Sverige Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2014. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor.

Land: Sverige landets ESC-historik
Bidrag: “Undo” videolive-framträdandelåttext
Artist: Sanna Nielsen officiell webbplatsyoutubeinstagramfacebookwikipedia
Startnummer: nr 4 i semifinal 1
Låtskrivare: Fredrik Kempe (t&m), David Kreuger (t&m), Hamed “K-One” Pirouzpanah (t&m)
Uttagning: SVT valde ut sitt ESC-bidrag genom den nationella uttagningen “Melodifestivalen 2014”, bestående av 32 bidrag, fyra deltävlingar, en Andra Chansen samt en final med tio bidrag. En internationell jury hade halva makten men deras favorit Ace Wilder förlorade med två poäng mot tittarnas favorit Sanna, som äntligen fick vinna efter sju försök.
Tidigare på schlagerpinglan.se: “Sveriges ESC-bidrag 2014”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se intervjuer med Sanna Nielsen av escstats.com, eurovision.tv och escXtra. Se Sannas videodagbok “My way to Eurovision”: del 1, del 2, del 3, del 4. Se även en akustisk mini-version med kören samt ett live-framträdande och en remix av “Uno”.

Odds: Vidare till final & topp-3 (plats 2) av de 37

Schlagerpinglan tror: Till final
Oj vad det är svårt att gissa chanserna för sitt “eget” bidrag. Å ena sidan så blir jag inte helt förvånad om det skulle räcka hela vägen, för det är en stark låt, otroligt proffsig artist och helheten kommer med största sannolikhet att bli fantastisk. Å andra sidan så kan det bli lite väl mycket slöa låtar i år och är man redan lite halvt uttråkad så kan “Undo” ses som “ännu en ballad” och sitter då TV-tittarna och småpratar/fyller på chipsskålen så spelar det ju ingen roll hur bra låten än är. Det kan m.a.o. gå hur som helst, men jag hoppas på det bästa och tror på en plats bland de fem bästa i nuläget. 🙂
Schlagerpinglan tycker: Till final SverigeSverigeSverigeSverigeSverige Betyg: 4+ / 5
Jag tycker att Sverige ställer upp med den i särklass bästa balladen i år men jag tror att min åsikt färgas en del av att jag är svensk och det faktum att det är speciellt att se just Sanna i ESC efter så många försök. Hur som helst så älskar jag ballader som görs “rätt”, d.v.s. växer sig allt starkare, har något särdrag, framförs säkert av en stor sångare/sångerska samt har en text som talar till en och där får vi full pott på alla punkter. Nu är det bara att hålla tummarna för att resten av Europa tycker detsamma.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Sverige 2014: “Undo”, Sanna Nielsen”

  1. Micke

    Jag har inte så mycket att säga om det svenska eftersom jag inte följt MF men en sak kan jag slå fast för min del. Det här är det bästa Sverige ställt upp med sedan 2007 med The Ark. Jag tror Sverige har stor chans på bra placering i år och det är extra kul med en ballad med klass. Inte direkt det jag tror vi i Sverige är kända för ute i Europa. Abba regerar ju fortfarande Sverige på något sätt och i synnerhet i ESC. Absolut inget fel på ABBA men visst skulle det väl vara kul om vi kunde få en bra placering utanför de mallarna. Visst Euphoria säger ni då och har givetvis rätt men jag tänker mer på ballader. Hur många kända svenska ballader regerar under åren i Europa? 🙂

  2. Kerstin

    Jag är ingen balladälskare, det har jag säkerligen sagt flera gånger här på bloggen men ändå är det flera ballader i år som jag har på topp tio. Men bäst av dom alla är Sveriges. Sanna var min favorit i MF ända sen jag hörde Undo första gången. Jag har inte tyckt det funnits någon ballad med i MF egentligen som jag velat skulle vunnit hela MF på väldigt väldigt länge, ingen har berört mig eller gett mig gåshud på det sätt som Undo gör. Varje gång jag hör Undo så tänker jag, fan vad bra det här är. Vad är egentligen bättre i ESC i år? För mig ingenting. Att Sanna inte ska leverera är knappast något man behöver vara orolig för. Undo är i mitt tycke det bästa Sanna ställt upp med i MF och därför är det extra kul hon fick vinna. För mig är Undo ett stycke mästerverk i den genren. Alla bitar faller på plats, text, melodi och en fantastisk sångerska som gör att Undo blir det där lilla extra. Precis som Micke så tycker jag det är kul att Sverige skickar en ballad och en riktigt bra sådan. För mig är det här ingen tråkballad utan en spännande powerballad som känns äkta och välproducerad. För mig den bästa låten i årets ESC och jag sticker ut hakan och säger att detta är vinnaren av ESC 2014. Betyg 5/5.

  3. Lukas Gornitzka

    Jovars, hon har ju verkligen den sortens röst som inte går av för hackor, och låten är svårsjungen, men ändå övertygas jag inte helt… kanske är det för att jag har lite svårt med att den verkar ha tagit lite för mycket från “Wrecking Ball” (som enligt mig är ett exempel på hur en låt INTE ska vara). Så Sanna, här krävs det att du gör allt rätt i framförandet och verkligen imponerar sångmässigt för att vi ska hamna i topp 5!

    3/5

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se