Schlagerpinglan: Melodifestivalen startade, jag såg artisterna framföra låtarna, jag justerade min favoritlista därefter och fick sedan med båda mina favoriter till finalen: Amy Diamond och Christer Sjögren. Jag borde vara glad, men känner mig mest irriterad.

Anledningen är att Suzzie Tapper, tillsammans med E-Type & the Poodles, tog sig vidare till Andra Chansen. Sympatiröstning à la Marie Lindberg hade jag hoppats att vi skulle slippa i år, men icke… Nu drabbade det Velvet, som var den femte att gå vidare av de ursprungliga åtta. För ingen kan väl på allvar hävda att Suzzies låt eller framförande var bättre?

Bortsett från denna blunder av svenska folket samt den pinsamma groupien som skötte eftersnacket så var det en riktigt lyckad show. Kristian Luuk var lika bra som vanligt och Björn Gustafsson var underbar. Fortsätt så.

1. E-Type & the Poodles – “Line of fire”
Sångmässigt så var detta ingen höjdare, men med lite blixt och dunder så kan man förlåta det mesta. Ganska tam låt som dock förtjänade sin plats i Andra Chansen.

2. Face-84 – “Alla gamla x”
Först blev man lite frågande till hur denna låt kunde bli utvald, men i andra refrängen så gungade man med och tyckte att den trots allt var ganska charmig.

3. Velvet – “Deja vû”
Låten var faktiskt bättre i 60-sekunders-versionen. Så här i fullängd så blev den lite tjatig och när framträdandet inte heller satt som det skulle så blev det ännu lite sämre. En Andra Chans förtjänade hon dock.

4. Brandur – “Lullaby”
Jag tycker verkligen om Brandurs röst, men låten måste man nog höra flera gånger samt vara på rätt humör för att uppskatta fullt ut.

5. Michael Michailoff – “That’s love”
Låten börjar och slutar. Däremellan tänker jag mest på hur folk kan missta detta för Andreas Johnson. Det låter Martindal…

6. Amy Diamond – “Thank You”
Detta kan mycket väl vara vinnaren av hela Melodifestivalen. En mycket bra show, en proffsig sångerska och en medryckande låt. Bästa i kväll.

7. Suzzie Tapper – “Visst finns mirakel”
Gripande låt, starkt gjort, men absolut inget Andra Chansen-bidrag.

8. Christer Sjögren – “I Love Europe”
Jag tyckte faktiskt om detta! En självsäker sångare med stort leende, säregen röst och glimten i ögat som framför en lagom svängig, halvlöjlig låt. Det kan helt enkelt inte bli annat än bra, men jag tror inte att det är något som vi bör skicka ner till Serbien.

Mitt eget resultat, tre rätt av sex möjliga i min tippning efter första genomlyssningen, är jag trots allt väldigt nöjd med. Inte för att det var så svårgissat, men ändå. Alla framgångar räknas. 🙂 Synd på Velvet bara.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Göteborg – första deltävlingen”

 1. Tina

  Håller fullständigt med dig i din analys av den första deltävlingen av melodifestivalen.

 2. rosenblom

  Det värsta var ju att Luuk krattade för Tappers tycka-synd-om-poäng. Patetiskt.

 3. Schlagerpinglan

  Tina: 🙂

  rosenblom: Mmm… men det verkar ju faktiskt som att en hel del tycker om låten på riktigt. Nej, tacka vet jag Christer Sjögren. 😉

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se