Västerås – andra deltävlingen

2008-02-16 (lördag)

Schlagerpinglan: Ojsan! Vad hände egentligen? I vanliga fall hittar jag alltid en massa guldkorn när alla andra gnäller om hur dåliga låtarna är, men här satt jag som ett frågetecken mest hela kvällen. Jag hörde bara en enda bra låt och den hamnade näst sist! Ibland blir det inte som man har tänkt sig.

Annars så tyckte jag att både Kristian Luuk och Björn Gustafsson var underhållande som vanligt och att röstningen blev riktigt intressant. Ännu en bra show alltså.

Här är kvällens resultat, ifall någon nu missat det:
Till final: Sanna Nielsen och Rongedal
Till Andra Chansen: Ola och Johnson & Häggkvist

1. Ola – “Love in Stereo”
Detta var en ganska tam låt utan någon fångande refräng. Versen var hyfsad, men sången var hemsk. Inte ens ett harem av Idol-fans kunde rädda honom till finalen.

2. Lasse Lindh – “Du behöver aldrig mer vara rädd”
Låten i sig är ganska behaglig, men jag är inte så glad för hans halvhoppande stil och speciella sångsätt. Trots det så är detta, enligt mig, en av kvällens bästa låtar.

3. The Nicole – “Razborka”
Det känns som att det är något som fattas här, vet dock inte riktigt vad men tunn är den. The Nicole såg glad ut i alla fall och var riktigt underhållande att se på.

4. Alexander Schöld – “Den första svalan”
Varför krånglade låtskrivaren till det så här? Bortser man från den onödiga tonen, som inte fyllde någon vettig funktion alls, så var detta kvällens klart bästa låt. Kanske inget jättespännande framträdande, men helt klart bäst låt.

5. Rongedal – “Just a Minute”
Jag gillar soundet, men det räcker inte. Låten i sig är platt och ospännande. Kan inte riktigt se vad alla som röstade såg. Kanske röstade de på artisterna, som tydligen är populära i folkhemmen.

6. Sanna Nielsen – “Empty Room”
Mycket imponerande! En självklar finalist. Låten tyckte jag däremot inte var lika bra, den var lite för enformig för min smak.

7. Andra Generationen – “Kebabpizza Slivovitza”
Uppfriskande med något som bryter av mot allt annat, men inte heller detta är något som jag hade lyssnat på frivilligt. De gjorde i alla fall ett bra uppträdande.

8. Johnson & Häggkvist – “One Love”
Allting var stort: rösterna, utstrålningen, showen. Ja, t.o.m. låten var stor och imponerande. Jag, som aldrig varit så förtjust i U2:s låtar, hade dock lite svårt för den. Jag gav den dock en ärlig chans, men nej. Detta är verkligen inget jag föll för.

Mitt eget resultat, där jag endast fick två rätt av sex möjliga i min tippning efter första genomlyssningen, är kanske inget toppresultat, men skrällar är ju skoj de med.

Vill ni lyssna och se på Melodifestivalens första och andra deltävlings bidrag igen så kan ni gå in på svt.se:s hemsida. Där finns i alla fall de som åkt ut.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Västerås – andra deltävlingen”

 1. Bimbo Boy

  Carolas låt var trist. 🙂 Sanna var bäst enligt mig. Skönt att folk inte bara röstar på de som är kändast utan även på kvalité. 🙂

 2. Schlagerpinglan

  Bimbo Boy: Jepp. Jag är väldigt förvånad faktiskt, men numera lite mer hoppfull. Kanske kan vi få fram en bra låt ändå. 🙂

 3. edion

  Skönat att hitta en blog osm inte tvär sågar Andra Generationen. Visst det kanske inte är det vi förknippar med melodifestival i sverige men vi ska ut i europa och där lär dom kunna slå. Skönt att inte Jonnson och Häggkvist gick direkt tycker i ärlighetens namn att dom egentligen inte förtjänade den plats dom fick för låten var verkligen inte så bra. Hade hellre sett just Andra generationen där. Sannas låt vr helt ok och som du säger en självklar finalist. Dock tror jag tyvärr inte hon klarar hela europa med den låten. Rongedal visst var låten rolig och dom hade ju en grym inställning på scenen värdiga att gå vidare helt klart.

 4. Schlagerpinglan

  edion: Trots att jag inte tycker om deras låt och inte vill ha den vidare så ser jag ingen anledning till att såga Andra Generationen. De gjorde trots allt ett mycket bra framträdande.

  Någon som däremot förtjänar all sågning han kan få är Ola, vars sånginsats imponerade fast på fel sätt.

 5. David

  hej schlagerpinglan. mina favoriter var Sanna och Alexander igår. tycker kanske att det är lite väl hårda ord att säga att det bara fanns en bra låt, emn alla har som sagt olika musiksmak. jag tyckte att sanna och alexander hade allra bäst låtar sen tyckte jag faktiskt att Razborka var helt ok, enda problemet var att sångerskan saknade allt var scennärvaro heter. men tycker den kunde ha fått hamna i topp5 lasse lindh var sämst enligt mej tätt följt av dåliga Ola, olas sång insats var gansk usel.

 6. David

  Skönt med förändring i melodifestivalen, skönt att carola och andreas inte gick till finalen bara för deras kändisskap.

  nu tror jag biljetten till belgrad kommer att stå emellan BWO, Charlotte och sanna. eller vad tror du?

 7. Schlagerpinglan

  David: Sanna imponerade enormt så hon har nog stor chans. I alla fall i Melodifestivalen.

  Tror dock inte på BWO. Hur bra låt de än har så tror jag inte att de lyckas skrapa ihop tillräckligt många röster i Sverige. Hade kanske gått bättre i ESC. 🙂

  Förhoppningsvis har Charlotte en riktigt vinnarlåt som räcker hela vägen. Känns lite skojigare nu när det ser ut som att hon tävlar på lika villkor med Carola.

  Jag tror även att Amy Diamond kan hamna ganska högt upp i resultatlistan.

 8. David

  Schlagerpinglan: ja du har nog rätt BWO är liksom inte “folkligt” i alla stugor i sverige, likadant som Alcazar som har bra låtar med i melodifestivalen MEN som inte alla svenssons gillar. Charlotte är folklig och en “fräsch comeback” jämfört med tillexempel carola.

  tror faktiskt caorlas låt är ute ur leken nu. Carolas fans gillar inte den sortens musik som one love är, och andreas fans gillar inte att han har carola vid sin sida, det tror jag är en bidragande orsak till deras förlust igår.

  Får jag gissa nu så blir det Charlotte Perrelli som åker till eurovision.
  och det känns faktiskt skitbra:)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se