Juryns vara eller… del 2

2008-03-17 (måndag)

Schlagerpinglan: I går skrev jag om hur bra jag tyckte att det var, med vissa undantag, med ett jurysystem. I dag läser jag på aftonbladet.se en del förvånansvärda detaljer om hur juryarbetet egentligen ska ha gått till vid Melodifestivalen 2008.

En av Göteborgsjuryns medlemmar, Rosenblom, avslöjar i sin blogg att jurymedlemmarna fick bedöma bidragen efter att ha titta på en DVD av artisternas uppträdanden där bl.a. Perrellis uppträdande var det “riktiga” i svart-vitt medan Fridas uppträdande var efter segern när hon grät mer än hon sjöng. Även Sanna och Rongedal ska ha blivit bedömda efter sina efter-segern-uppträdanden.

Rättvisan i detta kan ju diskuteras, men till skillnad från Rosenblom så tror Göteborgsjuryns ordförande Per Dahlberg inte att det kan ha påverkat resultatet. (Källa: aftonbladet.se)

Slarv eller lömskt uträknat? I vilket fall som helst så är jag fortsatt postivit inställd till jurysystemet. Inget är perfekt, men det är det bästa vi har för tillfället.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Juryns vara eller… del 2”

 1. David

  men är det inte såhär varje år. vissa människor blir skitsura för att just deras favvo bidrag inte fick bra poäng eller vann osv…

  hade sanna vunnit hade det varit argument mot motsatsen att perrelli inte fick tillräckligt med poäng.. så ingenting är perfekt.

 2. fredric

  Innan svenska folket fick säga sitt var det bara en jurry som bedömde bidragen. Sen skulle svenska folket säga sitt och då fick sverige börja kvala.
  Det började med att NAnne kom 2 efter att MArtin Stenmark vunnit pga att svenska folket hade fått vara med och ge poäng och sedan har det bara rullat på. Nä låt några som kan det säga sitt så slipper vi kvala!!!

 3. rosenblom

  Jag påstår egentligen inte att det hade avgörande betydelse. Men att det kan ha haft det.

  Aftonbladet skriver – “Det har gett utslag, skriver Rickard Rosenblom”. Den som hittar det i inlägget är duktig. Eller ordblind.

  Och det spelar egentligen ingen roll. Det mest väsentliga är produktionens behandling av det hela. Att artisterna tilldelats olika förutsättningar.

 4. rosenblom

  Fredric: Där har du fel. Nanne kom tvåa trots att hon var folkets favorit. Stenmarck fick flest poäng av juryn.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se