ESC 2014-repetitioner: Dag 4

2014-05-02 (fredag)

Schlagerpinglan: I dag är det dags för de 16 länderna från den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2014 att göra sina andra repetitionspass på scenen i Köpenhamn. Här nedan ser ni fredagens schema som, förhoppningsvis, kommer att uppdateras med länkar till diverse relevanta klipp.

Vill ni inte vänta på eventuella klipp så kan ni följa repen under dagen med hjälp av bl.a. eurovision.tv, escxtra.com, Tobbe Eks Schlagerbloggen, Schlagerprofilerna och svt.se. Det finns även möjlighet att se artisternas presskonferenser live via eurovision.tv under dagen/kvällen. Mycket nöje! 🙂

Repetitionsschema 2:a maj 2014, semifinal 1 – repetition 2:
Armenien 12:00-12:20
Armenien
Not Alone“,
Aram MP3
(esckaz.com) (presskonferens)
Lettland 12:25-12:45
Lettland
Cake to bake“,
Aarzemnieki
(esckaz.com) (presskonferens)
Estland 12:50-13:10
Estland
Amazing“,
Tanja
(esckaz.com) (presskonferens)
Sverige 13:15-13:35
Sverige
Undo“,
Sanna Nielsen
(esckaz.com) (presskonferens) (intervju)
Island 13:40-14:00
Island
No Prejudice“,
Pollapönk
(esckaz.com) (presskonferens) (intervju)
Albanien 14:05-14:25
Albanien
One Night’s Anger”,
Hersi
(esckaz.com) (presskonferens) (intervju)
Ryssland 14:30-14:50
Ryssland
Shine“,
Tolmachevy Sisters
(esckaz.com) (presskonferens)
Azerbajdzjan 15:20-15:40
Azerbajdzjan
Start A Fire“,
Dilara Kazimova
(esckaz.com) (presskonferens)
Ukraina 15:45-16:05
Ukraina
Tick-Tock“,
Maria Yaremchuk
(esckaz.com) (presskonferens)
Belgien 16:10-16:30
Belgien
Mother“,
Axel Hirsoux
(esckaz.com) (presskonferens)
Moldavien 16:35-16:55
Moldavien
Wild soul“,
Cristina Scarlat
(esckaz.com) (presskonferens)
SanMarino 17:00-17:20
San Marino
Maybe (Forse)“,
Valentina Monetta
(esckaz.com) (presskonferens)
Portugal 18:20-18:40
Portugal
Quero Ser Tua“,
Suzy
(esckaz.com) (presskonferens) (intervju)
Nederländerna 18:45-19:05
Nederländerna
Calm After The Storm“,
The Common Linnets
(esckaz.com) (presskonferens)
Montenegro 19:10-19:30
Montenegro
Moj Svijet“,
Sergej Ćetković
(esckaz.com) (presskonferens) (intervju)
Ungern 19:35-19:55
Ungern
Running“,
András Kállay-Saunders
(esckaz.com) (presskonferens)

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “ESC 2014-repetitioner: Dag 4”

  1. André

    Ok, efter att ha sett klippet i sin helhet kan jag nu säga såhär: Armenien vinner INTE. Låten har varit så hajpad och höjd till skyarna så att alla som hör låten första gången kommer förvänta sig ett mästerverk. Dessvärre kommer de bli besvikna. Låten är riktigt bra och cool, det där stämningsfulla och fina introt som stegras upp för att sedan brista ut i ett snyggt och välgjort dubstep-beat. Nu står det dock klart i varje fall för mig att låten var bara bra i studioversionen och så fick man en helt annan känsla för låten när man hörde den och såg på musikvideon samtidigt. Nu på scenen finns det två stora problem:
    1. Scenframträdandet väcker inte det intresse som musikvideon gör, utan istället tröttnar man på den långa inledningen. Aram bara står rakt upp och mer utan att något händer och allt han sjunger är “youre not alone” om och om igen. I musikvideon gjorde inte det något eftersom musikvideon då höll en intresserad men nu på scenen blir det bara tråkigt och det tar för lång tid innan dubstep-delen kommer.
    2. Aram sjunger inte så bra här, utan det låter mest som han gapar ut orden och han verkar ansträngd.

    Låten är fortfarande skitbra! Dock inte live. Och Armenien kommer definitivt gå till final men med ett sånt här framträdande kan man dock utesluta seger. Final och topp 10 med lite tur, men absolut ingen vinnare. Synd att det blev såhär för låten har verkligen potential men utan ett händelserikt framträdande och utan en tillräckligt bra sångare så håller det inte hela vägen.

  2. Kerstin

    Jag får gåshud bara jag tittar på det här repetitionsklippet med Sanna. Jag tyckte hon hade rätt fina kläder redan i MF men den där klänningen var definitivt ett bättre val. Jättefin klänning som inte kommer ta fokus från låten utan bara förstärka hela intrycket.

  3. Micke

    Kerstin: Gåshud får jag inte. Jag blir mest orolig. Jag hoppas verkligen att Sanna helt enkelt sparade rösten för det här lät inte bra. Vet ju vad hon kan så hon har nog koll förhoppningsvis.

  4. Micke

    André: Håller delvis med dg o Armenien. Jag har hela tiden älskat lyftet i andra halvan av låten men då har det varit musikens lyft. Inte varit lika impad av Arams lyft med sångrösten. Har gått och hoppats att de sa ändra lie. Att de ska trycka på än mer med musiken men tona ned hans sång. Ska man döma v det här klippet har de gjort precis tvärtom. Jag hoppas att det bara är det dåliga ljudet i klippet som gör att det låter som att lyftet i instrumenten tonats ned. Dock tveksam på att det är ljudets fel då hans röst sannerligen inte tonats ned. Armenien skärpning hela bidraget står och faller med det mäktiga instrumentala lyftet.

  5. Kerstin

    Micke, jag hade inte så högt ljud på så det är möjligt hon höll tillbaks men jag tyckte det lät bra. Men gåshuden var nog inte så riktat mot sånginsatsen utan mer över helheten, låten, klänningen och själva numret i sig. Det är verkligen ett jättesnyggt nummer.

  6. davve

    sanna sköter repetitionerna riktigt bra..

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se