Plagiatmisstankar i Rumänien

2008-02-20 (onsdag)

Ännu ett bidrag som kvalificerat sig till finalen i Rumäniens uttagning till Eurovision Song Contest 2008 har dragit sig ur. Låten “Follow me” med VH2 anklagas för att vara identisk med en tio år gammal låt och för att förhindra en eventuell stämning så drar de sig ur tävlingen. Nu blir det i stället New Effect feat. Genţiana som får ställa upp i finalen med låten “Zamira“.

Dessutom byter tävlingsledningen ut den jury som dömt i semifinalerna mot en backup-jury för att undvika att juryn röstar likadant som sist. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Hmm… Med tanke på hur högt ribban ligger när det gäller plagiat så måste likheterna vara enorma. De själva nekar till alla anklagelser, men medger att låtarna är väldigt lika… Vilken låt det gäller har de dock inte gått ut med ännu.

Hur det än går i den rumänska finalen så har det i alla fall varit en händelserik resa dit. Nu ser jag fram emot finalen den 23:e februari då jag kommer att hålla tummarna för Rednex, Biondo och framför allt LaGaylia.

Gårdagens inlägg om hur Rednex tog sig vidare till finalen hittar du här. Lyssna på finalisterna här. (Klicka på “Ascultă piesele” uppe till höger.)

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se