Globen bokad för finalen?

2007-06-01 (fredag)

SVT ska ha preliminärbokat Globen den 15 mars 2008, vilket gör att mycket talar för att Melodifestivalfinalen kommer att hållas då. Sverige brukar vara ett av de sista länder att välja ut sitt bidrag och eftersom EBU begärt att alla länder ska vara klara senast den 17 mars så verkar det bli detsamma nästa år.
(Källa: escsweden.com)

Schlagerpinglan: Väljer man ut sitt bidrag tidigt har man lång tid på sig att marknadsföra den, vilket inte är så dumt. Men det finns ju fördelar med att vara sist också: man vet vad man har för konkurrenter innan man gör sitt val.

Varför vägrar Sverige att dra nytta av detta? Christer Björkman gick ju ut innan finalen och meddelade att en ballad sticker ut mer än ett shownummer, men var det någon som lyssnade? Nej! Jag sticker inte under stol med att jag inte heller tyckte hans kommentar var särskilt passande vid det tillfället. Så här i efterhand så tycker jag kanske lite annorlunda.

Visst var the Ark Melodifestivalens bästa grupp och ”The worrying kind” den bästa låten, men det är inte det det handlar om. Här ska vi välja ut en låt som ska spöa resten av Europa med omnejd och säger mr Björkman, som verkar ha visst koll, något så bör vi tydligen lyssna. Kom ihåg det.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se