Frankrike Den franska delegationschefen lär ha bekräftat att France 2 kommer att utse Frankrikes nästa ESC-bidrag genom en nationell uttagning, se “Mission Eurovision utser ESC-bidraget?“. TV-bolaget söker nu lämpliga bidrag och här nedan ser ni lite information om vad som gäller:

France 2 söker bidrag till “Mission Eurovision”:

Låten får inte ha givits ut före den 1:a september 2017.
Låten måste vara tre minuter lång.
Högst sex artister / bakgrundssångare.
Högst fyra låtskrivare får stå bakom låten.
Minst 70% av texten måste vara på franska.
Låtskrivarna/kompositörerna ska vara med eller gå med i SACEM.
(Källor: francetv.fr, esctoday.com och eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Jag har tidigare tagit upp planerna om den franska nationella uttagningen som sades gå under namnet “Mission Eurovision“, när det endast såg ut att vara på planeringsstadiet. Nu när även den officiella ESC-sidan skrivit om det, se citat nedan, så vågar nästan till och med jag att bli lite glad åt nyheten. 😀

France: The public will decide for Eurovision 2018
France has officially kicked off its search for its 2018 entry! The public will decide who will represent France in Portugal at the next Eurovision Song Contest. Anyone can compete and send his song at france.tv/casting-eurovision. Itv Studios will produce a prime-time national selection show. Bonne chance!”
(eurovision.tv – 2017-06-22)

Mina förhoppningar inför denna uttagning är kanske inte att de ska hitta något i klass med Amir (6:a 2016) eller Alma (12:a 2017), utan jag ser mest fram emot (vad jag hoppas blir) en underhållande uttagning full med låtar och artister som kan överraska på ett positivt sätt. Att det sedan mycket väl kan sluta med att den franska publiken “väljer fel” känns i nuläget som en risk väl värd att tas för nöjet att få följa en ny ESC-uttagning. 😀

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2018 (inkl. länkar till Frankrikes tio senaste ESC-bidrag) hittar ni här: “Frankrike i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se