Karlskrona – första lyssningen

2008-02-29 (fredag)

Schlagerpinglan: Nu har jag hört lite av bidragen som ska tävla i den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen. Trots att jag lyssnat på dem åtskilliga gånger så har det inte hjälpt nämnvärt. 60 sekunder ger knappast något helhetsintryck.

För att lyssna på små snuttar av bidragen som tävlar i Karlskrona så går du in på svt:s hemsida.

1. Niklas Strömstedt – “För många ord om kärlek”
Inget imponerande utan ganska anonymt faktiskt. Trallar på utan att göra några större intryck.

2. Calaisa – “If I could”
Startfältets släpigaste låt. Inget jag lyssnar på frivilligt.

3. Daniel Mitsogiannis – “Pame”
Låter lovande, men den känns en aning tam. Blir förhoppningsvis helt annat när man ser uppträdandet och hör hela låten.

4. Linda Bengtzing – “Hur svårt kan det va”
Varför “Grace Kelly“-partiet? Jag tappade genast intresset och letade upp Mikas låt i stället. Mycket bättre. 🙂 Förhoppningsvis är “Hur svårt kan det va” inte lika irriterande i fullversionen. Tycker inte om låtar som får in en på villospår.

5. Nordman – “I lågornas sken”
Svängigare och lite bättre än vad jag hade förväntat mig. Ser fram emot scenshowen.

6. Sibel – “That is where I’ll go”
Inte alls i min smak. Visst tycker jag om storslagna ballader, men detta var inte en sådan fastän vissa ingredienser fanns där.

7. Fronda – “Ingen mår så bra som jag”
Egentligen inte så bra, men den har en viss charm. Tror inte att han får lika stora framgångar som Frida, men vi får väl se.

8. Charlotte Perrelli – “Hero”
Bra… men inte riktigt lika stor wow-faktor som jag hoppats på. Den växer förhoppningsvis. Hon kan ju leverera låtar live, så detta borde kunna bli riktigt bra. Eller en skräll…

Schlagerpinglans slutsats: Efter att ha hört dessa små snuttar så måste jag nog korrigera mitt tippande. Som om det skulle hjälpa. 🙂 I stället för Nordman och Fronda så tror jag numera att det blir Calaisa och Niklas Strömstedt som åker ut.

Final: Charlotte Perrelli + Linda Bengtzing
Andra chansen: Daniel Mitsogiannis + Sibel
Åker ur: Calaisa + Niklas Strömstedt

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Karlskrona – första lyssningen”

 1. David

  som sagt tror att fröken perrelli lyfter låten väldigt mycket sen på scen. tror att vi kommer att ha en MF vinnare efter imorgon kväll.

 2. Schlagermirja

  Du tippar precis likandant som jag 😛 fast jag har inte hört låtarna, vill spara dem till imorgon!

 3. Schlagerpinglan

  David: Det verkar väldigt lovande i alla fall.

  Schlagermirja: Om svt även nästa år endast släpper 60 sekunder av låtarna i förväg så tror jag också att jag kommer att vänta med att lyssna på dem tills det väl är dags på lördagen. Tycker att dessa små snuttar förvirrar mer än vad de hjälper.

 4. rosenblom

  Att tippa Perrelli och Bengtzing går vidare är ju knappast att ta i… Det är ungefär som att gissa att det förmodligen kommer regna i Göteborg nångång i sommar… 😉

  Hoppas på Sibel och Nordman. Tror på Sibel och Perrelli.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se