Melodifestivalen del 1

2008-02-07 (torsdag)

Schlagerpinglan: Snart är det äntligen dags igen. På lördag kl. 20:00 så visar SVT1 Melodifestivalens första deltävling från Göteborg. Här är startfältet:

1. E-Type & the Poodles – “Line of fire”
2. Face-84 – “Alla gamla x”
3. Velvet – “Deja vû”
4. Brandur – “Lullaby”
5. Michael Michailoff – “That’s love”
6. Amy Diamond – “Thank You”
7. Suzzie Tapper – “Visst finns mirakel”
8. Christer Sjögren – “I Love Europe”

Schlagerpinglan tippar Göteborg utan att ha hört låtarna:
Final: E-Type & the Poodles + Amy Diamond
Andra chansen: Velvet + Christer Sjögren
Åker ur: Michael Michailoff + Brandur

Torbjörn Ek, schlagernisse på Aftonbladet, har fått lyssna på bidragen i förväg och skriver här om vad han tyckte. Trots att han borde ha bättre koll än mig så står jag fast vid min lista. Sååå hemsk kan väl inte Christer Sjögrens låt vara. Eller? 🙂

Glöm inte nu på fredag: “Lantz i P4” kl. 14:33-15:00 samt “Nöjesnytt: Melodifestivalen special” kl. 21:30-22:00 på SVT2.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Melodifestivalen del 1”

 1. David

  jag tror att det är e-type&poodles,amy diamond,velvet och christer sjögren som kommer att tävla om final platserna. medL Velvet och Amy till finalen och poodles och christer till andra chansen. ´o deta bygger jag på vad jag har läst och hört .

  skulle verkligen unna velvet att gå till final dettåret.

 2. Schlagerpinglan

  David: Ja, det är roligt när det går bra för artister som kämpat på i flera år. Personligen hade jag dock hoppats att den artisten skulle vara Magnus Carlsson. 🙂

 3. David

  Har dock tyvärr aldrig varit nåt fan av magnus och hans solo karriär. och tycke rnog det var bra när han åkte ut förra året till förmån för en yngre artist. även om inte måns är en av mina favoriter direkt heller, har tidigar eår tyckt särskilt 2006 att magnus fick sin finalplats mycket pågrund av den han var mer än att låten var bra. menmen.. alla tycke rju olika.

  nu är det 2008 och nya artister:)

 4. David

  face 84,brandur,suzzie och michael får ses som lite ousiders på lördag.. men de tär det som är roligt med MF att en outsider kan gå och vinna en semifinal… även om jag tror det blir svårt för dessa tre att hävda sig emot storpamparna.

 5. Schlagerpinglan

  David: Ja, man vet aldrig. Dessutom så är det ingen i denna deltävling som jag bryr mig så mycket om ifall de missar finalen. Så jag hade gärna sett några skrällar. 🙂

  Med tanke på hur de hånar Christer Sjögrens nummer så ser jag dock gärna att han går vidare.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se