Nytt rekord i antal deltagare!

2007-12-22 (lördag)

EBU har nu presenterat listan över de länder som kommer att tävla i Eurovision Song Contest 2008. Trots att Österrike dragit sig ur så blir det rekordmånga deltagare. Tack vare nykomlingarna Azerbajdzjan och San Marino så blir det 43 länder som kommer att tävla i Serbien nästa år. (Fritt översatt/sammanfattat från esctoday.com)

Schlagerpinglan: Eftersom det ska vara två semifinaler så är 43 länder inte så avskräckande många som man först kan tycka. Det blir 19 låtar per semi och sedan 25 stycken i finalen.

Blir det en lagom fördelning av bra ballader och svängiga up-tempo-låtar så kan detta bli tre riktigt trevliga kvällar. Efter att ha hört Albaniens och Andorras bidrag så blir man ju lite hoppfull.

Risken finns dock att det istället blir tre väldigt sega tillställningar med alldeles för många ballader. Låt oss hoppas på det bästa.

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Nytt rekord i antal deltagare!”

  1. David

    Man får hoppas att EBU lägge rupp något sorts system där länder fördelas efter resultat,läge i europa, och genre.. för annar skan det bli en soppa av östereuropeiska länder mot kanske 2 från väst..eller tvärtom.. och då blir det kanske inte så bra..

  2. Schlagerpinglan

    David: Ja, allt hänger på hur väl EBU lyckas med fördelningen. Risken finns dock att det blir en öst-dominans hur de än vänder och vrider på det.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se