De vinner i Andra Chansen

2008-03-08 (lördag)

Schlagerpinglan: Här kommer lite funderingar, förhoppningar och förväntningar inför Kirunas Andra Chansen 2008 i kväll.

Vill ni lyssna på 60-sekundersversionerna av låtarna så finns de på svt.se. (Efter Andra Chansen så kommer de att lägga ut alla Melodifestivalens bidrag där, även de som gått till final.)

1. E-Type & the Poodles – Sibel
Schlagerpinglan tycker: E-Type & the Poodles! E-Types låt var en aning svag men betydligt bättre än Sibels ballad.
Schlagerpinglan tror: Sibel! Svenskarna älskar att ringa och rösta på ballader, vare sig de är bra eller inte. Tror därför inte att E-Type har någon chans här.

2. Ola – Caracola
Schlagerpinglan tycker: Caracola! Ingen av låtarna var speciellt bra. Endast “oh ah, oh apadooa yeaho”-partiet hos Caracola var bra så det är det jag hejar på.
Schlagerpinglan tror: Caracola! Olas röstnings-armé var inte så handlingskraftig som jag trodde. Gör han ett bra uppträdande så kan han nog vinna ändå, men det är nog troligare att Caracola tar hem det.

(Förväntad andra omgång: 1. Sibel – Caracola)
Schlagerpinglan tycker: Caracola! Motivering: “Oh ah, oh apadooa yeaho”.
Schlagerpinglan tror: Sibel! Fastän jag egentligen inte tycker att Sibel förtjänar en finalplats så gör det inget. Hon kan ju plocka röster från Sanna… 🙂

3. Johnson & Häggkvist – Nordman
Schlagerpinglan tycker: Nordman! Det känns jättefel att skriva att jag tycker bättre om en Nordman-låt än en låt med Andreas Johnson, men så är det faktiskt i detta fallet.
Schlagerpinglan tror: Johnson & Häggkvist! Här är det nog många som röstar antingen för eller emot Carola i stället för att välja mellan de båda bidragen. Blir nog jämnt, fast med ett litet övertag för Carola. Hon kan nog t.o.m. kamma hem några sympatiröster.

4. Thérèse Andersson – Suzzie Tapper
Schlagerpinglan tycker: Thérèse! Thérèses ballad är bra, Suzzies är dålig. Svårare än så är det inte.
Schlagerpinglan tror: Thérèse! Suzzie hade enkelt tagit sig vidare p.g.a. sympatiröster om hon mött någon annan. Inte lika säkert nu när hon ställs mot en annan, bättre ballad.

(Förväntad andra omgång: 2. Johnson & Häggkvist – Thérèse)
Schlagerpinglan tycker: Thérèse! Jag är inte så förtjust i U2-låtar, men lite “svårare” låtar som växer är däremot inte helt fel.
Schlagerpinglan tror: Johnson & Häggkvist! One Love är betydligt mer lättsmält än Thérèses opera-sak så det blir nog Johnson & Häggkvist som tar den andra finalplatsen.

Schlagerpinglan summerar: Vad jag hoppas på är en andra omgång där E-Type & the Poodles möter Caracola medan Nordman möter Thérèse Andersson och de två finalisterna till sist blir E-Type & the Poodles och Thérèse Andersson/Nordman. Kan faktiskt inte riktigt bestämma mig för vilken som är bäst av de två sista. Svårt att jämföra.

Det jag tror är i stället att det blir Sibel och Johnson & Häggkvist som får de två sista finalplatserna. Skulle dock vilja gardera mig med Nordman, som mycket väl skulle kunna slå ut både Carola och Thérèse och ta sig final, men jag står fast vid Johnson & Häggkvist. Carola är ändå Carola.

SVT1 sänder Andra Chansen kl. 20:00 – 21:35. Eftersom det inte ser ut som att det finns någon självklar segrare så kommer det nog att bli en väldigt spännande kväll. Synd om alla de som väljer att inte titta för att inte Björn Gustafsson är med. 😉

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Uppdaterat 2008-03-09: Jag tackar för alla kommentarer jag fick på detta inlägg. Jag har läst alla, men tyvärr så inträffade det ett litet missöde. Själva inlägget lyckades jag att återskapa, men kommentarerna försvann. Jag vill bara förtydliga detta så att ingen tror att jag börjat med extrem-censur av kommentarer. 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se