Rumänien Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervju och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2014. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor.

Land: Rumänien landets ESC-historik
Bidrag: “Miracle” text-videolive-framträdandelåttext
Artist: Paula Seling & OVI Paula Seling officiell webbplatsPaula Seling twitter
Paula Seling wikipediaOvidiu Cernăuțeanu wikipedia
Startnummer: nr 15 i semifinal 2
Låtskrivare: Ovi (t&m), Philip Halloun (t&m), Frida Amundsen (t&m), Beyond51 (t&m)
Uttagning: TVR valde ut sitt ESC-bidrag genom den nationella uttagningen “Selecţia naţională 2014”, bestående av 12 finalbidrag som utsågs genom ett antal auditioner. Vann gjorde till slut juryfavoriterna (och tittarnas andrahandsval) Paula & OVI.
Tidigare på schlagerpinglan.se: “Rumäniens ESC-bidrag 2014”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska): (Uppdateras när de blir klara.)
(esctoday.com) (eurovisionary.com) eurovision.tv

Extra: Se intervjuer med Paula & OVI av eurovision.tv, esckaz.com och eurosong.be. Lyssna även på en akustisk och en live-version av “Miracle”, när duon framträdde med samma låt vid Eurovision in Concert 2014 samt deras ESC-2010-bidrag “Playing with fire“, som slutade på en 3:e plats.

Odds: Vidare till final & topp-10 (plats 10) av de 37

Schlagerpinglan tror: Till final
Jag har fått uppfattningen att det finns ganska många som tycker att “Miracle” är en bra låt, och bara det gör ju att det ser ganska ljust ut för den återvändande duon. Lägger man sedan till att de förmodligen kommer att bjuda på ett wow-framträdande i Köpenhamn samt att hela Paula/OVI-konceptet förmodligen “går hem” hos både tittare och jurygrupper så tror jag att de har sin finalplats ganska säkrad, vare sig Paula sätter den höga tonen eller ej. 🙂
Schlagerpinglan tycker: Inte till final RumänienRumänienRumänienRumänienRumänien Betyg: 3 / 5
Allt talar egentligen för att jag ska gilla “Miracle”: den är av den typ av danslåt jag vanligtvis faller för och jag tycker riktigt bra om artisterna som framför den… men likväl så fungerar det inte riktigt. På något sätt så kommer låten aldrig igång utan den hackar sig fram på ett märkligt sätt utan att jag får någon riktig känsla för den. Sakta men säkert har den visserligen växt till sig, men jag tvivlar på att den någonsin kommer upp i “Playing with fire”-klass. Jag ser egentligen gärna att duon går vidare till final men på min semi-2-lista så ligger de för närvarande på den retliga 11:e-platsen.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Rumänien 2014: “Miracle”, Paula Seling & OVI”

  1. Johan

    Det här funkar inte för mig heller faktiskt! Kan erkänna att verserna ändå håller viss klass men refrängen är bland det mest mediokra någonsin. Såg en intervju med Ovi efter fjolårets tävling där han uttryckte sin önskan att verkligen satsa stenhårt och återvända till tävlingen då han själv “kände” att en rumänsk seger var inom räckhåll. Om nu detta är resultatet av hans storsatsning får de nog ringa in Mihai Trăistariu eller Luminita Anghel nästa gång för det här är verkligen inte bra nog. Hade detta deltagit i ett
    starkare år och utan deras kändisskap i ESC-kretsarna hade de varit helt chanslösa.

    2,5/5 får Rumänien av mig och jag ser gärna att de mot alla odds missar finalen.

  2. Rickard

    I år blir Rumänien riktigt farliga! Precis som senaste gången detta radarpar ställde upp, har bidraget det där extra! Rösterna är riktigt bra och karisman lika så! Har den om 3: på min topplista! Definitivt final! Vore en skäll om den inte hamnade topp tio i finalen! Betyg 4/5 Heja Rumänien!!! 😀

  3. John

    Årets i särklass sämsta låt med en refräng som inte ens mina tre smådöttrar skulle ta till sig. Går den vidare blir jag ledsen och besviken

  4. Adri

    En av mina absoluta favoriter i år! HEJA RUMÄNIEN!

  5. Daniel

    En bottenplacering för mig. Håller med dig pinglan om att låten hackar sig fram. Jag får verkligen inte grepp om den.

  6. André

    Är övertygad om att “Miracle” går till final, men det beror inte nödvändigtvis på att låten är en självklar finalist utan jag tror mer det kan bero på duons tidigare meriter. 2010 gjorde de ju faktiskt riktigt bra ifrån sig och det faktum att de fortfarande tycks vara populära och att de dessutom har fått äran att gå ut sist i semifinalen plus att de är i den enligt mig sämre semifinalen, får iaf mig att se de som solklara finalister även om låten inte är något jag blir exalterad över.

    Tycker låten är helt ok, gillar pianoslingorna och tycker faktiskt även om Scenframträdandet, tycker det såg snyggt ut när Paula gjorde sin entré, och låten är ju trots allt medryckande. Den har inte samma hook och samma påklistrande refräng som “playing with fire” men det här är ett nytt år och kunde Paula och Ovi komma trea ett år då konkurrensen var hårdare än i år så lär de inte ha några bekymmer med att kvalificera sig.

    Hur det sedan går i själva finalen är jag mer kluven inför. Å ena sidan känns det som om fansen kommer rösta ganska mycket på de och ge de en bra placering och kan även tänka mig att juryn gillar detta men samtidigt hör och ser iaf jag väldigt många som säger att de gillade “Playing with fire” mer än “Miracle”. Kanske kan det innebära att de trots allt inte kommer få så många röster som man befarar? Förväntningarna på duon kanske är såpass höga så att folk som inte är inbitna fans och hör låten först i sändning kanske blir besvikna och låter bli att rösta?

    Jag tycker som sagt den här låten är helt ok och jag unnar de en finalplats och det är enligt mig ingen katastrof ifall de får en hög placering men jag vill inte se de som vinnare. Låten får för mig 3 av 5 och jag placerar låten strax utanför topp 10 i finalen. Får se hur det går 🙂

  7. Kerstin

    Verserna är helt klart det här bidragets styrka. Med en mäktigare och kraftfullare refräng så hade det här faktiskt kunnat bli riktigt bra och riktigt farligt i tävlingen. Jag älskar starka refränger som lyfter hela låten och tyvärr är väl Rumäniens bidrag ett exempel på det motsatta. Tror ändå på final för Rumänien. Betyg 3/5.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se