Andra danska semifinalen

2008-01-20 (söndag)

Igår avgjordes den andra semifinalen i Danmarks Melodi Grand Prix 2008. Fyra låtar gick vidare till finalen och fyra får hoppas på ett wildcard. Det finns två wildcards och de utses av P3:s och P4:s lyssnare. Vinnarna presenteras den 25:e samt den 26:e januari. Finalen går sedan av stapeln den 2:a februari.
(Fritt översatt/sammanfattat från dr.dk)

Länkar till finalisterna i Dansk Melodi Grand Prix 2008:
“All Night Long”, Simon Mathew, YouTube
“Sweet Memories of You”, Lars og Josefine, YouTube
“Spanish Soul”, Sandee May, YouTube
“La mig være”, The Dreams, YouTube

 • All Night Long” är en enkel, enformig men svängig låt där Simon Mathew försöker att banka in låtens titel i huvudet på en. Det funkade. (Betyg: 3)
 • Även Lars og Josefines “Sweet Memories of You” är en enformig men svängig sak, fast betydligt tamare. Lite för mycket “nanananana” för min smak. (Betyg: 3-)
 • Undrar hur många gånger Sandee May upprepade orden “I wanna” medan hon framförde den något sega “Spanish Soul“? Kvällen gick, som synes, i enformighetens tecken. (Betyg: 2)
 • Varför bemödar man sig med att skriva en lättvikts-punk-låt om man inte tänker ge den en hyfsad refräng? “La mig være” med The Dreams hade inte gått vidare om jag hade fått bestämma. (Betyg: 1)
 • Länkar till wild-card-aspiranterna i Dansk Melodi Grand Prix 2008:
  “Vilde hjerter”, Gunhild, YouTube
  “Kan ikke forstå”, Julie Rugaard, YouTube
  “Until We’re Satisfied”, Kendra Lou, YouTube
  “Hooked On You”, Lasse Lindorff, YouTube

 • Vilde hjerter” var en ganska lättsmält, trallig låt som dock var lite för tam. Framträdandet gjorde ju knappast saken bättre eftersom man, i stället för att lyssna på låten, satt och undrade om både Gunhild och kören glömt att byta om till sina scenkläder. (Betyg: 2)
 • Kan ikke forstå” är en rockig, alldaglig ballad som man glömde bort så fort den tystnade. Sångerskan Julie Rugaards superspacklade ögonlock var dessvärre inte lika lätta att glömma. (Betyg: 2)
 • Att “Until We’re Satisfied” inte gick direkt till finalen är inte så konstigt, men synd. Låten behöver några lyssningar innan man upptäcker hur bra den är. Det var inte bara låten som var dramatisk, utan det var även Kendra Lous klänning och körens kläder som gick i svart, vitt och guld. Inte vackert, men mycket Eurovision. (Betyg: 3+)
 • Varken jag eller danskarna föll för Lasse Lindorffs Hooked on you. (Betyg: 1)
 • Schlagerpinglan: Sammanfattningsvis så kan man säga att det inte bjöds på några höjdare. Bäst, enligt mig, var dock “Until We’re Satisfied” med Kendra Lou.

  Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  En kommentar till “Andra danska semifinalen”

  1. hola

   Oj, nu har jag fått en blogg till att läsa. Jag som redan sitter för mycket vid datorn. Håller med dej att det är roligt att läsa vad andra tycker. Ibland undra jag om vi sett samma program. Jag fick mej ett gott skratt när jag läser din kommentar till “Spanish Soul”. Och jag försäkra dej om att jag inte läst din blogg innan jag skrev min text fritt ur hjärtat. Men där tycks vi vara hyfsat eniga 🙂

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se