IrlandDen 13:e januari i år avslöjade TV-bolaget RTÉ att de internt utsett Nicky Byrne att få representera Irland i Eurovision Song Contest 2016. Presentationen av tävlingsbidraget “Sunlight” skedde då i form av en text-video.

I går kväll var det däremot dags för Nicky att framföra sitt bidrag live inför publik för första gången. Detta skedde i “The Ray D’Arcy Show” och framträdandet kan ni se här nedan:

Lyssna på Irlands bidrag till Eurovision Song Contest 2016:
Bidrag / Artist: “Sunlight”, Nicky Byrne
Länkar: officiell text-videolive i “The Ray D’Arcy Show”
Låtskrivare: Nicky Byrne, Wayne Hector, Ronan Hardiman

Schlagerpinglan: För mig är “Sunlight” en trallig radiolåt med riktigt mysig refräng som jag gillar att lyssna på. Om jag däremot ska “tänka ESC” så är jag inte helt övertygad om att det kan bli så pass intressant att det genererar någon större mängd röster till Irland. Efter ovanstående första smakprov på hur det kan låta live så känner jag mig tyvärr inte mycket lugnare… snarare tvärtom. Men, men… det var ju bara ett första försök och man måste ju starta någonstans innan man börjar fila till detaljerna. 😀

Mer om Irlands förberedelser inför ESC 2016 (inkl. deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Irland i ESC 2016” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se