Salvemos Eurovisión drar igång

2008-02-13 (onsdag)

I morgon drar den spanska uttagningen till Eurovision Song Contest, Salvemos Eurovisión, igång genom att online-röstningen på den officiella myspace-sidan startar. Diverse artister har fått lov att skapa egna sidor där och ladda upp sina bidrag plus en presentationsvideo av sig själva. Nu finns det över 500 bidrag att välja bland.

Röstningen pågår mellan den 14:e och 24:e februari. Varje person får rösta fem gånger varje dag, på samma eller olika artister. De fem låtar som får flest röster av allmänheten plus de fem som får flest röster av en expertjury går till finalen som kommer att hållas den 1:a mars.
(Fritt översatt/sammanfattat från esctoday.com)

Schlagerpinglan: Detta var ett intressant sätt att fiska låtar på. Eftersom en jury och allmänheten knappast går efter samma saker när de letar efter något bra så är det nog inte helt fel att dra nytta av båda. Förhoppningsvis så går det vägen.

Gå in på myspace.com/eurovision2008 för att lyssna på de 537 förväntansfulla kandidaterna.

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se