Åtta nya bidrag på lördag

2008-02-21 (torsdag)

Schlagerpinglan: Nu på lördag är det inte mindre än åtta länder (!) som väljer ut sina bidrag till Eurovision Song Contest 2008.

Tre av dessa (Island, Rumänien och Polen) har jag följt med stort intresse och ser därför fram emot dessa extra mycket. Dessutom har en viss kalkon höjt intresset för Irlands final.

Utöver detta så kommer även Kroatien, Bulgarien, Makedonien och Ukraina att välja ut vars ett bidrag innan kvällen är slut.

I väntan på denna underbara kväll, då även den tredje deltävlingen i Melodifestivalen sänds, så kan ni roa er med att lyssna på Måns Zelmerlöws “Shine” och de andra “svenska” bidragen här nedanför.

Länkar till de “svenska” bidragen i Rumäniens ESC-uttagning 2008:
“Shine”, Biondo , YouTube
“Dr Frankenstein”, LaGaylia Frazier, YouTube
“Railroad, railroad”, Rednex feat. Ro-Mania, YouTube

Länkar till de “svenska” bidragen i Polens ESC-uttagning 2008:
“Viva la musica”, Men Meadow, YouTube
“Superhero”, Sandra Oxenryd, YouTube

(Övriga ESC-bidrag, artister och aktuella uttagningsdatum här.)

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Åtta nya bidrag på lördag”

  1. David

    tyvärr tror jag varken lagaylia eller sandra kommer vinna sina finaler.. lagaylia pågrund av att hon inte är rumän vilket verkar vara väldigt hemskt enligt vissa. och sandra för att hennes låt helt enkelt inte är super. men jag har gärna fel.

  2. Schlagerpinglan

    David: Mmm… personligen är jag inte så förtjust i tanken på att man lånar in artister från andra länder. Är det en landskamp så är det. Men eftersom reglerna är som de är så ser jag gärna att LaGaylia och Men Meadow vinner. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se