Belgien menar allvar

2007-08-09 (torsdag)

Det flamländska TV-bolaget VRT:s pressrepresentant Björn Verdoodt betonar hur viktigt det är för artister och låtskrivare att skicka in sina bidrag till Eurosong 2008, trots de låga tittarsiffrorna och Belgiens dåliga resultat i ESC. “Hur urvalet än kommer att organiseras, så är det fortfarande uttagningen av Belgiens representant för världens största låttävling, och ett av de största mediaevenemangen i Europa.” (Fritt översatt/sammanfattat från esctoday.com)

Schlagerpinglan: Det är så här man kan hoppas att alla länder ska se på ESC: man gör sitt bästa, accepterar resultatet, skakar av sig det och försöker igen. Sedan är det ju synd att man sumpar ett bra bidrag, t.ex. “Je t’adore” med Kate Ryan 2006, genom att försöka för mycket när man framför det, men men… Bättre det än att inte engagera sig alls.

Belgiens ESC-bidrag på 2000-talet:
2000 “Envie de vivre” Nathalie Sorce (24:a)
2002 “Sister” Sergio & The Ladies (13:e)
2003 “Sanomi” Urban Trad (2:a)
2004 “1 life” Xandee (22:a)
2005 “Le grand soir” Nuno Resende (22:a i semin)
2006 “Je t’adore” Kate Ryan (12:a i semin)
2007 “LovePower” The Krazy Mess Groovers (26:a i semin)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


Kommentarer är avstängda.


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se