Bulgariska upplägget klart

2007-06-29 (fredag)

Det bulgariska tv-bolaget BNT har meddelat hur de ska få fram landets nästa representant i ESC. Den 1:a oktober startar BNT en ny veckoshow som kallas för EuroBGVision som ska visa möjliga kandidater för den bulgariska publiken. Vid slutet av oktober, november och december kommer de att sända en special-show där alla månadens låtar visas och publiken får rösta fram tre per månad som går till semifinalen.

De låtar som inte blir valda får en ny chans tillsammans med alla andra låtar som skickas in till slutet av 2007. Vid slutet av januari kommer nämligen en expertjury att ur dessa välja ut ytterligare nio bidrag till semifinalen, sammanlagt 18 st.

Till sist så kommer BNT att utse tre wildcards som kommer att gå direkt till finalen. (Fritt översatt/sammanfattat från esctoday.com)

Schlagerpinglan: I år skickade Bulgarien ett hyfsat bidrag, “Water” med Elitsa Todorova & Stoyan Yankoulov, men de andra två åren har de ställt upp med riktiga fjäderfä. Ska bli roligt att se vad de vaskar fram till 2008.

Bulgariens bidrag till ESC:
2005 “Lorraine” Kaffe (19:e i semin)
2006 “Let me cry” Mariana Popova (17:e i semin)
2007 “Water” Elitsa Todorova & Stoyan Yankoulov (5:a i finalen)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


Kommentarer är avstängda.


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se