Hej då, Israel?

2007-05-28 (måndag)

IBA’s nya chef, Moti Sh’klar, har förklarat att han inte ser Israels deltagande i Eurovision Song Contest som förenligt med hans vision av hur TV-stationen ska se ut i framtiden. Han har kallat till styrelsesammanträde där han ska klargöra sin ståndpunkt. Detta kan betyda att IBA varken kommer att skicka någon deltagare till Serbien 2008 eller sända tävlingen alls.

Får Sh’klar igenom sitt förslag så kommer de andra två nationella TV-kanalerna, Channel 2 och Channel 10, att kunna ta över efter IBA. Men det skulle ändå ta flera år innan Israel kan skicka något bidrag eftersom ingen av de två är medlemmar i EBU.
(Fritt översatt/sammanfattat från esctoday.com)

Schlagerpinglan: Vad ska man säga? Senast Israel skickade ett hyfsat bidrag var 1998 (”Diva” med Dana International) och går man efter vad de skickade i år (”Push the button” med Teapacks) så känns det inte som att jag skulle ligga sömnlös om de drog sig ur. Det gamla talesättet ”ju fler desto roligare” har ju slutat gälla för länge sedan när det gäller ESC.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


Kommentarer är avstängda.


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se