Turkiet Enligt escxtra.com m.fl. så har TV-bolaget RTVS ännu inte beslutat om de ska delta i Eurovision Song Contest 2018. Däremot så uppges det att deras nya chef, Jaroslav Rezník, vill introducera roliga projekt, vilket skulle kunna leda till en slovakisk comeback i tävlingen. (Källor: escxtra.com och eurovoix.com)

Snabbfakta: Slovakiens deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 1994 – deltagit 7 gånger – vunnit 0 gånger


“Horehronie”, Kristina Pelakova – ESC 2010 (ett av Slovakiens sju ESC-bidrag)

Slovakiens samtliga bidrag och
resultat i Eurovision Song Contest:
2012: Don’t Close Your Eyes“,
Max Jason Mai
Internval 18:e i semi 2
2011: I’m Still Alive“, TWiiNS Internval 13:e i semi 2
2010: Horehronie“, Kristina Pelakova Eurosong 2010 16:e i semi 1
2009: Leť Tmou“, Kamil Mikulčík
& Nela Pocisková
Eurosong 2009 18:e i semi 2
1998: Modlitba“, Katarína Hasprová Internval 21:a i ESC
1996: Kým nás máš“, Marcel Palonder Internval 18:e i ESC
1994: Nekovecná Piesen“,
Martin Durinda and Tublatanka
Internval 19:e i ESC

Schlagerpinglan: Nu när hoppet försvann om att Turkiet skulle skicka en representant till Portugal så verkar det som att Slovakien i stället tar över rollen som det mest troliga comeback-alternativet 2018. Visserligen är inget bekräftat utan det är snarare ett uteblivet “nej” (som de brukar ge, med hänvisning till dålig ekonomi) som fått upp förhoppningarna. Vi får väl se vad som händer. Personligen vågar jag inte tro att det blir redan 2018 men inom några år så hoppas jag att de känner sig redo för ett nytt ESC-försök. 🙂

Några direkta önskemål vad gäller ett eventuellt slovakiskt bidrag har jag inte (även om jag gärna unnar Kristina Pelakova en chans till revansch) utan ser gärna att de överraskar med något minnesvärt. Huvudsaken är att de tar steget och återvänder till tävlingen… ju förr desto bättre. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Kommer Slovakien att delta i Eurvision Song Contest 2018?”

 1. Micke

  För mig finns det en totalt överlägsen bland Slovakiens bidrag. Visserligen gillade jag även “Don´t Close your Eyes,”, Max Jason Mai men det var videon för på scen funkade den inte alls. Tyvärr var det detsamma med min absoluta favvis hos Slovakien. Studioinspelningen ligger mycket högt på min topplista överhuvudtaget men inte den du lagt ut här pinglan. Så här ska den låta 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=kghCqyMLPFA

 2. Adri

  Jag har, honest to God, inte hört alla Slovakiens bidrag i tävlingen.

  Jag älskar ESC, men jag har även ett liv utanför ESC och anser därför att jag varken har tillräckligt med tid eller lust att lyssna på varenda låt som någonsin varit med. Jag har absolut hört mycket mer än majoriteten och om jag, av en händelse, kommer över en ESC-låt jag inte hört så tar jag mig tid och lyssnar på den. Poängen med detta lilla rant är att jag inte hört Slovakiens låtar från 1994 och 1996.

  1998 och 2009-2012 har jag dock hört så det blir en rangordning av de.

  1. I’m still alive, 2011 (Inte världens bästa röster kanske, men absolut “good enough” och låten var grym tyckte jag. Kändes väldigt amerikanskt.)
  2. Horehronie, 2010 (Här störde väl inte hennes röst mig jättemycket. Mitt störningsmoment ligger snarare i liveprestationen av kvinnan som sköter “breaket”. Förlåt, men hon f-ade verkligen upp hela flowet.)
  3. Let Tmou, 2009 (Överdramatisk? Absolut. Skrikig kvinna? Absolut. Jag vet inte varför jag verkligen gillar denna låt. Den borde ändå gått till final.)
  4. Modlitba, 1998 (Denna låt var verkligen underskattad. Jag förstår att 1998 var en bra upplaga av tävlingen men den borde ändå fått nå en topp 15-placering. Grym refräng!)
  5. Don’t close your eyes, 2012 (Jag gillade verkligen denna låt i studioversionen, framför allt verserna. Men vad hände sen? 1. Inte tusan kunde han sjunga live. 2. Han var inte energisk eller underhållande heller. Hela live-versionen var bara fel efter fel efter fel efter fel… inte mycket som gick rätt där)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se