Tysklands final – några tankar

2008-03-07 (fredag)

Schlagerpinglan: Efter att ha fått byta till en annan dator så lyckades jag till sist att se sändningen av den tyska uttagningen till Eurovision Song Contest 2008 i går. Kvällen blev dock inte så rolig som jag hade förväntat mig.

Hade jag skrivit detta inlägg direkt efter finalen så hade det blivit väldigt känslosamt och svavelosande. Nu har jag sovit på saken och ska försöka att göra en lite mer samlad analys.

 • Charlotte Perrellis uppträdande var en lektion i hur man INTE ska bete sig mot sin publik. Visst är det roligare för artisten att kunna variera sig och göra lite utsvävningar, men jag som lyssnar vill höra låten som jag är van vid att höra den. Bortsett från det så gjore hon ett mycket bra jobb.
 • Den tyska publiken var fruktansvärt osportslig. Enormt jubel varje gång Carolin Fortenbacher nämndes, en del när No Angels nämndes men inte mycket annars. Väldigt irriterande. Kändes hela tiden som att det redan var avgjort.
 • Cinema Bizarres uppträdande fördärvades av att huvudsångaren var sjuk och hade problem med stämbanden. Lät inte riktigt bra… Synd på en annars bra låt.
 • Carolin Fortenbacher var den som lyckades bäst med kombinationen av bra låt och bra uppträdande. Enda låten på tyska och överlägsen publikfavorit.
 • No Angels vann, precis som jag trodde. Se vinnarbidraget.
 • Tommy Reeve gjorde ett bra men tråkigt framförande av sin “Just one woman”, sittande vid ett piano.
 • Marquess skötte sig bra även de, men hade inte en chans med sin spanska “La histeria”.
 • Schlagerpinglan summerar: I stället för att riskera en absolut sistaplats i ESC med Cinema Bizarre, fast med chans på en relativt hög placering om allt klaffar, så garanterar de sig en plats i bottenskiktet med No Angels.

  Tyskland har gjort sitt val. Förhoppningsvis gnäller de inte över kompisröstning och politik när de ser vad det ger för resultat.

  Fler inlägg av Schlagerpinglan om den tyska finalen hittar du här.

  Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  5 kommentarer till “Tysklands final – några tankar”

  1. rosenblom

   Apropå det osportsliga…

   Sjukt irriterande när kalkonen blev utbuad på Irland… Eller inte…

  2. Schlagerpinglan

   rosenblom: Gränsfall. Tror dock inte att kalkonen tog någon skada. 🙂

  3. Oliver

   Varför hackar ni på min favvokalkon hela tiden 🙂 ? Citat: *Hellre knäppgök än kalkon* Kalkoner som sjunger “Irelande Duez Pointe” ÄGER! Kommer kanske rösta på det bidraget om inget bättre kommer upp.

  4. David

   Hej schlagerpinglan. vore intressant att få se dina åsikter om varje bidrag och dess chans mot det andra bidraget och vice versa inför morgondagens andra chansen. och vilka du tror tar final platserna.

  5. Schlagerpinglan

   Oliver: Ser det ut som en kalkon och sjunger som en kalkon så är det en kalkon. Så enkelt är det. 🙂

   David: OK, det kommer.

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se