Västerås – första lyssningen

2008-02-15 (fredag)

Schlagerpinglan: Nu har jag hört lite av låtarna från Västerås och blivit både negativt och positivt överraskad. Vill du själv lyssna på låtarna som ska vara med i den andra deltävlingen av Melodifestivalen så går du in på svt:s hemsida.

Här är mina första tankar om varje låt efter hela 60 sekunder:

1. Ola – “Love in Stereo”
Inga överraskningar här inte. Ganska tråkig pop utan något bett. Finalist likväl tack vare alla småflickor.

2. Lasse Lindh – “Du behöver aldrig mer vara rädd”
Första gången jag hörde den tyckte jag enbart att den var tråkig. Den har dock något som kanske eventuellt kan komma fram efter några lyssningar. Åker nog ut i vilket fall som helst.

3. The Nicole – “Razborka”
Njae… Varför ger man ut en bra singel, “Shut up”, strax innan man ska uppträda med en betydligt sämre låt? Det här var faktiskt inget vidare. Någon Andra Chans lär det ju inte bli.

4. Alexander Schöld – “Den första svalan”
Den största överraskningen. Låten är faktiskt inte helt fel. Efter några lyssningar så är den t.o.m. bra. Tack vare ett väldigt svagt startfält så är den en topp-tvåa.

5. Rongedal – “Just a Minute”
Jag tycker om Scissors Sisters-soundet de hängt upp låten på, men den är alldeles för blek för min smak. Kan nog även bli en aning långrandigt.

6. Sanna Nielsen – “Empty Room”
Inget snack om att hon kan sjunga, men tyvärr så är jag inte så glad för dessa skrik-och-vibrera-ballader. En Andra Chans blir det nog ändå.

7. Andra Generationen – “Kebabpizza Slivovitza”
Hjälp!

8. Johnson & Häggkvist – “One Love”
En av de två bästa låtarna, men inte för att de imponerar nämnvärt utan för att motståndet är i det närmaste obefintligt. Som låt är den inte sååå speciell, men jag kan tänka mig att den växer när man väl ser dem på scen.

Schlagerpinglans slutsats: Överlag så har dessa bidrag en häpnadsväckande låg kvalité. Förhoppningsvis är fullversionerna bättre. Jag vill inte tro att deltävlingen är specialkomponerad för att Carola inte ska kunna missa finalen, men man kan ju börja undra…

Vad gäller min tippning av resultatet så vill jag dock ändra mig på en punkt efter att ha lyssnat på låtarna. Jag placerar The Nicole som en av de som åker ut i stället för Lasse Lindh. Egentligen vill jag även byta ut Rongedal mot Alexander Schöld, men jag tror Rongedal har störst publik så de får vara kvar.

Final: Johnson & Häggkvist + Ola
Andra chansen: Sanna Nielsen + Rongedal
Åker ur: Andra Generationen + The Nicole

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Västerås – första lyssningen”

 1. David

  hej tyvärr tror jag SVT har fixat det här så carola med knähund vinner hela skiten.. men vi får se. hoppad verkligen på e riktigt fet schlagerskräll imorgon men vet att det är nästan omöjligt.

 2. David

  Carolas låt sågades ikvällens införprogram av semi 2 på svt.

 3. Schlagerpinglan

  David: Hade det bara funnits några alternativ så hade folk nog kunnat rösta så att Carola gick till Andra Chansen, för det är nog ganska många som inte är så värst imponerade av låten. Men det finns inga alternativ och de har säkert en imponerande show, vilket kan vara avgörande. Nej, någon skräll blir det knappast. Tyvärr. Men i finalen…. kanske…

  Roberto: Andra generationen var ju knappast en av mina favoriter, men just i denna deltävling så hejar jag inte på någon så jag välkomnar alla skrällar. T.o.m. Andra generationen. 🙂

 4. David

  sanna nielsen och ola är ju dom som kan sätta käppen i hjulet för carola.. sanna leder omröstningen för bästa låt både på aftonbladet och expressen.

 5. Oswald

  Jag lovar att det finns alternativ så det räcker!
  Sanna är fantastisk och imponerar stort.
  Både Ola och Rongedal har kul låtar och kul nummer.
  Jag lovar att det är en HELT annan sak att höra tre minuter än knappt 60 sekunder.

  Dessutom var låtarna placerade långt innan “Androla” bestämde sig för att ställa upp… Bara som lite kuriosa. 🙂

  Personligen håller jag Västerås LÅNGT före Göteborgsdeltävlingen. Men det är ju jag. Ha en kul schlagerkväll! 🙂

 6. Schlagerpinglan

  Oswald: Nu när även jag har hört hela låtarna och sett artisterna uppträda så håller jag med dig om att Sanna var fantastisk, hon förtjänade verkligen sin finalplats. I övrigt måste jag dock hålla fast vid att här inte var mycket att hurra för. Jag tyckte att Göteborg hade lite mer att bjuda på, men det blev en trevlig kväll ändå. 🙂

 7. Jeanette

  Sitter och fuderar på vilken låt som påminner om Sannas Empty room. Refrängen alltså. Ingen som kommer på?

 8. David

  skönt att carola inte gick till finalen. One Love är en medelmåttig ganska trist pop sång..

  bra för tävlingen.

 9. Schlagerpinglan

  Jeanette: Påminner nog om flera stycken, man jag kan inte riktigt sätta fingret på det. 🙂

  David: Väldigt bra för tävlingen. Nu är det ju även stor chans att Perrellis låt är bättre än “One Love”, så även det är lovande.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se