Estland 2014: “Amazing”, Tanja

2014-05-05 (måndag)
Estland Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2014. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor.

Land: Estland landets ESC-historik
Bidrag: “Amazing” videolive-framträdandelåttext
Artist: Tanja officiell webbplatstwitteryoutubeinstagramfacebookwikipedia
Startnummer: nr 3 i semifinal 1
Låtskrivare: Timo Vendt (m), Tanja (t&m)
Uttagning: ERR valde ut sitt ESC-bidrag genom den nationella uttagningen Eesti Laul, bestående av två semifinaler, en final och totalt 20 tävlande bidrag. I finalens första omröstning gav både tittare och jury sina högsta poäng till låten “Maybe-Maybe“ med Super Hot Cosmos Blues Band men när det var dags för tittarna att välja ut vinnaren av de två superfinalisterna så var det Tanja (Tatjana Mihhailova) som vann med 53% av rösterna.
Tidigare på schlagerpinglan.se: “Estlands ESC-bidrag 2014”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se intervjuer med Tanja av esckaz.com och Eurovision Radio International samt presskonferensen efter andra ESC-2014-repet.

Odds: Vidare till final & botten-20 (plats 21) av de 37

Schlagerpinglan tror: Till final
Trots att en del verkar störa sig på eventuella likheter med Loreens låt och scenshow så tror jag att låten i sig, men framför allt helheten som den imponerande dansshowen skapar, klarar av att ge Estland en hyfsat bra placering i årets tävling. Även om tittarna skulle visa sig vara svårflörtade så borde i alla fall juryn, om de tar sitt jobb på allvar, kunna ge en del extrapoäng för scenframträdandet och helhetsintrycket.
Schlagerpinglan tycker: Till final EstlandEstlandEstlandEstlandEstland Betyg: 4+ / 5
Detta är en av mina absoluta favoriter i årets tävling, för i mina ögon så har Estland skickat “hela paketet”. Låten både sätter sig, får mig att må bra och har en mening. Dynamiken mellan sångerskan och hennes danspartner och hela showen är speciell och nu när man även ser vilken snygg bakgrund de kommer att dansa runt framför så är jag helt övertygad om att slutresultatet blir riktigt, riktigt bra.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Estland 2014: “Amazing”, Tanja”

  1. davve

    Jag tror också den går till final. Tanjas framträdande är lite unikt i årets tävling där det inte är mkt dans.

  2. davve

    sen att hon härmar loreens framträdande 2012 i princip rakt igenom är en annan femma.

  3. Johan

    Misstänker att de går till final men landar på en mitten/bottenplacering i finalen.

  4. Adri

    Hoppas faktiskt lite på att Tanja och Estland pker ut. Jag gillar den, men inte lika mycket som tio andra låtar i semi 1 (hamnar på elfteplatsen hos mig)

    Blir inte direkt ledsen om den tar sog vidare 🙂

    Tror på final och ungefär samma placering som Birgit fick förra året (plats 20)

  5. Kerstin

    Tycker det är en helt ok låt som är mer bra än dålig. Däremot tilltalas jag inte av den här dansen. Springer omkring på scen och Tanja far som en trasdocka fram och tillbaks samtidigt som hon sjunger vilket i och för sig är en bedrift i sig. Men jag tappar fokus på låten och tappar faktiskt intresset. Tror Estland tar sig till final pga låten som ändå är rätt bra. Betyg 3+/5.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se