Lyssna på Rumäniens låtar

2008-01-21 (måndag)

Schlagerpinglan: Att Rumäniens uttagning till Eurovision Song Contest innehåller många svenskar kan ju knappast ha undgått någon vid det här laget. Den 23:e februari går finalen och förhoppningsvis har då svenskarna lyckats att ta sig vidare från semifinalerna den 9:e och 16:e februari.

* Balladen “Shine“, som är skriven av Henrik Wikström, Niklas Edberger och Måns Zelmerlöw, är en sådan låt som växer för varje lyssning, men för att bli tävlingen bästa ballad så måste den växa ytterligare.

Fairytale Story” med Nicola är nämligen några storlekar större och behöver inte lika många lyssningar som “Shine”, men i gengäld så kanske man tröttnar snabbare. Vi får väl se vad som händer.

*Dr Frankenstein” är svenskarna Henrik Wikström, Niklas Edberger och Kent Olssons verk. Efter att media först gått ut med artisten “Master Måns” så skriver aftonbladet.se nu att det blir Anna Sahlene och LaGaylia Frazier som kommer att framföra låten.

(Dn.se skriver dock att aftonbladet påstår att Anna Sahlene hoppar av för att hon inte får ledigt från jobbet.)

Låten fick i alla fall flest poäng av juryn i förvalsprocessen enligt esctoday.com, så det verkar ju lovande. Personligen tyckte jag inte att den var så speciell.

* Rednex ställer upp tillsammans med gruppen Ro-mania och framför “RailRoad, RailRoad” som är en typisk Rednex-låt.

Lyssna på “Shine”, “Dr Frankenstein”, “RailRoad, RailRoad” och de andra bidragen här. (Klicka på “Galerie media” eller “Ascultă piesele” uppe till höger.)

Schlagerpinglans slutsats: Jag önskar naturligtvis svenskarna lycka till, men håller ändå “Dragostea mea” med Lucia Dumitrescu som min personliga favorit.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Lyssna på Rumäniens låtar”

  1. David

    tycker dr frankenstein låten låter som ungefär andorras bidrag menlös men OK.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se