Schlagerpinglan: Efter att ha hört hela låtarna och sett artisterna framföra dem så hade jag två favoriter: BWO och Patrik Isaksson. Till Andra Chansen hade jag helst sett att Thérèse Andersson och Frida gått. Så jag måste ju ändå vara ganska nöjd med kvällens resultat. 🙂

Även programmässigt så var det lyckat. Kristian Luuk hade sina toppar och svackor som vanligt och Björn Gustafssons kärlekslåt var något utöver det vanliga. Glädjande nog så gjorde Nour El-Refai sin bästa insats så här långt, vilket var starkt gjort efter all kritik hon fått.

Denna veckas skrällresultat blev som ni säkert redan vet:
Till final: BWO och Frida Muranius feat. Headline
Till Andra Chansen:
Thérèse Andersson (får möta Suzzie Tapper)
Caracola (får möta Ola)

1. BWO – “Lay your love on me”
Helt klart det bästa av de 24 bidrag jag hört så här långt i Melodifestivalen. Bra låt, bra show samt en sångare med extra allt. Kan verkligen Charlotte Perrelli slå detta?

2. Mickey Huskic – “Izdajice”
Detta var en ganska tråkig ballad som dock tog sig ungefär halvvägs, men inte tillräckligt för att den ska kunna kallas bra.

3. Frida Muranius feat. Headline – “Upp o hoppa”
Väldigt medryckande och glad låt på underbar skånska. Trots att jag tyckte den var för enformig och hade ett alldeles för långt rapparti så kan jag förstå att så många röstade på den. Skoj.

4. Thérèse Andersson – “When you need me”
Detta var en väldigt intressant sak. Versen visste jag redan att jag tyckte om och refrängen börjar även den att låta ganska skapligt i mina öron. Det var ett snyggt nummer i alla fall.

5. Patrik Isaksson & Bandet – “Under mitt tunna skin”
Hmm… när jag väl började att uppskatta låten så åker den ut. Patrik gör sig helt klart bättre live och i fullversion än 60 sekunder förinspelat. Räckte dock inte ens till Kiruna, vilket var lite synd faktiskt.

6. Caracola – “Smiling in love”
Kvällens största besvikelse. Jag älskade verkligen “oh ah, oh apadooa yeaho”-partiet och hade gärna skickat just den meningen(?) till Globen. Resten av låten tyckte jag dock var väldigt platt och intetsägande. Nej, de borde nog inte ens gått till Andra Chansen.

7. Ainbusk – “Jag saknar dig ibland”
Väldigt tråkig ballad som fick en att börja sitta och tänka på annat under tiden. Som t.ex. om det var meningen att deras klänningar skulle föra tankarna till ett laxrosa pyjamasparty.

8. Eskobar – “Hallelujah new world”
Nu när man hört hela låten så kan man ana att man förmodligen kommer att tycka om denna efter ytterligare några lyssningar… men inte riktigt ännu.

Hur mitt tippande gick? Åt skogen så klart. 🙂 Ännu en vecka med endast två futtiga rätt av sex möjliga. Tur att man bara är en glad amatör och inte en proffstyckare. Det hade varit lite pinsamt.

Vill ni lyssna och se på Melodifestivalens första, andra och tredje deltävlings bidrag igen så kan ni gå in på svt.se:s hemsida. Där finns i alla fall de som åkt ut.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Linköping – tredje deltävlingen”

 1. David

  Hej svaret på din fråga är :Ja jag tror faktiskt inte att BWO.s låt kommer vinna. den är lite för tam för min smack iallafall.. det fattas något extra som lyfter den till stjärnorna så att säga..

  har charlotte en bra låt som jag tror hon har kommer hon nog kunna slå BWO.

 2. David

  tror också att caracola kommer slå ut ola i andra chansen..

 3. David

  BWO ligger tillexempel efter både amy,sanna och charlotte i bettingen om vem som vinner hela melodifestivalen. och då har vi inte änns hört charlottes låt ännu.

 4. Schlagerpinglan

  David: Jag tyckte om hela BWO-paketet men förhoppningsvis så är Perrellis låt ännu bättre än BWO:s, då har vi kanske t.o.m. en chans på en topplacering i ESC. 🙂

  Vad gäller Caracola så har du kanske rätt. Med tanke på hur falskt Ola tydligen sjunger och hur medryckande Caracolas låt var så kanske inte Olas röstningsarmé räcker till.

 5. rosenblom

  En stor besvikelse att du gillar BWO. Låten var löjligt tam och showen som det snackats så om när skall den framföras? Och sen var det dödshissen… Skrämmande. Verkligen.

  Fortsatt fördel Rongedal!

 6. Schlagerpinglan

  rosemblom: Ingen BWO-beundrare antar jag? 🙂 Jag tyckte i alla fall att låten och showen var bra. Tror dock inte att det räcker för att få flest röster i finalen.

  Jag måste erkänna att även Rongedal hade en bra show, synd bara att de inte hade en matchande låt…

 7. rosenblom

  Alls inget fel på BWO. Men årets bidrag var en besvikelse. Det kan omöjligen räcka till vinst.

  Rongedal levererar hela paketet! 😉

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se