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2014. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor.

Land: Armenien landets ESC-historik
Bidrag: “Not Alone” videolåttext
Artist: Aram MP3 officiell webbplats / facebooktwitteryoutubewikipedia
Startnummer: nr 1 i semifinal 1
Låtskrivare: Aram MP3 (m), Garik Papoyan (t)
Uttagning: AMPTV valde ut sitt ESC-bidrag internt. Själva artistpresentationen skedde under en nyårsshow medan bidraget inte presenterades förrän den 14:e mars, i samband med ytterligare en TV-sänd show med inbjudna ESC-artister.
Tidigare på schlagerpinglan.se: “Armeniens ESC-bidrag 2014”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska): (Uppdateras när de blir klara.)
(esctoday.com) eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se intervjuer med Aram MP3 av eurovision.tv och esckaz.com (den sistnämnda med engelsk text). Se även när han uppträdde med covern “Jealousy” under nyårsshowen då han presenterades som ESC-artist samt när han framförde “Not Alone” live under Eurovision in Concert 2014.

Odds: Vidare till final & vinnar-tippad (plats 1) av de 37

Schlagerpinglan tror: Till final
Jag blev först lite förvånad över att det är just Armenien som toppar oddslistorna men då det är en låt som mycket väl skulle kunna få röster från både öst, väst, jury och publik så är oddssättarna kanske inte helt fel ute ändå. Själv vill jag gärna först se hur bidraget ska presenteras live innan jag tror på någon seger för “Not Alone” men att det lär bli en finalplats är knappast någon vild gissning. Låten är skickligt ihopasatt, artisten verkar vara kompetent och ämnet är något som de flesta kan relatera till. Inte undra på att förväntningarna är höga.
Schlagerpinglan tycker: Till final ArmenienArmenienArmenienArmenienArmenien Betyg: 4 / 5
Jag älskar låtar som börjar lite försiktigt och sedan stegvis växer sig allt starkare… så det är inte helt konstigt att denna låt tillhör en av mina favoriter i år. Jag hade dock önskat att de dragit igång dramatiken lite tidigare för jag märker hur jag tappar intresset efter en stund och det är förmodligen därför “Not Alone” inte är någon vinnare i mina öron… för tillfället. Aram MP3 verkar dock vara en skicklig artist så jag är beredd att omvärdera allt om det visar sig att hans live-framträdande klarar av att hålla publiken fängslad under hela låten… men det får tiden utvisa.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Armenien 2014: “Not Alone”, Aram MP3”

  1. Micke

    Tänk att en enda liten kommentar kan få en på rätt köl så att säga. Något man grubblat över länge och man tror man har bestämt sig men sedan kommer kommentaren och man vaknar upp. Tack Daniel för ditt stöd för en kommentar. Vill säga till Kerstin om hon är kvar att jag ser fram emot att du kommer tillbaka.

    Jag tycker om Armeniens bidrag men jag är rädd för att det är för “udda” för ESC. Får lite samma känsla som när alla trodde The Ark skulle vinna 2007 (inklusive Micke). Vi vet tyvärr hur det gick. Jag köper det mesta i konceptet de ger oss i år Armenien. I synnerhet när musiken stegras och instrument fylls på även om jag hade önskat att Aram själv hade kunnat tagga ned lite.

    Jag är lite orolig för hur detta kommer att se ut och låta på scen. Hade det varit MF hade den varit totalt chanslös men nu är det ESC och då är mallarna vidare och mer intressanta. Jag har den på plats 6 och tror den blir 3-8 någonstans. Mitt betyg blir 8 av 10

  2. Johan

    Vad är det jag missat, Micke? Varför detta plötsliga velande här på bloggen? Vet att du blivit orättvist bemött på andra sidor – har detta skett här också?

    Den här kommer garanterar kämpa om vinnarplatsen om jag får gissa. MEN: Det här året känns farligt likt 2011 då det inte existerade någon given vinnare och Azerbajdzjan vann tack vara telefonrösterna. Kan det bli likadant i år? Kan Armenien knipa vinsten hos tittarna medan juryn ger sin kärlek till något annat bidrag? Vilket går segrande ur kompromissen?

    Skulle jag satsa pengar skulle det nog vara på detta bidrag, men det känns inte alls lika givet som 2013, 2012, 2010, 2009 osv.

    Mitt betyg: 4/5 – saknar det där lilla extra som jag inte riktigt kan sätta ord på. Tror det har att göra lite med uppbyggnaden som delvis känns lite släpig. Men jag tror den växer till sig lite.

  3. Gornitzka

    Håller med alla som kommenterat, det här är en sån låt man måste se hur Aram Mp3 framför live för att kunna bedöma om det här är ett vinnarnummer eller ej. För just nu när man ser musikvideon så blir det svårt att höra låten då man blir lätt distraherad av det som händer i videon.
    Och jag tycker också att det känns ganska jobbigt att man måste vänta på den uppbyggnad som dyker upp senare.

    På en femgradig skala sätter jag en svag fyra.

  4. Micke

    Johan glöm detta nu! Jag lovar dig och i synnerhet Schlagerpinglan att jag är den på hennes blogg som är mest lugn och sansad 🙂 Det var som jag sa att jag är trött på allt skit och missförstånd på bloggar. Blev sur på mig själv för att jag märkte att jag tog till mig grejer och började gå längre i mina kommentarer än vad min gräns tillåter. Framförallt när jag märkte att personer jag tycker om här fick skit för saker de sa när de inte ens menade det som individerna inbillade sig. Jag bestämde mig för att hoppa av men sedan kom det en speciell kommentar och då hände något i mig

    Johan kan vi släppa detta nu. Jag har inte riktigt varit mig själv på bloggen på grund av missförstånd och skit. Ber om ursäkt för det Johan och i synnerhet bloggägarinnan. Jag tänker inte prata mer om det här nu och jag hoppas det även gäller er andra. Jag är totalt ointresserad av uppmärksamhet. Den ska vara på ESC och allt runt det.

    Så som svar på din fråga. Nej jag har inte blivit orättvist bemött på den här bloggen men personer jag ser som mina vänner här har blivit det och det är för mig värre. Är det ett ok svar Johan?

    Nu lämnar jag det här och ägnar mig helt åt ESC här. Vi pratar mer Johan men då om ESC 🙂

    Angående Armenien. Vad är det som får dig att känna att det här kan vara vinnaren Johan? Jag tror tyvärr den är för “udda” för ESC.

  5. André

    Hej allihop! 🙂

    Micke, jag tar mig friheten att svara på din fråga till Johan eftersom även jag tror att Armenien är en stark vinnarkandidat. Ja, den här låten är lite udda och jag vill precis som Pinglan se hur den här låten funkar live eftersom det alltid är det som avgör i stundens hetta och när det är dags för Europa att rösta. Jag tror dock att den här låten är tillräckligt bra för att kunna få poäng ifrån samtliga länder, vilket rent automatiskt ger den en kraftfull skjuts uppåt i resultatlistan. Det verkar inte finnas någon som tycker illa om låten utan alla tycker den har något och det kommer gynna Armenien.

    Vad gäller The Ark när de var med 2007 så tror jag att det året var tyvärr samtliga länder från väst och Skandinavien chanslösa, plus att The Ark faktiskt inte gjorde riktigt så bra ifrån sig den kvällen som de gjorde i Melodifestivalen, vilket säkert också fick folk att avstå från att rösta. Sen tror jag även The Arks musikgenre är en genre som inte platsar in i Esc-sammanhang även om det var en förbannat bra låt.

    “Not Alone” är dock en annan sorts låt som jag tror passar in i Esc. Det börjar som en innerlig, naken och fin ballad och stegras sedan upp innan den smäller till och dramatisk club-musik sätts igång istället och den övergången tycker jag är riktigt bra gjord och låten är dramatisk och cool. Sätter de liveframträdandet så tror jag därmed att Armenien har allt som krävs för att kunna tilltala såpass många att det räcker hela vägen till vinst. 🙂

  6. Daniel

    Gott att du Micke kom på andra tankar. Du behövs här 🙂

    Armenien ja,…. efter första bedömningen för några veckor sedan så tyckte jag att det var ett kaos av instrument när det väl satte igång. Öronen har väl vant sig sedan dess, för numera så tycker jag låten är helt ok. Jag gillar dock den lugna starten bättre än den senare delen när låten brister ut. Som sagt en ok låt, men inte en av mina favoriter.

    Johan, jag håller med dig att detta året känns som 2011 då det saknades en vinnare. Men det gör det hela ännu mer spännande och roligare. 🙂

  7. Micke

    Andre: Jag skulle inte gnälla om du och Johan har rätt i ert tips att Armenien är en stark vinnarkandidat för jag har den topp 6 på min egen topplista. Magkänslan säger dock något annat för mig. Är väldigt osäker på hur det kommer att hålla på scen. Jag kände i panelprogrammet på snutten vi fick se att den tappade där, att ljudet inte nådde fram. Det fick mig att inse än mer hur viktig själva stegringen av musiken i låten är och att om de inte får till det så kan bidraget falla platt.

    Angående år 2007. Något konstigt var det detta året. Enligt mig fanns de tre bästa nordiska låtarna genom tiderna i ESC med just det året och alla tre kändes som de underpresterade på scen. Hanna Pakarinen – Finland, Eiríkur Hauksson – Island och The Ark – Sverige

  8. Schlagerpinglan

    @Micke, Ibland undrar jag om jag skriver för mitt ESC-intresses skull eller endast för att kunna följa såpa-följetongen som sker i kommentarsfältet. 😉 Nej, skämt åsido – detta är en ESC-blogg, inget annat… men ni läsare tillför onekligen en väldigt stor del. Se bara till att visa varandra respekt så att ni alla kan fortsätta att kommentera bidragen tillsammans. 🙂

  9. Micke

    Åter igen Schlagerpinglan jag ber om ursäkt. Inte min bästa stund just nu. Dels det jag berättade om och dessutom ligger jag magsjuk. Jävla skit rent ut sagt. Är hellre förkyld i två månader i rad än magsjuk i en vecka. Tycker jag varit mer sjuk det senaste året än de tio föregående ihop.

    Det blir ingen mer såpa från mig så jag hoppas ditt ESC-intresse räcker för att hålla upp kanonbloggen 🙂 Respekt är definitivt nyckelordet plus att inte läsa in saker som inte finns i det människor säger.

  10. Johan

    @Micke – Menade inte att röra om så mycket i grytan! Tänkte mer att om det nu var så att det fanns folk här på bloggen som agerat olustigt/kränkande/påhoppande etc. så vore det ju bra om det fick ställas till rätta (Har dålig koll på kommentatorsflödet på inlägg jag själv inte engagerat mig i)! Nu förstår jag helt vad du menar och menade absolut inte att dra ut på samtalsämnet. Ber om ursäkt och förstår att det inte är något som är värt att diskutera något mer! 🙂

    Svar på din fråga: Det finns vissa faktorer jag grundar det på! För det första är den ett av årets klickmonster på youtube och responsen tycks vara överlägsen de flesta andra bidragen om man ser till helheten. Förmodligen har den spridits genom ett klassiskt snackis-rykte och genererat fler och fler tittare. Det andra är att låten faktiskt är riktigt bra om än lite udda (kom ihåg att udda många gånger varit lönsamt i eurovision! Belgien 2003, Finland 2006, Ukraina 2007, Norge 2009, Tyskland 2010 för att nämna några exempel på udda bidrag som kommit bra till eller vunnit. En mörk och ledsam kadens, en ständig spänning till låten kollapsar i något modern hopkok av dubstep, ballad på snudd till modern radiorock. Låtens oförutsägbara struktur engagerar lyssnaren och därmed undviker den att falla i en klassisk balladfälla.

    Fler faktorer? Armenien brukar med hyffsade eller bra låtar lyckas bra i ESC. Låten går förmodligen hem i både öst- och väst och med tanke på att den är lite udda gentemot övriga ballader kan nog juryn uppmärksamma den och belöna den med en hel del poäng också. Därför tror jag att Armenien har väldigt goda chanser att vinna i år! 🙂

    Och på tal om något helt annat: Jag tror Schweiz kan bli farligare än folk tror i år. I fjol kom både Malta och Ungern på placeringar som jag aldrig kunnat gissa mig till! De hade dock två saker gemensamt: De var underdogs som av många ofta bedömdes som underskattade. Jag tror på allvar att de kan skrälla i år med sin trallvänliga countrydänga om sångaren är lite tokig och charmig på scen tillsammans med rätt energi och framförande. Har ändrat mina spekulationer om detta bidrag väldigt många gånger nu men tror faktiskt att det kommer gå bra. Och det hoppas jag dessutom.

    Ber även om ursäkt för mitt tidigare inlägg och även detta om det visar sig vara fullt med stavfel. Skriver från mobilen och den är inte alltid min bästa vän när det gäller att skriva längre texter.

  11. Johan

    Och om The Ark: Jag tycker inte deras framförande inte var någon höjdare + att genren gammaldags glamrock inte är något som serber på landsbygden dansar till om jag får gissa då deras kultur innefattar andra rytmer, melodier och kadenser. Det året var väldigt östdominerande av den enkla anledningen att de hade sjukt mycket starkare bidrag än väst (för det mesta) och att många hade kvalat från semi-finalen vilket gav dem en extra-chans att visa upp sig och låta tittarna ta in bidragen till fullo. Ser vi på Semi-finalen var både Portugal och Andorra nära att lyckas kvala in och hade de kört med dubbel semi-final hade de garanterat tagit sig vidare vilket tyder på att det fanns väst-länder med goda chanser men de slogs ut av andra väldigt bra bidrag. 2007 har ju fått den orättvisa stämpeln som tävlingshistoriens svarta får med östblockets dominans. Såg en liten film om detta för något år sen där de analyserade hur resultatet hade sett ut om bara väst-länderna röstat. Tror att den enda skillnaden i topp 5 skulle vara att Bulgarien skulle tappa 1 plats.

  12. Johan

    *Jag tycker inte att deras framförande var någon höjdare. Jag är nog för trött för fler inlägg… God natt! 🙂

  13. Micke

    Johan för att avsluta allt det där. Du har definitivt inte rört om i någon gryta och du har inte minsta anledning att be om ursäkt för något överhuvudtaget. Dessutom Johan har jag inte blivit orättvist behandlad på andra sidor förutom det där med Alexander Bard. Det handlar istället om att jag sett vänner till mig drabbas och jag tar inte sånt. Vänner till mig är vänner till mig och de behandlar man inte hur som helst. Glöm det där Johan. Du har inget att be om ursäkt för. Vi lämnar det nu 🙂

    Angående Armeniens bidrag. Det har varit väldigt intressant att höra släkt och vänner som bor i andra länder och höra om reaktioner vad det gäller Armeniens bidrag. lindrigt sagt skiftande verkar det som och det är därför jag är osäker på hur bidraget kommer att tas emot i det stora hela. Jag hoppas på en bra placering för jag gillar låten och uppbyggnaden av den.

    Ja 2007 var lite speciellt med Nordens tre bästa låtar genom hela esc-historien och dessutom en av få gånger jag ansett att rätt låt vann. En fullständigt fantastisk ballad som i det torra, tråkiga MF hade slarvats bort och kommit på plats 32 eller något liknande vansinnigt.

  14. Rickard

    Nej jag har inte fått några vibbar från den här låten som talar för en bättre placering! Final givetvis men ingen topp tio! Bra låt men lite för neutral och det brukar straffa sig! Finns dessutom ett flertal liknande låtar i årets startfällt, och detta är inte den starkaste av dem! Final, och en mittenplacering

    Betyg 5/10

  15. Nathalie

    Bra och mäktig ballad/pop/rock. Ser fram emot att få höra den här live! Heja Armenien!

  16. Kerstin

    Jag har lite svårt för Armeniens bidrag. Den här tempoväxlingen från en behaglig, stillsam och ganska vacker ballad till ett stressigt och nästan forcerande tempo tilltalar inte mig. Jag tycker ganska bra om den lugnare delen där även sångarens röst gör sig bäst men sen tycker jag låten faktiskt spårar ur en del när den kommer till det snabbare partiet. Hade övergången från det lugnare till det snabbare varit “snällare” och sångaren hållit tillbaks en del sångmässigt så hade jag tyckt om det här betydligt mer men som det är nu så når det inte ända fram hos mig. Men det är ändå en rätt snygg låt och final det är jag övertygad om. Betyg 3+/5.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se