Schlagerpinglan: Efter att ha sett och hört alla bidragen i Melodifestivalen 2008 så är jag ganska övertygad om att vi inte kommer att vinna hela schottaballongen i år, men med hjälp av Charlotte Perrellis “Hero” så kan vi nog placera oss hyggligt i alla fall.

När alla bidragen var framförda så hade jag tre favoriter. Två av dem, Charlotte Perrelli och Linda Bengtzing, gick till Globen medan min tredje favorit, Daniel Mitsogiannis, tråkigt nog åkte ut direkt.

Kvällens resultat:
Till final: Charlotte Perrelli och Linda Bengtzing
Till Andra Chansen:
Sibel (får möta E-Type & the Poodles)
Nordman (får möta Johnson & Häggkvist)

1. Niklas Strömstedt – “För många ord om kärlek”
Småtralligt och småbra, men väldigt anonymt.

2. Calaisa – “If I could”
Jag missade helt vad det var i detta nummer som fick folk att ringa in och rösta. Ett av kvällens två tråkiga bidrag.

3. Daniel Mitsogiannis – “Pame”
Kvällens tredje bästa bidrag och så gick det inte ens vidare till andra omgången! Varför? Bra låt, bra sångare, bra koreografi. Visst, det var ingen “Cara Mia” men hur många låtar är det?

4. Linda Bengtzing – “Hur svårt kan det va”
Ett av hela tävlingens bästa bidrag. Energisk och glädjespridande sångerska och en väldigt bra låt. Lyckligtvis så var Mika-partiet inte lika irriterande som jag befarade. En värdig finalist.

5. Nordman – “I lågornas sken”
Kanske inte min typ av musik, men en av de bästa Nordmanvisor jag hört. Förtjänade sin Andra Chansen-biljett.

6. Sibel – “That is where I’ll go”
Kvällens andra tråkiga bidrag. Låten var inget vidare trots att den försökte. Dessutom så är Sibel knappast någon Sanna.

7. Fronda – “Ingen mår så bra som jag”
De obligatoriska alternativbidrag som alltid måste finnas i varje deltävling har faktiskt varit ovanligt bra i år. Detta gäller även Frondas bidrag som var helt OK.

8. Charlotte Perrelli – “Hero”
Första gången jag hörde den lilla snutten så tyckte jag att den var bra, men inte så speciell. Efter två fullversions-lyssningar så tror jag fortfarande inte att vi har någon ESC-vinnare, men “Hero” är definitivt den bästa låten i år. Proffsigt framförd högkvalitativ discopop. Helt klart min favorit i årets Melodifestival.

Schlagerpinglans slutsats: 60-sekundersversionerna av låtarna tillför inget positivt alls utan skapar bara förvirring och felaktiga intryck. Hade jag inte varit så nyfiken av mig så hade jag hellre väntat med att lyssna tills på lördagskvällen.

Sista deltävlingens resultat betydde att jag slog rekord i mitt tippande: fem rätt av sex möjliga. Bra, man ska sluta på topp.

Alla deltävlingarnas utslagna bidrag finns, som ni förmodligen redan vet, på svt.se:s hemsida.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Karlskrona – fjärde deltävlingen”

 1. David

  Japp hero kommer antagligen att vinna MF den 15 mars. och eftersom charlotte är uppvuxen i min grannby så är men såklart lite stolt:) hehe.

  tror Hero kan placera sig bland topp 5 med lite tur i ESC..

 2. Hans

  Först… tack för en kalasbra sida, verkligen!!
  Att Charlotte vinner svenska finalen känns ganska givet. Det gamla vanliga upplägget att få starta sist, få mest effekter vid framförandet -och i detta fall, en väldigt bra låt. I ESC kan det med lite tur bli topp 3.
  Håller inte med om en sak… visst sjunger Sanna bra, men årets bästa röst tillhör enligt mig Sibel. Den är magiskt vacker.
  Tack!

 3. Schlagerpinglan

  David: Jag hoppas verkligen på Charlotte, både p.g.a. låten och för att hon är en så pass speciell artist. Tror dock att det blir ganska jämnt mellan henne Bengtzing och Sanna.

 4. Schlagerpinglan

  Hans: Tackar. 🙂 Med Perrelli så borde vi i alla fall inte kunna missa finalen. Sedan så får vi se om Eurovisions-publiken röstar på kvalité eller fortfarande föredrar skämtbidrag.

 5. Helena

  I Karlskrona var det endast Pame som jag tyckte var riktigt bra. För att nämna några: Linda låter som Siw Malmkvist. Siw Malmkvist hade kunnat ställa upp med denna låten. Charlotte var bara så töntig. 34 åring som vill vara 20 med en mickdildo, är hon desperat eller?

 6. Carolina

  Hej! Jag ska rösta på Linda imorrn!
  Du vet väl att Lindas singel “Hur svårt kan det va ?” släpps nu på måndag?  Och albumet “Vild och galen” 19/3, jag längtar!!!

 7. Hans

  Schlagerpinglan: Det var så lite. 😉
  Sant, Perrelli kommer att se till att vi får vara med i det fina rummet. Att Europa röstar som… ja, det där är tragiskt. Nåja, det är ju så det är.
  För övrigt vill jag säga att jag inte vill se Björn Gustafsson. Det blir min “gå på muggen-paus”.
  Ha det kalas! =)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se