Schlagerpinglan: I dag har det inte varit några repetitioner alls inför Eurovision Song Contest 2014 och då passar det ju bra att titta tillbaka och sammanfatta de första repetitionerna inför den första semifinalen. Ett klipp med små snuttar från alla bidragen hittar ni här medan länkar till alla ländernas första enskilda rep finns här nedan.

Den 19:e mars gjorde jag en första rangordning av bidragen i den första semifinalen och nu när jag sett de första små glimtarna från repen så gör jag en liten jämförelse – för att se om tiden och repintrycken gjort någon skillnad, och visst har det hänt saker:

Schlagerpinglans topplista av Semi-1-bidragen i ESC 2014 – 1/5 (19/3):
1. (1.) Estland Estland – “Amazing“, Tanja
Schlagerpinglan: “Amazing” är fortfarande min favorit av semi-1-låtarna och eftersom de tog med sig den avancerade dansen till Köpenhamn så behåller bidraget den främsta platsen på min lista.
2. (2.) Sverige Sverige – “Undo“, Sanna Nielsen
Schlagerpinglan: Samma starka ballad, ett lika vackert scennummer samt en bättre kör. Det ska mycket till för att Sanna ska bli annat än en av mina förhandsfavoriter i år.
3. (4.) Ryssland Ryssland – “Shine“, Tolmachevy Sisters
Schlagerpinglan: Eftersom jag gillar nostalgifaktorn i låten så gillar jag systrarnas retro-koreografi väldigt mycket och när de även övertygar med livesången så klättrar de på min lista.
4. (7.) Armenien Armenien – “Not Alone“, Aram MP3
Schlagerpinglan: Låten har växt till sig, scenen ser fantastisk ut och förstärker den positiva känslan jag har för låten och därför gör den ett stort kliv uppåt. Ingen slutvinnare i mina ögon, men en kandidat till de höga placeringarna.
5. (8.) Ukraina Ukraina – “Tick-Tock“, Maria Yaremchuk
Schlagerpinglan: Med hjälp av extra lyssningar, ett intressant scennummer och en helt omgjord låt så lyckades Ukraina ännu en gång att få till ett bidrag som verkar falla mig i smaken. Jag är mycket nyfiken på slutresultatet.
6. (5.) Nederländerna Nederländerna – “Calm After The Storm“, The Common Linnets
Schlagerpinglan: Jag är fortfarande inte helt övertygad men tror likväl att det lutar åt att duon kommer att kunna förmedla låtens mysiga känsla till publiken. I så fall kan detta mycket väl bli en av semifinalens höjdpunkter.
7. (6.) Montenegro Montenegro – “Moj Svijet“, Sergej Ćetković
Schlagerpinglan: Även denna ballad har växt flera storlekar sedan första gången jag hörde den och jag hoppas på en fin placering för Montenegro… men skridskoåkare på scen? Det känns inte bara lite 2008 utan jag har även svårt att förstå vad det har för relevans för låten. Men men… förhoppningsvis fungerar det i slutändan.
8. (10.) Moldavien Moldavien – “Wild soul“, Cristina Scarlat
Schlagerpinglan: Fortfarande så tycker jag att låten är lite seg samt att det fattas den där extra växeln, men av det jag sett av repet så verkar det som att det trots allt kan bli lite dramatik i framträdandet. Jag är m.a.o. fortfarande hoppfull.
9. (3.) Belgien Belgien – “Mother“, Axel Hirsoux
Schlagerpinglan: Jag tyckte att “Mother” var en riktigt rörande låt när jag hörde den vid den nationella finalen men sedan dess har jag kanske vant mig vid den för numera berör den mig inte lika mycket. Allt hänger på hur det slutliga framträdandet blir, men i nuläget är jag lite skeptisk till att det ska kunna beröra mig lika mycket en gång till.
10. (13.) Portugal Portugal – “Quero Ser Tua“, Suzy
Schlagerpinglan: Direkt efter Portugals final tyckte jag att de gjort ett klassiskt felval men ju mer jag hör av låten desto bättre tycker jag om den. Trots att de tagit med trummaren till Danmark så ser jag det som en riktigt glad låt som jag hoppas tar sig till final på något sätt.
11. (12.) SanMarino San Marino – “Maybe (Forse)“, Valentina Monetta
Schlagerpinglan: Oh vad jag önskar att Valentina tar sig till final nu när hon försöker för tredje gången. Men hur mycket jag än gillar idén med henne som en liten glänsande pärla i ett skal så tycker jag fortfarande inte att låten är tillräckligt stark. Hennes finalchans var nog som starkast förra året.
12. (14.) Azerbajdzjan Azerbajdzjan – “Start A Fire“, Dilara Kazimova
Schlagerpinglan: Det tog väldigt många lyssningar innan jag började att gilla låten men numera så har jag lärt mig att uppskatta den. Trots att artisten känns som ett relativt säkert kort så har jag svårt att se hur helheten ska bli tillräckligt intressant för att hålla kvar mitt intresse i tre minuter… med eller utan trapetsartisten.
13. (11.) Lettland Lettland – “Cake to bake“, Aarzemnieki
Schlagerpinglan: Detta var en av de låtar jag var mest tveksam till om den skulle fungera på scen men det verkar faktiskt som att glädjen i låten når fram till publiken. Det är forftarande ingen finalist i mina ögon men jag gillar den ändå.
14. (9.) Albanien Albanien – “One Night’s Anger”, Hersi
Schlagerpinglan: Numera så har låten växt till att vara en helt OK låt i mina öron och är jag på rätt humör så tycker jag t.o.m. riktigt bra om de vackra melodislingorna i låten. Tyvärr så blir det, precis som i Azerbajdzjans fall, alltför händelsefattigt i längden för min smak.
15. (15.) Island Island – “No prejudice“, Pollapönk
Schlagerpinglan: Efter att jag hört remixen av “No prejudice” så måste jag erkänna att jag faktiskt kan hitta en guldkant på även den engelska versionen. Tyvärr så försvinner alla positiva vibbar så fort jag får syn på deras scenkläder, som för tankarna till åttiotalets familjecampingturer. Brrrr….
16. (16.) Ungern Ungern – “Running“, András Kállay-Saunders
Schlagerpinglan: Jag har egentligen inget att klaga på vad gäller låten… och dansen i bakgrunden förstärker tankarna till texten… vilket i och för sig är bra… men det fungerar inte på mig. Jag får fortfarande obehagskänslor av låten och står gärna över den.

Schlagerpinglan: Med tanke på hur korta de rep-klipp vi fått se är, samt att de flesta artister inte hade sina riktiga scenkläder på sig så finns det fortfarande en chans att listan förändras en hel del innan det är dags för avgörandet den 6:e maj, men det är i alla fall så här jag uppfattar bidragen i den första semifinalen för tillfället. 🙂

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “En titt på den första semifinalen efter första repet”

  1. Nathalie

    Efter samtliga lyssningar från diverse studio samt live versioner ser min lista ut följande, gällande den första semifinalen:

    1. Sverige
    2. Ukraina- Från att jag tyckt extremt illa om den, så har den verkligen växt för mig.
    3. Montenegro
    4. Moldavien
    5. Armenien
    6. Portugal
    7. Albanien
    8. Estland
    9. Azerbajdzjan
    10. San Marino
    11. Ungern
    12. Island
    13. Belgien
    14. Lettland
    15. Ryssland
    16. Nederländerna

  2. Nathalie

    Jag hoppas bara innerligt att Sanna har på sig något tjusigt! Hon har en fantastisk röst & balladen är jättefin, men tyvärr står jag fast vid att jag tycker att hon är lite för tantig.

  3. André

    Jag har ju redan gjort lite bedömingar på samtliga repetioner men ska jag sätta ihop en topplista över det också så blir den såhär:

    1. Ungern
    2. Sverige
    3. Armenien
    4. Montenegro
    5. Ukraina
    6. Belgien
    7. Nederländerna
    8. Azerbajdan
    9. Estland
    10. Moldavien
    11. San Marino
    12. Island
    13. Ryssland
    14. Albanien
    15. Portugal
    16. Lettland

  4. Schlagerpinglan

    @André, Jag tackar för dina sammanfattande bedömningar, de var inte bara intressanta att läsa utan inspirerade mig till min sammanställning. 😀 Som synes så har vi väldigt olika uppfattning av en del av bidragen, men det hade ju varit konstigt om man var överens om allt.

  5. Schlagerpinglan

    @Nathalie, Scenkläderna är än så länge en hemlighet men det verkar vara en svart, lite kortare, klänning med en mängd stenar: http://www.svt.se/melodifestivalen/nya-detaljer-om-sanna-nielsens-klanning-i-eurovision-song-contest-avslojat och det tycker jag låter bättre än det hon hade på sig i MF (inte för att jag tyckte att det var något större fel på det förutom att det kändes lite väl “säkert”).

  6. Kerstin

    1. Sverige- Jag är otroligt stolt över vårt svenska bidrag i tävlingen och Undo är inte bara min favorit i semi 1 utan också till att vinna hela tävlingen. Ett snyggt nummer och det låter väldigt bra live.

    2. Ryssland- Inget i det korta klippet har fått mig att ändra uppfattning om Rysslands bidrag, det är fortfarande en favorit hos mig. En perfekt låt för ESC med lite retrokänsla. Tjejerna sjunger bra live och jag tror det här kan bli riktigt bra.

    3. Ungern- Den här låten åker hiss på min personliga lista. Men efter det här klippet så har den åter igen åkt upp några placeringar. Han sjunger ju fantastiskt bra och han är så äkta och övertygande. Det här kommer räcka långt men som jag sagt tidigare jag tror den är för tung för att det ska gå hela vägen.

    4. Estland- Jag gillar låten men är det inte lite för mycket dansande. Risken blir att fokus hamnar på dansen istället för på låten och jag tror Estland behöver all fokus på sin låt.

    5. Nederländerna- Precis som dig Schlagerpinglan så blev jag inte övertygad av deras framträdande i klippet men låten är så pass bra att jag absolut tycker dom ska till final.

    6. Lettland- Jag gillar det här sen får det vara hur banalt det vill. Det är bara så förbaskat befriande att bara få känna ren glädje.

    7. Montenegro- Som jag sagt tidigare så tycker jag hela den här grejen med skridskoåkerskan redan är gjord av Ryssland 2008 och jag förstår inte heller sambandet med låten. Men tror det är så enkelt som att Montenegro vet det är många ballader i år och det gäller att sticka ut och bli ihågkommen. Men nog hade ni kunnat komma på något bättre Montenegro.

    8.Armenien- Det här bidraget gillar jag allt mindre och mindre och det där liveklippet fick mig inte att tycka bättre om den. Jag är tokless på den här låten. Tycker inte han räcker riktigt live.

    9. Portugal- När Schlagerpinglan tog upp det här bidraget gav jag den 1+ i betyg. Men som tur är så kan man ändra sig. Fortfarande ingen favorit men i den här semifinalen så gillar jag den bättre än sju andra så därför ser jag den gärna ta sig till final.

    10. Ukraina- Gillar inte låten. Den låter som vilken halvdan poplåt som helst, helt utan känsla. Men numret är snyggt och det är välgjort.

    11. San Marino- Tråkig låt med ett helt ok framträdande verkar det som.

    12. Island- Efter några lyssningar så tycker jag inte det här är så tokigt men tror det blir svårt för Island att ta sig vidare. Dock gillar jag kläderna, färgglada och roliga, passar låten.

    13. Moldavien- Inge fel på låten men den kommer glömmas bort, jag har gjort det i alla fall.

    14. Azerbaijan- Stelt och så jädrans perfekt. Berör mig noll.

    15. Albanien- Jag gillar inte låten och jag har väldigt svårt att tro att deras framträdande kommer förändra den saken.

    16. Belgien- Jag väntar med min analys av det här bidraget tills du Schlagerpinglan tar upp den men det här är fruktansvärt hemskt.

  7. Micke

    Min lista just nu. Väntar med omdömen tills vi kommer närmre tävling.

    1. Nederländerna
    2. Armenien
    3. Sverige
    4. Ryssland
    5. Montenegro
    6. Albanien
    7. Lettland
    8. San Marino
    9. Azerbajdzjan
    10. Portugal
    —————
    11. Moldavien
    12. Belgien
    13. Island
    14. Ukraina
    15. Ungern
    16. Estland

  8. Schlagerpinglan

    Det var ju lite underhållande, min bottenplacerade låt hamnar högst upp hos någon annan medan min absoluta favorit hamnar längst ner på en annan lista. Vi må ha samma intresse, men smaken varierar trots det rejält. 😀

  9. Johan

    1. Sverige
    2. Montenegro
    3. Nederländerna
    4. Armenien
    5. Ungern
    6. Albanien
    7. Ryssland
    8. Belgien
    9. Azerbajdzjan
    10. Ukraina
    ——————
    11. Island
    12. Estland
    13. Moldavien
    14. San Marino
    15. Portugal
    16. Lettland

  10. Davve

    Jag pendlar mellan att tro att Sanna kan ta hem finalen till att hon kommer på typ 20:de plats i finalen. Jag tror mkt hänger på startnr i finalen , startar vi som nummer 3 kan vi glömma vinst.., men hoppas det går bra för Sanna. Även om jag måste säga att jag tycker Europa har märklig smak om de rösta är Sannas deprimerande ballad som vinnare. Men kul vore det såklart med vinsten i sig!

  11. Josef

    LISTA SEMI 1: Vad jag tror ej tycker. Jag tycker låtarna vissa dagar låter helt OK, medan andra dagar låter jättejobbigt. Så är det med musiksmak dag till dag, den varierar.

    1. Sverige
    2. Armenien
    3. Ukraina
    4. Azerbajdzjan
    5. Ungern
    6. Nederländerna
    7. Ryssland
    8. Montenegro
    9. Albanien
    10 Moldavien
    ——————
    11 Belgien
    12 Island
    13 Estland
    14 Portugal
    15 San Marino
    16 Lettland

    Det är precis på gränsen om Belgien skall klara sig. Jag anser att låten blir lite jobbig att lyssna på med urladdning på urladdning som kommer. Jag tro varken mödrarna eller övriga tittare finner detta genuint efter noggrann genomgång ( Jag tyckte denna låt var superbra i början, men den är lika ytlig som Rumäniens Miracle anser jag numera) vilket jag tror många där ute håller med om. Balkan ser nog till att få med både Albanien och Montenegro.

    Vi får se hur detta går…

  12. Daniel

    Här kommer min lista också:

    1. Sverige
    2. Ukraina
    3. Azerbajdzjan
    4. Ungern
    5. Ryssland
    6. Belgien
    7. Estland
    8. Armenien
    9. San Mariano
    10. Portugal
    ————-
    11. Montenegro
    12. Island
    13. Moldavien
    14. Albanien
    15. Nederländerna
    16. Lettland

    Det har blivit en del förändringar den senaste tiden på min rangordning. Men det här får bli min slutliga lista inför semi 1. Om det är någon som kan lägga ihop alla våra röster vore det kul. 🙂 Jag själv har inte riktigt tid med det just nu.

  13. Daniel

    En iakttagelse: Island är det enda land som ingen av oss ger poäng.

  14. Lukas Gornitzka

    Om jag skulle tippa resultatet utifrån vad jag tror:

    1. Ungern
    2. Armenien
    3. Sverige
    4. Azerbajdzjan
    5. Ukraina
    6. Ryssland
    7. Belgien
    8. Montenegro
    9. Estland
    10. Albanien
    —————
    11. Nederländerna
    12. San Marino
    13. Moldavien
    14. Island
    15. Portugal
    16. Lettland

  15. Kerstin

    Tog mig friheten och räknade ihop våra listor. Så här blev resultatet.

    1. Sverige
    2. Armenien
    3. Montenegro
    4. Ukraina
    5. Ungern
    6. Ryssland
    7. Nederländerna
    8. Azerbaijan
    9. Estland
    10. Belgien

    11. Moldavien
    12. Albanien
    13. San Marino
    14. Portugal
    15. Island
    16. Lettland

  16. Rickard

    Resultat:

    1. Azerbajdzjan
    2. Ukraina
    3. Albanien
    4. Ryssland
    5. Montenegro
    6. Sverige
    7. Moldavien
    8. Ungern
    9. Nederländerna
    10. Armenien

    11. Belgien
    12. Portugal
    13. San Marino
    14. Estland
    15. Lettland
    16. Island

  17. Jan-Åke

    Jag gör en lista jag också, på vad jag tycker om låtarna i första semifinalen:

    1. Sverige
    2. Montenegro
    3. Lettland
    4. Portugal
    5. Holland
    6. Ukraina
    7. Albanien
    8. Ryssland
    9. Moldavien
    10. San Marino

    11. Island
    12. Estland
    13. Ungern
    14. Belgien
    15. Azerbajdzjan
    16. Armenien
    12. Is

  18. Hanna

    1. Nederländerna
    2. Sverige
    3. Ukraina
    4. Ryssland
    5. Armenien
    6. Estland
    7. Ungern
    8. Azerbajdzjan
    9. Montenegro
    10. Moldavien
    11. San Marino
    12. Island
    13. Albanien
    14. Belgien
    15. Lettland
    16. Portugal

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se