Navia

2007-07-31 (tisdag)

Birgitta Haukdal, och tre andra personer, har grundat välgörenhetsorganisationen Navia – The Nordic Miracle Group. Navia ska stödja olika projekt i u-länderna genom musik-relaterade projekt. Ett av dem är att göra ett nordiskt tjej-band med en tjej från vart och ett av de nordiska länderna. Bandet, som kommer att få namnet Navia, är tänkt att dra in pengar till Navia.
(Fritt översatt/sammanfattat från esctoday.com)

Schlagerpinglan: Birgitta Haukdal gav Island en 8:e plats i ESC 2003 med låten “Open your heart“, se länken nedan. Den förtjänade sin höga placering, trots att det är en ganska slätstruken historia, eftersom de andra låtarna det året var så pass dåliga. Ibland ska man ha tur. (Synd att inte Mihai Traistariu hade samma tur med motståndet till sin “Tornero” 2006.)

Initiativet till välgörenheten är beundransvärt och förtjänar inte ett enbart negativt inlägg. Därför ska jag passa på att påpeka att jag tyckte att Islands bidrag 2007, “Valentine Lost” med Eiríkur Hauksson, var mycket bra. Det tog dock ca tio lyssningar innan den kom till sin rätt, men ändå…

Länk till uppträdandet i Eurovision Song Contest:
Birgitta Haukdal, “Open your heart”, 2003, YouTube

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


Kommentarer är avstängda.


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se