Vitryssland Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2014. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor.

Land: Vitryssland landets ESC-historik
Bidrag: “Cheesecake” videoframträdandelåttext
Artist: Teo twitterfacebookwikipedia
Startnummer: nr 10 i semifinal 2
Låtskrivare: Yury Vashchuk (Teo) (m), Dmitry Novik (t)
Uttagning: BTRC valde ut sitt ESC-bidrag genom en nationell uttagning bestående av en final med 15 tävlande bidrag. Tittarna och en jury hjälptes åt att poängsätta låtarna men då två bidrag fick lika många poäng så blev det TEO och hans “Cheescake” som drog längsta strået eftersom han hade fått juryns 12-poängare.
Tidigare på schlagerpinglan.se: “Vitrysslands ESC-bidrag 2014”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se intervjuer med Teo av escXtra, esckaz och oikotimes samt presskonferensen efter andra ESC-2014-repet. Se även när Teo framför “Cheesecake” vid Eurovision in Concert 2014 och Moscow Eurovision Party 2014.

Odds: Ej vidare till final & botten-5 (plats 34) av de 37

Schlagerpinglan tror: Till final
Går man efter oddsen så verkar denna lilla bagatell vara helt chanslös i semifinalen, men jag väljer att lita på folks längtan efter något enkelt och trallvänligt. Allting måste inte vara superseriöst utan ibland räcker det med att man blir underhållen i tre minuter och det tror jag att många i TV-sofforna håller med om. Huruvida juryn köper mitt resonemang eller ej är jag inte lika säker på, men jag hoppas på det bästa.
Schlagerpinglan tycker: Till final VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland Betyg: 4 / 5
Jag blev lite förvånad först när jag upptäckte hur mycket jag faktiskt gillar “Cheesecake”, för i grund och botten så är jag inte så imponerad av den. Det finns utrymme för förbättringar på de flesta fronter men det är kanske just det som gör den så speciell. Låten sätter sig i huvudet och Teos lite tafatta dans kan knappast jämföras med den som de självutnämnda dansgudarna sysslar med i Melodifestivalen, men personligen så tycker jag att det här är har betydligt mer charm och är otroligt medryckande. M.a.o. så vill jag definitivt att Vitryssland tar sig vidare till final i år.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Vitryssland 2014: “Cheesecake”, Teo”

  1. Kerstin

    Från början gillade jag det här lite och sen har det blivit lite mer och lite mer och nu gillar jag det riktigt mycket. Klippet från repetitionen övertygade mig om att Teo hör hemma i finalen på lördag. Killen är så charmig och avslappnad på scen och jag tycker bara detta är oemotståndligt. Så det blir i alla fall du och jag Schlagerpinglan som håller tummarna för Teo imorgon och hans härliga bidrag. Betyg 4-/5.

  2. Schlagerpinglan

    @Kerstin, Då jag var lite rädd att jag var ensam om att ha charmats av detta bidrag så var din kommentar en riktigt trevlig läsning att avsluta dagen med. 😀 Ja, det blir till att hålla tummarna för vi verkar ha oddsen emot oss, men de kan man ju som tur är inte alltid lita på. 🙂

  3. Johan

    Haha… nja detta är inte direkt något jag gillar. Tycker personligen att låten hör hemma 13 år tillbaka i tiden som någon b-sida på någon Juanes-platta eller liknande. Grammatiken är usel, han sjunger inte speciellt bra och det hela låter som någon demo som är långt från färdig. Var länge sedan jag faktiskt gillade ett bidrag från denna nation (var det 2007 jag senast på allvar tyckte att de skickade en bra låt? Tror faktiskt det… När jag tänker efter är det nog den enda bra låten de skickat…)

    1,5/5 – tvivlar starkt på att denna missar finalen.

  4. Johan

    Fel av mig! Skulle ju självklart vara “tvivlar starkt på att denna tar sig till final”.

  5. Nicke

    Du hade tyvär rätt men hade gärna hört denna i final istället för island eller azerbadjan….

  6. Isabell

    Kan inte låta bli att charmas av Teo:s avslappnade framträdande. Tycker låter är härlig men kanske lite tunn. Hoppas iaf att den går vidare till final… 🙂

  7. Davve

    Gillar låten. Gillar musikvideon. Men undrar om Teos enkla scenframträdande räcker för avancemang. Låten är bra och catchy men scenframträdandet är liksom de flesta år för vitryssland ganska svagt!

    Hoppas det går vägen!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se