En riktig klassiker jubilerar

2007-08-16 (torsdag)

Enligt Plastic Bertrands officiella hemsida så kommer han att släppa ett nytt album i oktober, 30 år efter sin debutsoloskiva och 20 år efter sitt deltagande i Eurovision Song Contest. Tävlingen nämns dock inte med ett enda ord på hans självbiografi på hemsidan. Orsaken är förmodligen att han placerade sig på plats 21 av 22 med sin “Amour amour“. Plastic Bertrand är främst känd för sin superhit “Ca plane pour moi“. (Fritt översatt/sammanfattat från esctoday.com)

Schlagerpinglan: Här har vi ytterligare ett exempel på bidrag som blivit orättvist behandlade. Bortser man från att “Amour amour” har en väldigt svag refräng så är det en helt OK låt. Tack vare en karismatisk sångare, oblygt klädval och speciell koreografi så blev det en riktig klassiker.

Detta var en av mina favoriter det året, men som vanligt så var jag och övriga Europa inte alls överens. (Till mitt försvar så måste jag påpeka att jag vid tillfället endast var 12 år.)

Länk till uppträdandet i Eurovision Song Contest:
Plastic Bertrand, “Amour amour”, Luxemburg (1987), YouTube

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


Kommentarer är avstängda.


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se