Andra Chansen-summering

2008-03-09 (söndag)

Schlagerpinglan: Både E-type och Ola gjorde väldigt bra ifrån sig med tanke på hur falskt de sjöng i deltävlingarna, men det räckte dock inte. Sibel krossade dem båda och gick vidare till Globen.

På undre halvan så var det Nordman som knep finalbiljetten genom att först slå ut Johnson & Häggkvist och sedan även Suzzie Tapper.

Resultatet av Andra Chansen 2008:
Duell 1. E-Type & the Poodles – Sibel, vinnare: Sibel
Duell 2. Ola – Caracola, vinnare: Ola
Finalduell 1. Sibel – Ola, vinnare: Sibel

Duell 3. Johnson & Häggkvist – Nordman, vinnare: Nordman
Duell 4. Thérèse – Suzzie, vinnare: Suzzie Tapper
Finalduell 2. Nordman – Suzzie Tapper: vinnare: Nordman

Schlagerpinglan summerar: “Line of fire” med E-Type & the Poodles har verkligen växt och i och med kanonframträdandet de gjorde så borde detta vara en av finalisterna. Så blev det så klart inte. Nordmans lilla visa kom glädjande nog vidare i alla fall. Alltid något.

Jag kommer dock aldrig att förstå mig på varför folk envisas med att rösta på dåliga ballader. Hur kan Sibel gå vidare till final? Hur kan Suzzie Tapper få fler röster än Thérèse? Risken är nog stor att jag nästa lördag ställer mig frågan: “Hur kunde Sanna vinna?”

Johnson & Häggkvist då? Mycket bra uppträdande, mycket bättre än sist. Nu sjöng de ju ihop. Det hjälpte dock inte eftersom låten de sjöng inte har något i finalen att göra.

Förhoppningsvis så lugnar sig nu det värsta mediadrevet. Kanske var det sista gången Carola var med i Melodifestivalen, kanske inte. Vad som är säkert är att hon fått oförtjänt mycket kritik.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Andra Chansen-summering”

  1. Schlagermirja

    Jag hade verkligen hoppats på Ola och Terran, eller möjligen Caracola, men mina stor-favoriter BWO och Charlotte Perrelli är i final och har ingen större konkurrens i form av AC-vinnarna, så jag är nöjd ändå 🙂

  2. Schlagerpinglan

    Schlagermirja: Charlotte Perrelli och BWO är också mina favoriter i finalen, så med tanke på vad som brukar hända med mina favoriter så ska du nog inte förvänta dig för mycket nu på lördag. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se