Sverige Schlagerpinglan: Torsdag betyder ju som sagt repetitioner på scenen för artisterna inför veckans deltävling av Melodifestivalen och små smakprov till oss. Än har inte alla de små halvminuters-klippen presenterats men minut-klippen av studioversionerna är fria att lyssnas på.

Detta gör att jag redan nu kan göra det jag brukar: presentera bidragen i den ordning jag själv rankar dem, efter att ha hört de små smakproven några gånger.

Av listan framgår vilka två bidrag jag för tillfället gärna skickar vidare till finalen, vilka två bidrag jag tycker förtjänar en tripp till Andra Chansen och vilka bidrag som förmodligen behöver visa upp sig lite mer innan de kommer till sin rätt:

Lyssna på 1 minut av Melodifestivalen 2017:s fjärde deltävlings bidrag:
(presenterad i den ordning Schlagerpinglan rankar dem för tillfället)
“Running with Lions”, Alice
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Anderz Wrethov, Andreas ”Stone” Johansson, Denniz Jamm, Alice Svensson)
“En värld full av strider (Vearelde gusnie jeenh vigkieh)”, Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Jon Henrik Fjällgren, Sara Biglert, Christian Schneider, Andreas Hedlund)
– – –
“As I Lay Me Down”, Wiktoria
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Justin Forrest, Jonas Wallin, Lauren Dyson)
“Bound To Fall”, Les Gordons
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Jonatan Renström, Albert Björliden, Andreas Persson, Carl Ragnemyr, David Runebjörk, Jimmy Jansson)
– – –
“Statements”, Loreen
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Anton Hård af Segerstad, Joy Deb, Linnea Deb, Loreen)
“När ingen ser”, Axel Schylström
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Behshad Ashnai, Axel Schylström, David Strääf)
“Du får inte ändra på mig”, Sara Varga och Juha Mulari
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Sara Varga, Lars Hägglund)

Schlagerpinglan: Att göra en rangordning av bidragen efter att endast ha hört en minut när det är treminutersshowen som tävlar är kanske väldigt missvisande men man får ta det för vad det är. 🙂 Så här på förhand så tycker jag att “Running with Lions” är det bidrag som låter mest lovande men jag misstänker att både Wiktoria och Loreen kommer att klättra på min lista när jag fått ta del av mer av deras bidrag, men det återstår att se. 🙂

Om ni är intresserade av att läsa vad journalisterna och andra utvalda tyckte efter deras genomlyssning av fullversionerna av bidragen så hittar ni deras rapporter längst ner på mitt Skellefteå-uppladdnings-inlägg.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2017” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2017

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


20 kommentarer till “Melodifestivalen 2017: Lyssna på fjärde veckans bidrag”

  1. Marcus

    Hm, svår vecka.

    1 Axel Schylström. Snygg fräsch pop som får pluspoäng för Darkwing Duck-vibbarna i refrängen!

    2 Alice. Inte så omedelbar men låter som den kan växa! Jag börjar bli olidligt trött på alla dessa breaks i låtarna, men här har bäddat in den symfoniskt, det gillas!

    3 Loreen. Borde vara bra. Jag är ungefär lika underwhelmed nu som efter minutklippet med Euphoria…

    4 Wiktoria. Var är melodin? Låter är snyggt proddad och hob sjunger gudomligt men utan melodi blir det inte så kul.

    5 Les Gordon. Habilt och stabilt tråkigt.

    6 Jon Henrik feat Ananasen. Någon ny Samiid Äednan är det inte frågan om, tyvärr… Jag tycker det är oerhört tråkigt att man inte lyckas få tag i någon mer genuin artist än Jon Henrik. Tänk om Sofia Jannok hade ställt upp och fått visa mer av det samiska musikarvet än vad Jon Henrik förmår.

    7 Sara Varga. Jag älskade Spring För Livet så det här var en grym besvikelse. Tristare än Charlotte! Och vill jag lyssna på Rikard Wolff så lyssnar jag på Rikard Wolff, inte Juha Mulari.

    En riktigt bra låt, en bra låt, två helt okej låtar och tre riktiga bottennapp. Näst sämsta veckan i år?

  2. Adri

    Människan(människorna) som sköter deltävlings-indelandet borde ta en titt över sitt jobb.

    ALLA här är ju bra. I nuläget känns det verkligen som att alla kommer åka in på min spellista. Kunde inte någon här deltagit typ förra veckan, eller första veckan?

    Några korta kommentarer:

    Jon Henrik Fjällgren & Aninia: Jag tyckte hans låt från 2015 var såååååå tråkig. Sällan sett något liknande sömnpiller. Men årets låt är en förbättring. Denna är tydligare i melodin men fortfarande traditionell.
    TROR: Final
    HOPPAS: Andra chansen

    Alice: En bra låt och en bra sångerska. Baserat på repbilder från Tobbe Ek ser framträdandet ut att kunna bli snyggt.
    TROR: Sexa
    HOPPAS: Femma

    Les Gordons: Den som förvånade mig mest. Trodde detta skulle vara helt kall indierock som vill vara coolare än vad den faktiskt är. Men det här kändes istället härligt 1990-tals rockigt.
    TROR: Femma
    HOPPAS: Sexa

    Wiktoria: Trodde inte mycket om denna låt. Wiktoria hade “one hit wonder”-vibbar hos mig. Men detta lät fan riktigt bra. Kändes också väldigt 90-tal och det uppmuntrar ja jag.
    TROR: Andra chansen
    HOPPAS: Final

    Axel Schylström: Detta är en bra låt, varken mer eller mindre. Men i detta starka startfält blir detta veckans svagaste låt. Men tror Axel har en ganska stabil fanbase.
    TROR: Andra chansen
    Hoppas: Sjua

    Sara Varga & Juha Mulari: Då jag är väldigt väldigt svag för både visor och dessa två sångröster är det kanske inte förvånande att detta passar mig. Riktigt bra!
    TROR: Sjua
    HOPPAS: Andra chansen

    Loreen: Helt ärligt. Minuten gav mig inte så mycket, men det beror nog inte på att det är en dålig låt (Loreen i sina sämsta dagar är fortfarande bättre än det mesta) utan snarare på att jag får intrycket av att låten berkligen växer så efter minutens smakprov känns det som att allt mer händer! Hon går ut sist och hon är Loreen så i nuläget innan jag har mer att grunda på tror jag på final (men inte vinst).
    TROR: Final
    HOPPAS: Final

    Då har man hört alla låtar mer eller mindre.

    Vad tror jag om hela MF 2017:

    Vem jag tror vinnaren blir? MARIETTE!
    Vem jag hoppas vinnaren blir? MARIETTE!

    🙂 men mycket kan hända!

  3. Adri

    Vill även poängtera att ganska många, mig själv inkluderat, var inte direkt lyriska efter minutsmakprovet av Euphoria så även om jag kanske just nu är lite besviken på Loreens effort kan den (och kommer med största sannolikhet) växa som in i! 🙂

  4. Veronica

    Jag tycker om fyra av bidragen och ordningen är osäker

    Till final….

    Alice
    Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia (Mycket sämre än förra året)

    Till andra chansen…..

    Les Gordons (Blir jag väldigt glad av)
    Wiktoria

    Utslagna….
    Sara Varga och Juha Mulari
    Loreen
    Axel Schylström

  5. hej

    Detta har ioförsig inte med mello att göra, men det är inte ofta som eurovisionlåtar som valts blir hitar så tidigt som i februari, men din favorit, “Occidentali’s Karma” är på plats 5 i svenska virala topplistan. För tillfället är den också min favorit, men vi får se vad som händer i maj.

  6. Adri

    hej: Även om jag tror det kommer gå bra för “Occidentali’s karma” tror jag inte det betyder något.

    Italiens låtar har alltid enorma framgångar på medier innan tävlingen. Både 2015 och 2016 var det likadant och det blev ändå som det blev 🙂 Italiens låtar blir helt enkelt stora innan tävlingen. På youtube är det samma sak, Italien har nästan alltid lååångt över snittet antal visningar på sina videos.

  7. hej

    Italien vann ju telefonröstningen 2015, det var egentligen juryn som gjorde att Sverige vann. Men 2016 stämde inte resultatet med antalet visningar på youtube och lyssningar på spotify, Italien och Spanien var båda populära innan, men när det väl kom till kritan gick det inte särskilt bra resultatmässigt. Men vi får se hur det blir på finalnatten den 13 maj.

    Angående melodifestivalen, det är ganska svårt att ranka, Wiktoria och Jon Henrik feat. Aninia vill jag se gå vidare till final och Sara och Juha är mina sjundeplatsare. Däremellan är det inte lika enkelt att rangordna, men vi får se vad som händer när jag hör mer av bidragen

  8. Micke

    Vill bara önska dig pinglan och andra här en trevlig mf-helg. Inget för mig som du vet men jag hoppas ni hittar något ni gillar. Väldigt medioker esc-helg överhuvudtaget förutom ett bidrag i Moldavien så då är det bättre att hitta på annat. Hoppas bara att inte det rumänska folket får hjärnsläpp och röstar bort Yodel It men så illa kan det väl ändå inte vara. Ha det

  9. Lukas

    Då kör vi…

    1. Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia – “En Värld Full av Strider”
    Denna tycker jag är bättre än “Jag är fri”, känns som Jon Henrik har kommit mer till sin rätt med att kombinera jojk och passion i denna låt jämfört med innan. Aninia gör också det bra, känns som man fördelat duettkompet väl här.
    Betyg: 4

    2. Alice – “Running With Lions”
    Lite svårare att bedöma denna. Versen lämnade en del att önska, bryggan var lovande med dess uppbyggnad, sen kommer refrängen som inte når samma höjder. Å andra sidan är den här rätt ok, bättre än vad jag väntade mig.
    Betyg: 3

    3. Les Gordons – “Bound to Fall”
    Åh så typiskt! Till slut kommer den där låten jag faller för som tycks vara helt chanslös i sin deltävling. Så vad är det jag hör i låten som inte många andra hör? Jag hör en fartig 90/2000-tals indierock låt som har ett väldigt bra driv, framför allt i refrängen. Får nästan lite The Hives-vibbar. Tyvärr så som det verkar kommer den här i stället få en garanterad plats i min “topp-25 av bidrag som inte nådde finalen”-lista. Typiskt!
    Betyg: 5

    4. Wiktoria – “As I Lay Me Down”
    Känns inte som att hon ändrat sig nämnvärt jämfört med hennes förra bidrag. Lika stekigt, lika skrikig röst. Inget som fångar mig. Texten är nog rätt ok, och det blir ett litet plus i kanten för det.
    Betyg: 2

    5. Axel Schylström – “När Ingen Ser”
    Varje vecka tycks behöva sin sliskiga smörlåt. Inte min kopp te alls. Kul att han sjunger på svenska för omväxlingens skull. Men godkänt är det här inte.
    Betyg: 1

    6. Sara Varga & Juha Mulari – “Du Får Inte Ändra på Mig”
    Mollstämd countrypop med två ok sångröster… eller? Här tycker jag det känns lite ojämnt. Juha Mularis delar gillar jag mer än Sara Vargas. Tror inte det kommer räcka så långt.
    Betyg: 3

    7. Loreen – “Statements”
    Så till storfavoriten då… som kommer tillbaks med en väldigt svårfångad låt. Många tycks imponerade av hennes artisteri och budskap i låten och framträdandet, men jag tycker att det blir snudd på obehagligt! Jag har sagt det förr, det finns en fara i att sjunga om känsliga ämnen som det politiska läget idag då man i sin strävan att få fram budskapet blir alldeles för beräknande och cynisk. Och här faller även Loreen i den gropen för mig. Kanske också för att jag aldrig känt att hon vart så jordnära i sina framträdanden, varken nu eller för fem år sen. Garanterad finalplats, men jag hoppas faktiskt inte att den här vinner.
    Betyg: 2

    Så till tippningen då.

    Till final:
    Statements
    As I Lay Me Down

    Andra chansen:
    En Värld Full av Strider
    När Ingen Ser

    Utslagna:
    5. Running With Lions
    6. Bound to Fall
    7. Du Får Inte Ändra på Mig

  10. Isabell

    Åhh, jag tycker Wiktoria är outstanding!!!
    Det lilla man får höra av låten än så länge gör att jag blir glad!! 😀 En fartig glädjespridare som jag hoppas visar sig ännu bättre på lördag.
    Alice sång och låt gillar jag oxå. Hoppas dessa 2 går till final, men tror att Jon Henrik Fjellgren & Aninia går till final… Sen får vi se! 😉

  11. Adri

    Då har man hört alla 28 och i nuläget(!!!!) verkar det som att min topp 28 kommer se ut såhär:

    1. Mariette
    2. Ace Wilder
    3. Jasmine Kara
    4. Lisa Ajax
    5. Nano
    6. Wiktoria
    7. Adrijana
    8. Benjamin Ingrosso
    9. Loreen
    10. Dismissed
    11. Bella & Filippa
    12. Anton Hagman
    13. Jon Henrik & Aninia
    14. Robin Bengtsson
    15. Sara Varga & Juha
    16. Alice
    17. Dinah Nah
    18. Les Gordons
    19. FO&O
    20. Axel Schylström
    21. Boris René
    22. Roger Pontare
    23. Etzia
    24. Krista Siegfrids
    25. Owe Thörnquist
    26. Charlotte Perrelli
    27. De Vet Du
    28. Allyawan

  12. Lukas

    @Adri, ojojoj vad våra musiksmaker skiljer! Gör en liknande där jag listar titlarna, och kör ordningen mitt-i-mellan – fem sämsta – fem bästa.

    Mitt-i-mellan:
    23. A Million Years
    22. One More Night
    21. Snurra Min Jord
    20. As I Lay Me Down
    19. Amare
    18. Up
    17. Statements
    16. Gravity
    15. Road Trip
    14. Gotta Thing About You
    13. Du Får Inte Ändra på Mig
    12. Hearts Align
    11. Vart Har Du Varit
    10. I Don’t Give A
    9. Running With Lions
    8. Himmel och Hav
    7. Mitt Liv
    6. Kiss You Goodbye

    Botten-femman:
    24. Crucified
    25. När Ingen Ser
    26. I Can’t Go On
    27. Good Lovin’
    28. Wild Child

    Topp-femman:
    5. En Värld Full av Strider
    4. Her Kiss
    3. Boogieman Blues
    2. Bound to Fall
    1. Hold On

  13. Adri

    @Lukas: Med tanke på hur mycket våra smaker brukar skilja oss åt tycker jag nästan det är osannolikt att vi ens har en gemensam låt på våra topp 5. Det är nog mer än vad vi brukar ha andra år.

    Fast helt ärligt ska “Hold on” var sjua på min lista om vi bara snackar låt. Men då Nano framförde låten så bra så går han om Adrijana och (innan jag sett henne på TV) Wiktoria.

    Men saken är den att jag har så blandad musiksmak. Den enda musikgenren man automatiskt misslyckas med hos mig är dansband.

    ALLT annat är jag öppen för! 🙂 Kanske inte syns här på topplistan eftersom MF överlag inte är så varierad 🙂 medan du verkar ogilla pop/house/EDM, vilket är ganska dominerande i denna tävling (Detta är 100% bara vad jag tror utifrån dina kommentarer, för all del rätta mig om jag har fel 🙂 )

  14. Daniel

    Loreen är helt klart bäst. Spel mot öppet mål! wow vilken låt!

  15. Adri

    @Lukas: Än en gång får du rätta mig om jag har fel, men du verkar betydligt kräsnare än mig också! Fast det hänger väl ihop med kommentaren ovan att det endast finns en musikgenre jag genuint ogillar, medan jag får intrycket av att du inte gillar låtar som har ett “mainstream” sound (A million years, Good lovin, Gravity, I can’t go on…).

    Jag gillar såklart också när en låt sticker ut, men det räcker inte om låten i grunden inte är något för mig. Därför jag rankar Owe Thörnquist och Allyawan så lågt. Jättekul att de är med och bidrar med variation, men låtmässigt finns det inte mycket som gör mig glad! 🙂

    Och sen som man så ofta kommenterat på denna blogg: det hade varit sjukt sjukt tråkigt om alla tyckte likadant! Bara kul att ta del av andras åsikter 🙂 intressant hur man kan tolka samma ljud så olika! 🙂

  16. Johanna

    Wiktoria är ju överlägset bäst! Inte bara i deltävlingen utan i hela tävlingen i år. Loreen då? Njaej…hon går till final på gamla meriter. Det är allt jag har att säga om henne.

    Gillar även Sara och Juha- klart näst bäst enligt mig tätt följt av Jon-Henrik och Aninia. De andra kan åka hem tycker jag.

  17. Lukas

    @Adri, det kan nog ligga nånting i att låtar inom genren Pop/House/EDM (vilket är mest dominant vad jag förstår det som) är svåra för mig. När jag bedömer låtar i dessa sammanhang har jag min 0-5-skala att gå på, och då blir det väldigt sällan som nån låt i den genren går över en 3:a. Min favoritgenre är först och främst hårdrock/metal, men sen kan det finnas låtar som verkligen kan bryta sig igenom även mitt hårda hjärta. Norge 2014 var det bästa exemplet på det.
    Om jag dock ska prata om nån genre som går helt bort för mig är det nog bubblegum-pop/dance. (Dolly Style, kom aldrig tillbaks till tävlingen igen!)

    Sen är jag också ganska mild i mina betygsgrader också. 2 och 3 till exempel klassas båda som “godkänt” för mig fast på olika sidor av det området. 4 är “bra”, 5 är “mycket bra” för mig (andra skulle klassa det som “fulländat”).

  18. Stefan

    Baserat på det jag har hört så tror jag att Wiktoria vinner och får representera Sverige. Näst bäst i denna deltävling är aninia ovh Jon Henrik, därefter Alice.
    Ranking av de tre bästa bidragen
    1. Wiktoria
    2. Robin B
    3. Nano

  19. Camilla

    Loreen.

  20. hej

    Nu har jag lyssnat lite mer på snuttarna, så nu har det blivit lättare att rangordna bidragen. Detta är min topp 7:
    1. Wiktoria
    2. Jon Henrik Fjällgren
    3. Alice
    4. Les Gordons
    5. Loreen
    6. Axel Schylström
    7. Sara Varga och Juha Mulari
    Min tippning är följande:
    Till final:
    Loreen
    Wiktoria
    AC:
    Jon Henrik Fjällgren
    Alice/Axel Schylström
    Åker ut:
    5. Alice/Axel Schylström
    6. Les Gordons
    7. Sara o Juha

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se