Franska stjärnor? Någon?

2008-01-23 (onsdag)

France 3 kommer i år att välja ut det franska bidraget till Eurovision Song Contest internt. I stället för att ha en nationell final så förhandlar TV-bolaget med flera kända franska artister. I början av mars ska de meddela vilken artist som kommer att representera Frankrike 2008. (Källa: escsweden.com)

Schlagerpinglan: Finns det några franska artister över huvud taget som är kända i hela Europa? De enda jag känner till är väldigt gamla vid det här laget eller finns inte längre bland oss…

Att få upp intresset blir nog inte så lätt. Både 2005 och 2007 satsade Frankrike på riktigt bra låtar, “Chacun pense à soi” och “L’amour à la francaise“, men till ingen nytta. Att välja ut en stor inhemsk artist som ingen i Europa hört talas om bör inte heller det hjälpa nämnvärt.

Vem vet, om fransmännen är lika skadeglada av sig som svenskarna så är det kanske ett genidrag att låta en megastjärna åka till Eurovision Song Contest och göra bort sig? Jag är inte så säker på det, men något måste de ju göra. Man får väl vara glad så länge de inte “gör en österrikare”.

Länkar till Frankrikes bästa ESC-bidrag på 2000-talet:
Les Fatals Picards, “L’amour à la francaise”, 2007, YouTube
Ortal, “Chacun pense à soi”, 2005, YouTube

Frankrikes ESC-bidrag på 2000-talet:
2000 “On aura le ciel” Sofia Mestari (23:e)
2001 “Je n’ai que mon âme” Natasha St-Pier (4:e)
2002 “Il faut du temps” Sandrine François (5:e)
2003 “Monts et merveilles” Louisa Baileche (18:e)
2004 “A chaque pas” Jonatan Cerrada (15:e)
2005 “Chacun pense à soi” Ortal (23:e)
2006 “Il était temps” Virginie Pouchin (22:e)
2007 “L’amour à la francaise” Les Fatals Picards (22:e)

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Franska stjärnor? Någon?”

 1. Espresso Kid

  Risken är stor att Fatal Bazooka, frankrikes svar på Markoolio, får åka. Stämmer nog att ingen fransk artist eller grupp är känd i hela europa men finns det någon svensk som är det? Vanessa Paradis tillhör väl de mer välända och hon har nyligen gjort comeback. De jag skulle kunna tänka mig vilja se på scen är bl.a. Lorie, Alizée, Christophe Maé, Christophe Willem och bland grupper Superbus. Allt finns på You Tube och Dailymotion för den som vill kolla dem. Vive la France

 2. David

  Om jag säger så här det finns iallafall inga världskända franska artister som skulle ställa upp i eurovision. eurovision har väldigt låg status i frankrike nu mera.

 3. Schlagerpinglan

  Espresso Kid: Vanessa Paradis hade jag helt glömt bort. 🙂 De andra känner jag inte till, men kända svenskar finns det dock gott om.

  David: Då får man väl hoppas att France 3 har en så pass bra ekonomi att de kan “övertala” någon att ställa upp.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se