ESC2016 I går avslöjades det hur den första OGAE-klubben, d.v.s. OGAE Rest of the World, fördelat sina poäng till bidragen i Eurovision Song Contest 2016 i den årliga fanklubbs-omröstningen. Resultatet ser ni här nedan:

OGAE Rest of the Worlds röster:
Australien 1. Australien: – “Sound Of Silence“, Dami Im 12 poäng
Ryssland 2. Ryssland – “You Are The Only One“, Sergey Lazarev 10 poäng
Frankrike 3. Frankrike: – “J’ai cherché“, Amir 8 poäng
Ungern 4. Ungern: – “Pioneer“, Freddie 7 poäng
Slovenien 5. Slovenien: – “Blue and Red“, ManuElla 6 poäng
Bulgarien 6. Bulgarien: – “If Love Was A Crime“, Poli Genova 5 poäng
Azerbajdzjan 7. Azerbajdzjan: – “Miracle“, Samra 4 poäng
Ukraina 8. Ukraina: – “1944“, Jamala 3 poäng
Spanien 9. Spanien: – “Say Yay!“, Barei 2 poäng
Kroatien 10. Kroatien: – “Lighthouse“, Nina Kraljić 1 poäng
(Källa: ogaeinternational.com)

Schlagerpinglan: Jag får väl återigen påminna om att denna omröstning endast visar vad de organiserade ESC-fansen har för favoriter och inte alls kommer att ge något svar på frågan om vem som vinner ESC 2016. Jag tycker i alla fall att den är intressant att följa och kommer därför då och då att rapportera om de olika klubbarnas poänger. 🙂

Vad gäller rösterna från “Rest of the World” så får jag väl säga att 6-poängaren till Slovenien (som ligger sämst till på oddslistan för tillfället) är den som överraskar mig mest medan 10-poängaren till Ryssland känns lite snål och 3-poängaren till Ukraina lite väl generös. 😉 Roligt dock att se att så pass många olika smakriktningar belönas med poäng så här inledningsvis. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “OGAE ESC Poll 2016: “Rest of the World”:s röster”

  1. hej

    Jag har känt ett bra tag att Slovenien skulle skrälla, då jag får Frost-associationer, och Frost är en av de mest älskade barnfilmerna i moderna tid.

  2. hej

    Men jag blev ändå lite chockad

  3. Alex

    Slovenien, jag avskyr den låten. Att den ens fick poäng! Omg!!!!

  4. hej

    Tre andra bidrag som har en hög skrällfaktor:
    Belgien
    (Med rätt startnummer ser nog de europeiska tittarna en minnesvärd, fartfylld funkfläkt, och det är nog bäst för Belgien, låtmässigt tyckte jag att Belgien valde rätt, det fanns bättre låtar, men den här hade nog lyckats bäst av alla)
    Storbrittanien
    (Det är en simpel poplåt, men simpelhet ska aldrig underskattas, tycker svenska spotifyanvändare)
    Nederländerna
    (Inte lika hög skrällfaktor som de tre andra, men den är i samma fack som The Common Linneta, och vi vet ju alla hur det gick.

  5. Johan

    Tror Nederländerna har en chans att landa kring plats 10 i finalen, alltså en hyfsad placering tack vare lite småpoäng från de flesta länderna (med lite vikt på väst). Slovenien skräller denna omröstning, ja. Den är lite i Taylor Swift-countrypopträsket och låten spelar lite på just den där senkväll vid grillringen-stämningen som lätt börjar gro under majmånad och in i sommaren. Tror dock inte att den kommer nå några nämnvärda framgångar utan blir utslagen med ganska stor marginal till finalplats.

    Ukraina har element som tilltalar mig, men den känns nästan lite för otillgänglig för den breda massan? Tongångarna osar riktigt östeuropa, nästan mer asiatiskt, och om hon sjunger mindre som hon gjorde i den ukrainska uttagningen och mer klart som i studioversionen så kan nog även jag ryckas med och ge den en schysst placering i min topplista. Just nu faller den dock väldigt platt på grund av hennes röstkälla.

  6. hej

    Jag tror även att Finland kan skrälla av samma anledning som Belgien, trots att jag håller med Eva Frantz om att kören gör hela låten så himla vimsig.

  7. Jompa

    Lite snålt med 10 poäng? Äh jag fattar inget..

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se