Tysklands stjärntäta final

2008-02-29 (fredag)

Tysklands nationella final kommer att bli mycket stjärntät. Bland gästerna finns bl.a. tre Eurovision-vinnare (Marija Serifovic, Charlotte Perrelli och Ruslana) samt förra årets tyska vinnare Roger Cicero. Dessutom så kommer bidragen att presenteras av vars en kändis.

Showen leds av Thomas Hermanns och kommer att hållas den 6:e mars från kl. 20:15 till kl. 21:45. Till glädje för alla ESC-fans så kommer den även att sändas över internet.*
(Källa: oikotimes.com)

Artisterna och bidragen ser ni här nedan. Klicka på artistnamnen för att komma till respektive artists hemsida, klicka på låttitlarna för att se dess videor på bl.a. YouTube.

 • Hinterm Ozean” – Carolin Fortenbacher
  Schlagerpinglan: “Hinterm Ocean” är en ganska vacker ballad, en av de bättre av alla de jag hört i de nationella uttagningarna i år. Dock inte den bästa och definitivt inte det bidrag som bör representera Tyskland.
 • La histeria” – Marquess
  Schlagerpinglan: Glad, traditionell, spansk popmusik. “La histeria” är dock inte lika bra som deras hitlåt “Vayamos Companeros“, trots att det i princip är samma låt fast med ny text.
 • Forever or never” – Cinema Bizarre
  Schlagerpinglan: En av de bästa låtarna jag hört på väldigt många år i Eurovision-sammanhang. Risken finns dock att publiken är lite för gammal för den här glam/pop/rock/elektroblandningen.
 • Just one woman” – Tommy Reeve
  Schlagerpinglan: “Just one woman” är en anonym radio-ballad som passerar obemärkt förbi. Inte dålig, men dock startfältets svagaste låt.
 • Disappear” – No Angels
  Schlagerpinglan: “Disappear” är den låt som jag tror vinner tävlingen. Detta dels p.g.a. att det är den mest lättsmälta låten av de fem, men framför allt eftersom det är en framgångsrik Popstars-produkt som framför den.
 • Schlagerpinglan summerar: *Enligt ndrtv.de så kommer den tyska finalen att sändas av TV-kanalen Das Erste (ARD), men jag kan inte se att den ska sändas över internet. Hoppas det inte är en felöversättning av oikotimes.com. Jag vill verkligen se finalen.

  Jag kommer att hålla alla tummar jag har för att Cinema Bizarre vinner med sin “Forever or never“, men vågar inte tro så mycket på deras chanser.

  Enligt en undersökning på bild.de så hade dock läsarna röstat fram Cinema Bizarre som vinnare medan Carolin Fortenbacher och No Angels hamnade tvåa respektive trea. Roligt, men hur troligt?

  Andra bloggar om: , , , , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  5 kommentarer till “Tysklands stjärntäta final”

  1. Freja

   Hur gör man för att se den tyska finalen??

  2. Schlagerpinglan

   Freja: Man letar upp någon som har den tyska TV-kanalen Das Erste (ARD) och frågar om man kan få låna deras TV i 1½ timme. 🙂

   Eller så får man hoppas att de verkligen sänder showen online. Var man kan se den i så fall vet jag dock inte.

  3. David

   Jpap mina favoriter är faktiskt No Angels deras låt är rak och bra..

  4. Schlagerpinglan

   David: I så fall så är det ju tur att du inte är med och röstar. 🙂

  5. jenny

   heja cinema bizarre

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se