Island Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2014. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor.

Land: Island landets ESC-historik
Bidrag: “No Prejudice” videolive-framträdandelåttext
Artist: Pollapönk youtubefacebookwikipedia
Startnummer: nr 5 i semifinal 1
Låtskrivare: Heidar Orn Kristjansson (t&m), Haraldur Freyr Gislason (t), John Grant (t)
Uttagning: RÚV valde ut sitt ESC-bidrag genom den nationella uttagningen Söngvakeppnin, bestående av två semifinaler, en final och totalt 10 tävlande bidrag. Fyra tittarvalda och två juryvalda bidrag tävlade i finalen där de tillsammans först utsåg två superfinalister innan tittarna ensamma fick utse vinnaren.
Tidigare på schlagerpinglan.se: “Islands ESC-bidrag 2014”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se intervjuer med Pollapönk av escXtra, oikotimes och esckaz.com samt presskonferensen efter andra ESC-2014-repet. Se även gruppens finalframträdande i den nationella uttagningen: “Enga fordóma / No Prejudice“, dansremixen “No Prejudice – Euro Club Mix” samt ett “Making the video“-klipp.

Odds: Ej vidare till final & botten-10 (plats 32) av de 37

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Island står för en glad färgklick i en annars ganska gråmulen tävling. Bara en sådan sak, tillsammans med det faktum att det inte är en vanlig plojlåt utan att den faktiskt har ett budskap, talar till dess fördel. Kanske, kanske kan de skrälla till och ta en finalplats på ren skär musikglädje men mitt grundtips är ändå att det blir ett litet avbräck i Islands fina svit med enbart finalplatser sedan 2008.
Schlagerpinglan tycker: Inte till final IslandIslandIslandIslandIsland Betyg: 3- / 5
Island är ett av de länder som jag brukar hålla en extra tumme för och hade de bara behållit den isländska versionen eller i alla fall den engelska discoversionen så hade jag kanske, med lite god vilja, kunnat se “No Prejudice” bland de tio främsta. Det är därför med viss sorg jag måste konstatera att jag tyvärr inte gillar det isländska bidraget i år. Gruppen som sådan verkar vara en rolig samling och jag skulle bli glad om de gick vidare… men låten är inget som jag personligen skulle lägga min röst på.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Island 2014: “No Prejudice”, Pollapönk”

  1. Micke

    http://tv.aftonbladet.se/webbtv/noje/underhallning/omg/article41434.ab

    Bättre än den svenska officiella dyngan men samtidigt är ju inte det svårt

  2. Kerstin

    Till en början så avfärdade jag det isländska bidraget. Island var en stor favorit hos mig förra året så kanske var det förhoppningen om att dom skulle komma med något lika storslaget i år som gjorde att jag inte kunde ta till mig årets bidrag i början. Men nu har jag vänt och tycker det här är ganska bra, jag tror till och med att Island kan skrälla och ta sig vidare till final. Betyg 3/5.

  3. adri

    Jag ogillade Islands låt väldigt mycket förra året och eftersom årets isländska final hade 4/6 låtar som var bra så hade jag höga förhoppningar… sen väljer de istället Pollapönk. Tyvärr blir detta istället årets sämsta bidrag och för andra året i rad har jag förhoppningarna att Island missar finalen. Bra budskap, men det räcker inte ens för att lyfta från 37:e platsen på min lista.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se