Schlagerpinglan: Eftersom jag listade bidragen efter de första repetitionerna av den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2014 igår så är det väl lika bra att göra detsamma med den andra semifinalen. Ett klipp med små snuttar av alla bidragen hittar ni här medan länkar till alla ländernas första enskilda rep finns här nedan:

Den 19:e mars gjorde jag en första rangordning av bidragen i den andra semifinalen och nu när jag sett de första små glimtarna från repen så gör jag en liten jämförelse – för att se om tiden och repintrycken gjort någon skillnad, och även här har det hänt saker:

Schlagerpinglans topplista av Semi-2-bidragen i ESC 2014 – 2/5 (19/3):
1. (2.) Grekland Grekland – “Rise Up“, Freaky Fortune feat. Riskykidd
Schlagerpinglan: Jag älskade “Rise Up” redan första gången jag hörde den men på något sätt har den lyckats att växa ytterligare några storlekar. Låten fungerar live, studsmattan på scen verkar lovande och det faktum att rapartisten har en ovanligt symptatisk utstrålning gör att bidraget som helhet klättrat upp till att vara min absoluta favorit 2014.
2. (1.) Finland Finland – “Something better”, Softengine
Schlagerpinglan: Wow, Grekland må ha gått om Finland på min personliga lista men de har de strålkastare som jag önskat att grekerna använt sig av. 🙂 Jag älskar fortfarande “Something better” men då grekerna gjort en massa PR så har det varit väldigt tyst om finnarna, och det sätter tydligen sina spår. Ljusshowen vi ser skymten av i repet gör dock att jag tror att jag kommer att falla pladask för deras slutliga framträdande… samt att jag inte kommer att bli nöjd med deras slutresultat i tävlingen.
3. (10.) Israel Israel – “Same Heart“, Mei Finegold
Schlagerpinglan: Jag var väldigt svalt inställd till “Same Heart” tills jag såg Mei framträda live första gången, då ändrade jag uppfattning totalt och flyttade upp låten till en av mina absoluta favoriter. Stark låt, stark sångerska, starkt budskap och en till synes stark scenshow – detta kan bli riktigt, riktigt bra.
4. (3.) Slovenien Slovenien – “Round And Round“, Tinkara Kovač
Schlagerpinglan: “Round And Round” var länge en av mina absoluta favoriter men trots att jag fortfarande gillar den så märker jag att lite av fascination försvunnit från min sida. En självklar finalist, men kanske inte riktigt det där höjdarbidraget jag först tyckte att det var… men framträdandet ser ut att bli snyggt och passande.
5. (4.) Malta Malta – “Coming Home“, Firelight
Schlagerpinglan: Jag föll för “Coming Home” redan första gången jag hörde den och efter att ha sett den gripande, medföljande videon så började jag nästan tro att Maltas första seger var inom räckhåll. Rep-klippet fick dock mig att landa på jorden igen och nu har jag sänkt förväntningarna en hel del… men hoppas likväl på en riktig fin placering för den lilla ön.
6. (6.) Vitryssland Vitryssland – “Cheesecake“, Teo
Schlagerpinglan: Jag har varit lite svag för “Cheesecake” redan från början och av det lilla man såg från repen så känns det väldigt positivt. De lite smått förvirrade skylt-viftar-pojkarna verkar vara bortplockade och i stället satsas det på en koreografi som förstärker den svängiga takten i låten. Inte mig emot.
7. (7.) Norge Norge – “Silent Storm“, Carl Espen
Schlagerpinglan: När jag väl lyssnade in mig på texten så förstod jag varför det surrats så mycket om låten och jag tillhörde för en stund de som trodde på en riktigt bra placering för Norge 2014. Efter att ha sett repet så tror jag dock inte att de kommer att räcka riktigt hela vägen, för det känns lite väl osäkert för att fungera… men det kan ju också vara som så att det är just det sköra som höjer framträdandet. Vi får se hur det blir.
8. (5.) Schweiz Schweiz – “Hunter of stars“, Sebalter
Schlagerpinglan: Schweiz verkar satsa på ren spelmansglädje och vackra färger i sitt framträdande och det fungerar i alla fall på mig. Låten ser jag fortfarande som en medryckande liten visa som inte är särskilt speciell men likväl får mig på gott humör och därför hoppas jag att räcker det till final för dem.
9. (12.) Rumänien Rumänien – “Miracle“, Paula Seling & Ovi
Schlagerpinglan: Jag har hela tiden varit lite avigt inställd till årets rumänska bidrag och inte tyckt att jag fått något riktigt grepp om det. På sistone har jag dock börjat att vända lite och nu när jag såg det lilla rep-klippet så tyckte jag t.o.m. att det kändes som ett bidrag jag kan tänka mig vilja ha med till finalen. Detta är m.a.o. ett av de bidrag jag är mest nyfiken på hur slutresultatet blir.
10. (11.) Österrike Österrike – “Rise Like a Phoenix“, Conchita Wurst
Schlagerpinglan: Här är jag väldigt kluven. Å ena sidan gillar jag James Bond / “Work your magic”-känslan i låten och kan tänka mig att den fantastiska scenen och de förmodade snygga scenkläderna kommer att göra det hela till en riktig wow-stund. Å andra sidan så känns det som en lite väl gammaldags låt som inte riktigt fungerar 2014. Nej, jag känner att jag behöver se mer av slutresultatet innan jag kan ge en riktig rättvis bedömning av detta bidrag.
11. (8.) Irland Irland – “Heartbeat“, Can-linn featuring Kasey Smith
Schlagerpinglan: Njae… som låt så gillar jag visserligen “Heartbeat” och jag tycker ju om att man förstår från vilket land bidraget kommer bara genom att se några sekunder av scenframträdandet… men det känns likväl inte som något för mig.
12. (13.) Polen Polen – “My Słowianie – We Are Slavic“, Donatan & Cleo
Schlagerpinglan: Hmm… till en början var jag väldigt negativt inställd till låten, främst p.g.a. vad jag uppfattar som en lite väl sexistisk video. När jag senare upptäckte hur bra låten var så hoppades jag att de skulle göra framträdandet lite mindre bröstfixerat men så blev det inte. Numera vet jag dock inte om jag ska tycka att det är något negativt eller om jag ska ge dem extrapoäng för att de inte ger vika för kritiken utan går efter sin egen övertygelse. Jag väntar med slutlig dom tills jag sett slutresultatet.
13. (9.) Makedonien Makedonien – “To The Sky“, Tijana Dapčević
Schlagerpinglan: I det här fallet så gillar jag både artisten och låten men det känns likväl som att det är något som saknas. Då det lilla repklippet inte heller gjorde något för att övertyga mig så är jag för tillfället lite svagt frågande inför dess chanser i tävlingen, tyvärr.
14. (14.) Litauen Litauen – “Attention“, Vilija Matačiūnaitė
Schlagerpinglan: Litauen hade en lite annorlunda uttagning i år där låtar och artister skulle matchas ihop på ett annorlunda sätt. Visserligen var det den i särklass bästa kombinationen som vann… men det betyder inte att det var speciellt bra. Nu när man ser att det kommer att se ungefär likadant ut i Köpenhamn så blir det svårt att tro på någon finalplats för Lituaen.
15. (15.) Georgien Georgien – “Three minutes to Earth“, The Shin and Mariko
Schlagerpinglan: Jag har lyssnat och lyssnat och lyssnat på “Three minutes to Earth”, men likväl så uppfattar jag den som en konstigt ihopsatt sak som skaver väldigt mycket. Numera har jag förstått att det finns väldigt många som gillar låten, men jag tillhör inte dem… och det lilla rep-klippet fick mig inte att ändra uppfattning.

Schlagerpinglan: Som sagt, det finns fortfarande en stor chans att man ändrar sina åsikter efter att man sett slutresultatet, men det är i alla fall så här jag uppfattar bidragen i den andra semifinalen för tillfället. Ni hittar en liknande sammanställning av bidragen från den första semifinalen här.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “En titt på den andra semifinalen efter första repet”

  1. André

    1. Israel
    2. Finland
    3. Österrike
    4. Grekland
    5. Slovenien
    6. Norge
    7. Rumänien
    8. Irland
    9. Malta
    10. Polen
    11. Schweiz
    12. Makedonien
    13. Litauen
    14. Vitryssland
    15. Georgien

  2. Kerstin

    1. Norge- Carl Espens nerver och scennärvaro är det som är den svaga länken här. Låten är fantastisk men tyvärr så kan inte riktigt Espen leverera låten på ett övertygande sätt. Men jag ger inte upp hoppet, med några fler repetitioner så kanske det här blir så bra som låten förtjänar.

    2. Finland- Jag älskar den här låten. Den ger mig positiv energi och jag tycker killarna gör ett bra jobb på scen.

    3. Israel- Tycker både artisten och låten är ännu bättre live. Kommer att hamna högt i resultatlistan.

    4. Malta- Nej, det där klippet från repetitionen imponerade inte ett dugg. En så här pass fartig och glad låt förtjänar ett bättre framträdande. Det såg verkligen urtrist ut på klippet. Men låten är fortfarande en av tävlingens bästa.

    5. Slovenien
    6. Rumänien
    7. Vitryssland

    8. Österrike- Tycker det verkar som om numret kommer bli otroligt snyggt, synd jag inte gillar låten bättre. Men Österrike har i alla fall klättrat några placeringar för mig.

    9. Irland.
    10. Grekland
    11. Polen
    12. Schweiz
    13. Makedonien
    14. Litauen
    15. Georgien

  3. Micke

    Återkommer som sagt med omdömen närmre tävling för något säger mig att Schlagerpinglan skriver mer om det då 🙂

    1. Slovenien
    2. Malta
    3. Israel
    4. Norge
    5. Finland
    6. Schweiz
    7. Österrike
    8. Polen
    9. Irland
    10. Makedonien
    ____________

    11. Vitryssland
    12. Georgien
    13. Grekland
    14. Litauen
    15. Rumänien

  4. Nathalie

    1. Grekland
    2. Israel
    3. Polen
    4. Rumänien
    5. Slovenien
    6. Makedonien
    7. Norge
    8. Finland
    9. Litauen
    10. Vitryssland
    11. Irland
    12. Österrike
    13. Malta
    14. Schweiz
    15. Georgien

  5. Daniel

    1. Österrike
    2. Israel
    3. Finland
    4. Norge
    5. Grekland
    6. Vitryssland
    7. Polen
    8. Irland
    9. Schweiz
    10. Rumänien
    11. Malta
    12. Makedonien
    13. Slovenien
    14. Georgien
    15. Litauen

  6. Rickard

    Resultat:

    1. Rumänien
    2. Österrike
    3. Israel
    4. Grekland
    5. Georgien
    6. Norge
    7. Makedonien
    8. Irland
    9. Slovenien
    10. Finland

    11. Litauen
    12. Schweiz
    13. Malta
    14. Vitryssland
    15. Polen

  7. Lukas Gornitzka

    Den här semin är mer svårtippad för mig, men om jag ska tippa vad jag tror:

    1. Norge
    2. Grekland
    3. Rumänien
    4. Israel
    5. Irland
    6. Finland
    7. Österrike
    8. Polen
    9. Slovenien
    10. Malta
    ————-
    11. Schweiz
    12. Makedonien
    13. Litauen
    14. Vitryssland
    15. Georgien

  8. Jan-Åke

    Jag tycker att den här semifinalen innehåller fler bra låtar än den första. Så här skulle jag vilja att den här semifinalen slutar:

    1. Irland
    2. Schweiz
    3. Grekland
    4. Norge
    5. Israel
    6. Österrike
    7. Litauen
    8. Malta
    9. Finland
    10. Polen

    11. Slovenien
    12. Vitryssland
    13. Makedonien
    14. Georgien
    15. Rumänien

  9. Daniel

    Om vi sammanfattar alla våra röster blir vår lista så här:

    1. Israel
    2. Norge
    3. Grekland
    4. Finland
    5. Österrike
    6. Slovenien
    7. Rumänien
    8. Irland
    9. Malta
    10. Schweiz
    —————-
    11. Polen
    12. Vitryssland
    13. Makedonien
    14. Georgien
    15. Litauen

  10. Josef

    Daniel ta med min lista med:

    1. Österike
    2. Norge
    3. Israel
    4. Grekland
    5. Rumänien
    6. Polen
    7. Malta
    8. Slovenien
    9. Georgien
    10 Finland
    11 Irland
    12 Vitryssland
    13 Schweiz
    14 Makedonien
    15 Litauen

  11. Daniel

    Och med din ranking Josef blir listan så här:

    1. Israel
    2. Norge
    3. Grekland
    4. Österrike
    5. Finland
    6. Rumänien
    7. Slovenien
    8. Malta
    9. Irland
    10. Polen

    —————-

    11. Schweiz
    12. Vitryssland
    13. Makedonien
    14. Georgien
    15. Litauen

  12. Elisabeth

    1. Österrike
    2. Norge
    3. Grekland
    4. Malta
    5. Finland
    6. Rumänien
    7. Israel
    8. Irland
    9. Slovenien
    10. Polen

    11. Schweiz
    12. Makedonien
    13. Vitryssland
    14. Litauen
    15. Georgien

  13. Daniel

    Och med din ranking Elisabeth blir listan så här (faktisk ingen förändring):

    1. Israel
    2. Norge
    3. Grekland
    4. Österrike
    5. Finland
    6. Rumänien
    7. Slovenien
    8. Malta
    9. Irland
    10. Polen

    —————-

    11. Schweiz
    12. Vitryssland
    13. Makedonien
    14. Georgien
    15. Litauen

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se