Islands första semi-resultat

2008-01-20 (söndag)

Schlagerpinglan: Igår hölls den första av fyra semifinaler i Islands uttagning till Eurovision Song Contest. Tre gamla låtar tävlade mot varandra och en åkte ut, men naturligtvis inte den som jag trodde/hoppades på.

Den som gjort sitt i tävlingen var den rytmiska vaggvisan “Lullaby to peace” med Ína, Seth & Berglind. Personligen hade jag hellre sett att Páll Rósinkranz med “Gef mér von” blivit utslagen. Det var i alla fall självklart att den vackra balladen “Núna veit ég” med Magni Áseirsson skulle till finalen den 23:e februari.

Länkar till finalisterna i Söngvakeppni 2008
“Gef mér von”, Páll Rósinkranz, YouTube
“Núna veit ég”, Magni Áseirsson och Birgitta Haukdal, YouTube

Länkar till det utslagna bidraget i Söngvakeppni 2008
“Lullaby to peace”, Ína, Seth & Berglind, YouTube

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Islands första semi-resultat”

  1. David

    Hörde du att amy diamond kan få schweiz bidrag diskat det är en riktig rip off från hennes låt it can only get better.

  2. Schlagerpinglan

    David: Jag läste det för ett tag sedan, men tänkte inte så mycket på det eftersom det brukar vara anklagelser om stöld hit och dit. Nu när jag lyssnat på dem så måste jag nog medge att de är väldigt lika… men är de tillräckligt lika för att Schweiz bidrag diskat? Ribban brukar ligga ganska högt.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se